Connect with us

Kronika

Marko Perković Thompson na Poljudu okupio 50 tisuća posjetitelja

Objavljeno

-

Obožavatelji Marka Perkovića Thompsona od ranog popodneva okupirali su stadion Poljud gdje se večeras održava velika koncertna promocija albuma “Ora et Labora”. Prema riječima organizatora koncerta Tomislava Mrduljaša, na stadionu se okupilo više od 50 tisuća ljudi, a koncert najavljen za 21 sat kasnio je 45 minuta jer su posjetitelji još ulazili.

Umjesto s Čavoglavama, ovaj koncert Thompson je započeo pjesmom “Sokolov krik” (u kojoj se nalazi i ulomak iz govora Franje Tuđmana o crvenim i žutim vragovima), a nastavljen je pjesmom “Dobro došli”.
– Hvaljen Isus i Marija! Kako vas je lipo vidit. Nisam imao ovakvu atmosferu ni 2002. godine u Splitu – pozdravio je mnogobrojnu publiku Marko Perković Thompson dočekan uz velike ovacije.
– Svjetonazor i vrijednosti, to je ono što nas okuplja, a ne Marko Perković Thompson. Obitelj, domovina, vjera, Bog, čovjek, prijatelji – to su vrijednosti koje nas okupljaju i koje njegujemo – poručio je pjevač.

Njegovom koncertu nazočili su mnogobrojne organizirane skupine iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, volonteri udruge U ime obitelji, pripadnici Katolične mladeži. Iz županijskih centara HVIDR-e stigli su brojni autobusi s Thompsonovim fanovima, a posebice su pozdravljeni pripadnici 4. gardijske brigade, kao i gosti iz Vukovara i Škabrnje…U VIP loži sjedili su generali Mladen Kruljac, Rahim Ademi, Ljubo Ćesić Rojs, kao i Mirko Čondić, Mate Bulić, Zvonko Bušić, Thompsonova supruga Sandra i drugi.
– Atmosfera je sjajna. Puno je mojih prijatelja generala i branitelja ovdje. Morat ću skoknut usred koncerta do grada, u Galeriji umjetnina me čeka protokol, pa se vraćam na koncert – kazao nam je župan Zlatko Ževrnja, odlično raspoložen.

Kao što je bilo i najavljivano, Thompsonov koncert odvijao se u zaista impozantnoj produkciji. Postavljena je bina duga 60 metara, visoka 16 metara, s više od 359 kilovata zvuka. Gotovo svaka pjesma je popraćena pirotehničkim efektima. Mnoštvo publike je i na travnjaku koji je pokriven, a mora se priznati slova ‘u’ moglo se izbojati na prste. Očito je publika prihvatila Thompsonov umjereni stav.

Iako je koncert održan u noći kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju, pjevač je naglasio kako ovaj nastup nema dodirnih točaka s tim. Uoči koncerta na jednoj press konferenciji Thompson je kazao kako smatra da je Hrvatska uvijek pripadala Europi te da će s Hrvatskom sasvim sigurno biti puno bogatija, a hoće li Hrvati biti bogatiji to ne zna. U svakom slučaju, publika je skandiranjem na spomen domovine dala do znanja kojoj je u srcu.

Najviše oduševljena izazvale su stare Thompsonove pjesme, ali i recital pjesme “Maranatha”, autora msgr. Ante Ivasa kojeg je recitirao Zlatko Vitez. Pjevaču na koncert došli su i članovi brojnih kulturno umjetničkih društava, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, prijatelji iz Čavoglava i brojni drugi.

slobodnadalmacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari