Connect with us

Događaji

Više od tri stotine muškaraca u Zagrebu molilo za velike nakane Crkve i domovine!

Objavljeno

-

Svjetsku molitvu krunice, na čast Blažene Djevice Marije od svete Krunice, 8. listopada mole muškarci u više od stotinu gradova u 30 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj je molitva održana u pet gradova, Splitu, Metkoviću, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Zagrebu, gdje se na Trgu bana Jelačića okupilo oko tri stotine muškaraca.

Zajedničke nakane javne molitve krunice u Hrvatskoj bile su za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za prestanak predbračnih odnosa, čednost u odijevanju i ponašanju te obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja te za duše u čistilištu.

Zagrepčanima se pridružio i Zoran Mihaljević koji je u Sydneyu prije više mjeseci potaknuo istu inicijativu: “Mislim da je osobito važno da muškarci budu na javnim mjestima na koljenima. To je veliki svjedočanstvo, osobito kad se vidi mlade očeve s djecom. Mladima je to isto veliki događaj i tako se prenosi vjera na drugu generaciju.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari