Connect with us

Vijesti

Marković: Početak kraja BiH; Bevanda upozorio na poduzete aktivnosti

Objavljeno

-

Bosna i Hercegovina je na aparatima i RS bi mnogo relaksiranije mogla nastaviti sama i bila bi mnogo naprednija nego sada, ovo je u raspravi o postupanju nadležnih agencija u noći kada su održani prosvjedi građana danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH kazala poslanica SNSD-a Milica Marković ističući da ukoliko se ovaj problem ne riješi adekvatno to će značiti početak kraja BiH.

Zatražila je i da se do naredne sjednice ili 28. srpnja zatraži informacija od Tužiteljstva BiH šta je uradilo da se kazne oni koji su sve i započeli i oni koji nisu reagirali.

Replicirao je Beriz Belkić te istaknuo da ne može prešutjeti otvorene prijetnje.

[quote]“Ako ste došli u Parlament da kažete da je ovo kraj BiH i da će RS nastaviti sama egzistirati, volio bih da mi objasnite na koji način to želite uraditi? Je li zaboravljate Dejton? Ako će meni goriti pod nogama i vama će. I prije će nestati RS nego BiH” kazao je Belkić.[/quote]

Bevanda podsjetio poslanike o aktivnostima koje je poduzeo 6. lipnja

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda upoznao je danas poslanike Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o aktivnostima koje je osobno poduzeo u noći 6. lipnja 2013., ali i u zazdoblju nakon toga.

Podsjetio je da je tražio hitno postupanje od nadležnih sigurnosnih i policijskih agencija kao i zahtjeve za pisano jamstvo za sigurnost poslanika i nesmetano funkcioniranje državnih institucija.

Pisma smo dobili i ona su proslijeđena domovima PSBiH” kazao je.

Istaknuo je da su održana i dva sastanka obavještajno-sigurnosnog odbora koji je zaključio da Ministarstvo sigurnosti BiH u koordinaciji s ostalim institucijama treba pristupiti izradi plan mjera za slične situacije u i oko Zgrade institucija te provođenju opsežne istrage o događajima.

Također, naglasio je da je Vijeće ministara BiH donijelo privremenu odluku o JMBG kojom je reguliran način izdavanja JMBG građanima.

[box_info]

Poslanik (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zijad Jagodić kazao je danas u diskusiji na sjednici Predstavničkog doma o događanjima od 6. lipnja da način na koji je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izašao iz Zgrade u tijeku blokade nije bio u redu.

“Trebalo je makar onemogućiti kamerama da snime taj njegov izlazak” istaknuo je.

Bevanda je replicirao i istaknuo da je razočaran Jagodićevom diskusijom.

Podlegli ste medijima i njihovim izvještavanjima. Izašao sam iz zgrade u 16.15 sati jer sam u 17.00 imao sastanak. Šta sam trebao? Da čekam kada će Valentin Inzko odlučiti hoće li izvlačiti Amerikance. I da se opet dogodi, opet bih isto postupio. Sramotno je to što ste rekli i dalo mi je ideju kakvu sliku imate o meni” zaključio je Bevanda.

[/box_info]

bljesak

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari