Connect with us

Nebuloze

Martina Mlinarević izjavila da nikad nije čula da su ona i njezina obitelj Hrvati

Objavljeno

-

Martina Mlinarević, veleposlanica BiH u Češkoj, izjavila je da nikad nije čula da su ona i njezina obitelj Hrvati.

– Ja mogu otići bilo gdje, ali ja sam 100 % Herka (Hercegovka – op. red.) prije svega – kazala je rođena Ljubušanka za LIMITless Deutsche Welle-a.

Ne osjeća se Hrvaticom

Na upit zašto se ne osjeća Hrvaticom odgovara:

– Zbog mog tate. Mi smo rođeni u Ljubuškom, čitav život smo živjeli u Ljubuškom. Ja nikada u životu nisam čula da smo mi Hrvati. Mi smo živjeli u jednom prekrasnom ambijentu u kojem je bilo miješano društvo mojih roditelja i dan danas. Tako smo odgajani da poštujemo sve i svakoga – izjavila je Martina Mlinarević pri tome istaknuvši:

– U kući smo imali nekakav drveni pleter u koji se uspe rakija, visio je na zidu. To je nekad tati netko poklonio i tako je ostalo i to je sve što smo imali od našeg hrvatstva u kući.

Od žlibine, za koju kaže da predstavlja mentalni sklop u kojem se brinemo šta će o našim postupcima misliti svi drugi i koja uvijek gleda da ponizi vas i vaše izbore i postupke, Mlinarević je, kaže, otišla. U glavi, naravno, jer žlibina, prema njenoj definiciji, može postojati i u najmanjem selu i velikom kosmopolitskom gradu.

– Otkako sam otišla više se ni jednom nisam vratila u Hercegovinu, a otišla sam na jako ružan način – rekla je Mlinarević dodavši da i nema neku posebnu želju vratiti se i da ne želi da joj dijete tu odrasta.

“BiH će jednog dana biti normalna”

No u Pragu je, moglo bi se zaključiti, nema. Jer u glavnom češkom gradu je, kako kaže, pronašla svoj mir i nema želju vratiti se u BiH. Barem ne za sada.

– Vidim se u budućnosti kada to bude jedno okruženje za svu našu djecu – kazala je.

A to za nju znači građanska BiH.

– Mislim da je to jedini način na koji BiH može funkcionirati i ono što civilizirani svijet zapravo traži i želi od BiH. Mislim da je sve drugo apsolutno promašeno. Možda mi to nećemo doživjeti, možda će naša djeca, ali ta će zemlja sigurno biti jednog dana normalna i sretna zemlja za svu našu djecu, a to neće biti na ovaj način na koji je sada uređena sigurno – poručila je Martina Mlinarević za DW.

Inače, nju je član Predsjedništva BiH Željko Komšić imenovao veleposlanicom, a to imenovanje bilo je puno kontroverzi s obzirom da je Mlinarević imala završenu srednju stručnu spremu, a ne visoku stručnu spremu koja je potrebna za mjesto veleposlanika, prenosi Iks portal.

Podsjetimo što je što je govorila 2001. dok je ‘bila Hrvatica’:

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari