Connect with us

Hrvatska

Marko Miljanić: Hrvatska je puna onih koji su je uništavali, oni hodaju s nama danas istim ulicama

Published

on

Foto: Arhiva

Stradanje Škabrnje danas se, kao i u Vukovaru, obilježilo komemorativnim programom.

Umirovljeni pukovnik i ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić svake godine na obljetnicu Škabrnje podsjeća kako ne postoji jedan krivac.

– Od prvog trenutka otkad se dogodila Škabrnja nitko nije odgovarao niti će odgovarati. Ovo tvrdim – da neće. Nitko nije pitao što je Ratko Mladić radio tih dana oko Škabrnje, što je radio 9. kninski korpus….

Ja nudim već godinama imena i prezimena zapovjednika, pukovnika i generala, majora i kapetana koji su vodili svoje postrojbe na Škabrnju. Mi peremo savjest Zoranom Banić i nekim marginalcima .

– Nije nama kriv nitko nego mi sami. Krivo je Hrvatsko pravosuđe koje ne želi procesuirati ratne zločince. Niti jedna Vlada nije ništa napravila i tragedija je da 28 godina poslije nitko nije ništa poduzeo.

Konkretno, jedan od zapovjednika je u Valjevu umro prije tri mjeseca – Sretko Lakić koji je vodio pješadiju na Škabrnju. Mi, znači, čekamo da svi umru i onda da kažemo da nemamo dokaza.
Žalosno i teško, ali hrvatski narod zato ne zaboravlja ni Vukovar ni Škabrnju!

– Hrvatska je puna onih koji su je uništavali, oni hodaju s nama danas istim ulicama.
Više volim jednog branitelja Srbina nego tisuće njih koji su pobjegli van Hrvatske.

Ne dijelim ljude po tome nego po vrijednostima i ljudskim osobinama. Ja 28 godina poslije nikoga ne mrzim kao ni prvog dana iako su mi ovdje zaklali oca, ubili brata, a izgubio sam mnoštvo vojnika. Moja rana je rana Škabrnja koja me boli i s tom ranom ću otići u grob – zaključio je Marko Miljanić.

 

Krstičević: Hrvatsku danas čuva moćna vojska kako se ovakvi zločini nikada ne bi ponovili

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari