Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Vučić nadmašio Gretu

Objavljeno

-

Koliko god Vučić razgali srca nas Europljana, opasno sramoti junački stereotip Srba.

Pogotovo četnika. Ne znam koliko ih se okreće u grobu i mogu li salto s one strane raditi ljudi kojima SPC nije odobrila dušu, ali, ako je bar jedan priznat kao pošten Svetosavac, nije mu lako gledati odnekud, odozgor, odozdol, Vučića.

Čovjek plače li plače. Neutješan.

Ispada jadna politička karikatura, neduhovita, plačljiva, gotovo ultra homofilna na radost tamošnje premijerke i globalnih boraca za ljudska prava. Neki će reći da je i to tipično u srbijanskoj tradiciji, da su takvi opasniji i podmukliji ukoliko su više plačkastiji, pogotovo kad zasuzi i kaže:

“Moj greh je što neću na more!”

A ne.

Kakav “greh”!?

To je dovoljan razlog za otvaranje i trenutno zatvaranje barem deset poglavlja za ulazak u EU.

Toliku brigu za čist okoliš nije pokazivala ni Greta. Neviđen doprinos čistoći Jadranskog mora. Neki će to, što takvu eko zaslugu Vučić skromno i ponizno čak proglašava “grehom” još i dodatno honorirati.

Malo me zabrinjava to što takvu ekološku svijest objavljuje na televiziji, a ovi neoprezni u Hrvatskoj prenose, očito uvjereni da je opasnost od ekološkog incidenta minula odlaskom Ćorića iz vlade u HNB. Nakon davnašnjih bilateralnih ekolološko- progresivnih bilateralnih susreta s Gretom, koji su eko svijest podigli na razinu čudesne čistoće Zagreba, moglo bi Ćoriću haenbeovcu pasti na pamet zgrabiti Vučića, pa eto novih nevolja.

Sreća da se Banožić nije imao kad izučavajući obrambene strategije i discipline posvetiti ekologiji. Gotovo bih uzviknuo suočen s ovim što vidim – bravo susjed. Samo da još shvati da je jednako bitna i čistoća Jasenovca.

Marko Ljubić/fb

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari