Connect with us

Magazin

Matan Vukčević uz Thompsonovu pjesmu ‘Neću izdat’ ja’ nacrtao Isusa

Objavljeno

-

Jedan od zapaženijih nastupa prve epizode nove sezone “Supertalenta” svakako je umjetnički performans Matana Vukčevića, crnogorskog umjetnika koji je u svojoj točki spojio – slikarstvo, Isusa i Marka Perkovića Thompsona.

Vukčević je, naime, na taktove Thompsonove pjesme “Neću izdat’ ja” počeo slikati u mraku, a žiri nije shvaćao o čemu se radi. “Šta je ovo?”, mrštila se Martina Tomčić slušajući Thompsonov stari hit.

Na kraju refrena, dramatično, uz puno grimasa i zumiranja, kako to i doliči “Supertalentu”, Vukčević je otkrio svoj talent – nakon što je šljokicama posuo svoju sliku, na njoj se “ukazao” Isus Krist.

“Evidentno radite na svoj način umjetnost, umjetnost i služi da provocira, protpitkuje, da se kroz nju izražavamo. Ja sad nužno ne bih je li ovo nešto po mom ćefu ili nije”, rekla mu je suzdržano Martina Tomčić dok se publika čudila činjenici da nije “oborena s nogu”.

“Meni je Thompson jako dobar umjetnik čiju muziku slušam, žao mi je što su ljudi ograničeni pa idu na nacionalno i slično, pa su i njega malo degradirali gdje mu ne daju nastupa na nekim određenim mjestima”, odgovorio je umjetnik Vukčević, očito shvaćajući da se Martini nikako nije svidio izbor glazbe za slikarsku točku.

“Dosta sjajno je ovo ispalo… Zanimljivo napeto”, prokomentirao je Davor Bilman.

Blagu rezerviranost žirija naglo je prekinula Maja Šuput. “Ja ne znam kaj je vama, ovo je fenomenalno!”, uzviknula je i dobila pljesak publike. Vukčević je krenuo prema njoj, zapeo i pao u rupu ispred stola žirija, a Maja se proderala: “Uf, je**** krv! Nemoj, prijatelju, se zbog mene razbit!”.

“To frajeri kad me vide, oni padaju na koljena”, našalila se Maja i dodala: “Ovo je emisija koja obožava ljude poput vas”.

“Imati umjetnika koji dođe s nalakiranim notkeima, ljubi pod di smo mi svi prije hodali, to je isto suludo koliko ste u uvjerenju da je to sve skupa sjajno! Uopće neću razgovarati da je drukčije!”, zaključila je Maja Šuput.

Unatoč početnoj zadršci, svi su članovi žirija odobrili njegov prolazak u idući krug, pa je Vukčević nastup završio s četiri potvrdne ocjene – na opće oduševljenje publike u studiju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari