Connect with us

Vijesti

Marko Perković Thompson podnio kaznenu prijavu

Objavljeno

on

Danas je odvjetnik Davorin Karačić zaštitio Ustavom RH zajamčena prava Marka Perkovića Thompsona.

U Splitu je Marko Perković podnio kaznenu prijavu te prijedlog za kazneni progon uz stručnu pomoć odvjetnika Davorina Karačića protiv osoba osumnjičenih da su na štetu njega i njegove obitelji počinili kaznena djela iz članka 141 i 144 Kaznenog zakona koji se odnosi na “narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora”.

Kazneno djelo iz članka 141. Kaznenog zakona progoni se po prijedlogu oštećene strane – što znači ukoliko oštećenik podnese prijedlog za kazneni progon, a g. Perković to je učinio, onda Državno odvjetništvo po službenoj dužnosti mora započeti s ispitivanjem osnovanosti prijave te provođenjem izvidnih radnji u cilju rasvjetljenja slučaja.

Državno je odvjetništvo već počelo poduzimati odgovarajuće korake.

Niti medijska kuća niti novinar ne mogu opravdati kazneno djelo provale u dom obitelji Perković, plašenja maloljetne djece i dr. “novinarskim zadatkom”, navodi se na službenoj facebook stranici Marka Perkovića Thompsona . Niti jedan zakon ne omogućuje novinaru, uredniku i/ili medijskoj kući da čini kaznena djela pod izgovorom “obavješćivanja javnosti”, objavljeno je na stranici Marko Perković Thompson.

Nema tog javnog interesa koji opravdava upad na privatni posjed

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR