Pratite nas

Komentar

Marko Ljubić: Tri kolone Jasenovačkog procesa

Objavljeno

na

Tri kolone u Jasenovcu svojevrsni su sudski proces protiv hrvatskog naroda.

Prva, ona Pupovac-Kraus kolona je tužitelj, državni, a ne građanski tužitelj, i oni progone po službenoj dužnosti, iako izgledaju kao otpadnici ili subverzivci.

Druga kolona je nevjerodostojni svjedok KGK, nešto kao Puhovski u Haagu, koga tužitelj nagovori na svjedočenje optužbe, on/ona zna da je sve to vrlo dvojbeno, ali ipak svjedoči u izdvojenom terminu, kako bi na taj način poslala neku poruku, iako nitko živ ne razumije kakvu.

Treća kolona je sud. Oni presuđuju, a izvode u obrazloženju presude kao ključne dokaze svjedočanstva straha. Po današnjem rječniku glavnog tužitelja Srbina Pupovca – svjedočanstva refleksne i proizvedene ugroženosti.

Nije sud kako bi priličilo suvremenom sudstvu i pravu, koristio dokaze ovlaštenih i stručnih forenzičara i istražitelja, nego su dramski umjetnici interpretirali dijelove svjedočanstava nekadašnjih zatočenika jasenovačkog logora, Helene Pachl Mandić i Erwina Millera.

Pogotovo se u cijeli ambijent i kvalificiranost tog neprekidnog gotovo stoljetnog procesa, u kome se svake godine donosi presuda, pa opet naredne godine javno obnavlja, sadržajno i vjerodostojnošću uklapa svjedočanstvo bivše kažnjenice Helene Pachl Mandić, čiji su pročitani ulomci o dojmovima uzeti kao ključni dokaz.

Svjedočila je ta kažnjenica o strahu kad je vidjela Maksa Luburića nakon hapšenja, zatim Ljubu Miloša i ustaše u Jasenovcu, svjedočila je o užasu hladnoće zimi i vrućine ljeti, neudobnosti stočnih vagona i zabrinutosti za svoje “drugarice”.

Bila je prijestupnica protiv zakona države u ratu, jer se bavila zabranjenim komunističkim radom, koji je bio poznat u tim uvjetima nešto kao današnje terorističke ćelije. Postavljali su bombe na javnim mjestima i organizirali, te izvršavali atentate na dužnosnike režima.

Pa ih je bilo strah kad ih uhvate. I trpjeli su u zatvoru. I gledali mrske ustaše licem u lice.

Sudac Plenković sa svojim vijećem, cijelom Vladom, stoga je malčice ublažio zahtjev Pupovac-Kraus-Habulin tužitelja, koji traže smrtnu kaznu hrvatskoj državi kao službenom počinitelju u ime hrvatskog naroda. Presuda je neograničena robiju. Ne doživotna, nego vremenski neograničena, a suđenje se ima obnavljati svake godine.

U obrazloženju presude, kažnjeniku je ponuđena nada ako se preodgoji, svirala mu je omiljena pjesma, a sudska straža bila je u omiljenim mu odorama. Tužitelju je ponuđena nada obećanjem da će se u narednom razdoblju približiti stavovi. Nevjerodostojnoj svjedokinji, onoj drugoj koloni, KGK, ostavljena je prilika da razmisli o novom suđenju. Pitat ćete, a gdje su branitelji? Svjedoci obrane? E, takvih nema na tom suđenju.

Jer, istraga, obrana, branitelji su sastavnice sudskih procesa demokratskih država i slobodnih naroda. Ovdje je većinski narod okrivljenik, a suđenje je slika i prilika baš po svemu procesima prosrpskog komunističkog režima.

Zato će istraga, obrana, svjedoci i branitelji moći pristupiti sudu tek kada se ozakone rigorozne kazne za lažno svjedočenje, lažnu optužbu i nevaljalog sudca. Ako se do tada neograničena kazna ne pretvori u smrtnu, komentirao je Marko Ljubić na svom facebook profilu

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvoje Zekanović: ‘Slučajni’ uskršnji terorizmi

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ponekad mi izgleda da se trudimo biti toliko politički korektni da stvari ne nazivamo njihovim imenom. Kao da se trudimo da se se svi oni koji se osjećaju teroristima ili to tek žele postati ne bi uvrijedili!?

Ovih dana se dogodio incident u crkvi u Münchenu kada je samo čudo spasilo stotine Hrvata da ne stradaju u stampedu koji je nastao nakon uzvika Allahu akbar i bacanja kamenja po vjernicima od strane bezimenog „Afrikanaca“.

Prema pisanju medija ne radi se o terorizmu nego o slučajnom uzvikivanju Allahu akbar i slučajnom bacanju kamenja po vjernicima.

Nažalost dogodila se i Šri Lanka, 300 ubijenih je previše čak i za politički korektne novinare pa se ipak stidljivo izgovorila riječ TERORIZAM.

Zanimljivo je da kada se prije nekoliko dana „slučajno“ zapalila pariška katedrala Notre Dame rijetko tko se usudio objektivno analizirati ovaj katastrofalan događaj i postaviti pitanje, kako?

Je li moguće da pariška katedrala danas kada su pravila i uvjeti obnove ovakvih kulturno-povijesnih spomenika na najvišoj razini plane tek tako???

 

Svjedok napada u Munchenu: ‘Događaj se pokušava zataškati – Ovo je smišljeni teroristički čin’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Svjedok napada u Munchenu: ‘Događaj se pokušava zataškati – Ovo je smišljeni teroristički čin’

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je u subotu uvečer, tijekom Vazmenog bdjenja u crkvi sv Pavla u Münchenu, nastala panika među brojnim Hrvatima koji su prisustvovali svetoj misi, a među koje je uletio muškarac afričkog podrijetla uz uzvike : “Tekbir”, tamošnja policija izvijestila je da je riječ o psihički bolesnoj osobi te da nije postojala opasnost od terorističkog napada.

Policijsko izvješće zapanjilo je Hrvate koji su prisustvovali nemilom događaju, a jedan od njih je i Josip koji je odlučio posvjedočiti o svemu što se tu večer događalo u crkvi svetog Pavla.

Njegovo svjedočanstvo prenosimo u cijelosti:

“Ne mogu ostati ravnodušan na pokušaj minoriziranja, relativiziranja i zataškavanja događaja koji se sinoć dogodio u Münchenu tijekom mise bdjenja u crkvi sv. Pavla. S obzirom na to da su u crkvi bili moji najbliži s kojima sam danas razgovarao, ne mogu dopustiti da barem na ovakav način ne prenesem istinu o tome što se dogodilo.

Naime, tijekom mise uskrsnog bdjenja koju su slavili Hrvati sa svojim svećenicima, na sporedna vrata crkve u prostor sakristije pokušali su na silu ući najmanje trojica crnaca, ali su ih spriječili ministranti koji su uspjeli zaključati vrata i odmah su pozvali policiju. Muškarci su otišli do glavnih vrata te je jedan ušao u crkvu i uz povike Allahu ekber bacio kamen među vjernike. Nastala je užasna panika jer je izabrao trenutak kada je svećenik govorio, a vjernici u tišini slušali.

Nastala je užasna panika i kaos jer su mnogi pomislili da je bacio bombu, a neki su od udarca kamena od kameni pod pomislili da se radi o pucnjevima. Možete zamisliti kakav je kaos nastao u prepunoj crkvi koja je jedna od većih crkava u Münchenu. Ljudi su u panici pokušavali pobjeći gazeći jedni preko drugih, a da ne spominjem djecu kojih je bilo veliki broj.

Neki od vjernika su uspjeli baciti muškarca na pod i držali su ga dok nije došla policija. Druga dvojica su uhićena naknadno. A danas čitam i čujem u našim medijima koji prenose ono što pišu njemački mediji: nekakav psihički bolesnik ušao u crkvu, nerazumljivo govorio i bacao kamenja. Nekoliko lakše ozlijeđenih. Ništa strašno. I tako priopćavaju i iz vanjskih poslova. E pa nije tako. Ovo je smišljeni teroristički čin. Smišljen da izazove paniku, strah, kaos. Ne mogu vam opisati strah i šok koje su pretrpjeli moja mama, moja dvanaestogodišnja nećakinja…..i svi drugi vjernici koji su se samo došli pomoliti svome Bogu. Njemu zahvaljujmo što posljedice nisu još gore. Neću ni spominjati Šri Lanku.

Dakle, ne dopustite da ovo ostane na tome, da se dogodio incident od strane nekog psihića. Ne, dogodio se teroristički čin od strane islamskog ekstremista usmjeren na kršćanstvo. Ako je netko zaboravio, neka pročita definiciju terorizma.

Doduše, slažem se u tome da su svi takvi nemjerljivo psihički poremećene zvijeri kao i onaj s Novog Zelanda. Na kraju vam svima želim sretan Uskrs i molim da razmislite o tome da ovo podijelite s drugima i ne dopustite medijima koji su, kao i mnogo puta dosad, u službi nekih drugih interesa, a ne istine.”

U Münchenu muškarac prekinuo vjerski obred vičući ‘allahu ekber’!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari