Connect with us

Komentar

‘Masoni nisu poput udruge ljubitelja životinja’

Objavljeno

-

Ipak masoni nisu udruga kao sve druge udruge, poput udruge ljubitelja životinja ili kojekakvo kulturno-umjetničko društvo folkloraša, u kojem se zabavljaju veseli dečki u pregačama sa šestarima. I ako je izvorno operativno slobodno zidarstvo u srednjem vijeku u obliku kršćanskih cehova graditelja katedrala, imalo časne namjere, njegova transformacija u subverzivnu tajnu organizaciju u 18-om stoljeću, svjedoči o provođenju nečasnih namjera.

Piše: Jure Vujić

Pa je tako pod krinkom prosvjetiteljstva, slobodno zidarstvo, okupljajući militantne sekulariste, pripremilo Francusku revoluciju i Robespierreov teror, napad na katoličku crkvu i rušenje monarhističkog poretka. Masoni su zaslužni sa zakulisnim spletkama i strategijama utjecaja, za narušavanja katoličke Austro-Ugarske monarhije ( djelovanje Masaryka i Beneša), za financiranje i pokretanje raznih revolucija i ratova među kojima i komunističku bolševističku revoluciju pa i na ovim prostorima za stvaranje prve monarhističke i druge komunističke Jugoslavije.

To što se danas slobodno zidarstvo pretvorilo u gentlemenski i klijentelistički zatvoreni i elitini klub, ne znači da je odstupilo od prvotnih načela i radnih zadataka a to jest narušavanje čitavog vjerskog, političkog i socijalnog reda utemeljenog na kršćanskim osnovama i uspostavljanje novog poretka sukladnog njihovim vlastitim idejama i utemeljenog na načelima i zakonima čistog naturalizma, sekularizma, racionalizma, materijalizma, mondijalizma ( nadnacionalni univerzalizam).

Masoni su začetnici i promicatelji ideologije sekularnog univerzalizma i mondijalizma ( globalizma) koji nastoji ostvariti svjetsku unifikaciju, i jedinstvo ljudske zajednici kao i prenošenje nacionalnih suvereniteta na nadnacionalne organizacije, tako da pronalazimo utjecaj iste ideologije i kod tržišnih neoliberala kao i kod radikalne ljevice.

Masonerija je kao jedan od moćnih aktera globalne „duboke države“ (skupa sa globalističkom super-klasom), zapravo uspjela uspostaviti svjetski hegemon u obliku liberalnog tržišnog globalističkog poretka, a danas joj je zadaća neutralizirati i suzbiti svaki oblik anti-globalističkog otpora u obliku populizma, nacionalizma, nastojeći pri tome de-suverenizirati nacionalne države i oslabiti kršćanske vrednote.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari