Connect with us

Intervju

Mate KNEZOVIĆ: Mislim da smo izvrsna ekipa za jednu novu politiku

Objavljeno

on

Hrvatska stranka prava (HSP), Hrvatska čista stranka prava (HČSP) i Obiteljska stranka (OS) na parlamentrane izbore u rujnu izlaze zajednički, u koaliciji Pomak, a smisao zajedničkog izaska, kako kažu,  je bolji izborni rezultat. Sa predsjednikom Obiteljske stranke Matom Knezovićem za Kamenjar.com je razgovarao Ante Rašić:

KAMENJAR: Obiteljska stranka je dio koalicije Pomak. Što vas je motiviralo da uđete u tu koaliciju?

KNEZOVIĆ: Prvenstveno činjenica što, u bitnim točkama, imamo istovjetan sustav vrijednosti. Valja istaknuti da smo u koaliciji sa Hrvatskom strankom prava (HSP), Hrvatskom čistom strankom prava (HČSP) i Akcijom za bolju Hrvatsku (ABH). Možemo reći da je pravaštvo rodilo modernu hrvatsku naciju i time omogućilo rađanje hrvatske države. Obiteljska stranka je također jedinstven hrvatski politički proizvod. ABH je stranka osnovana od branitelja i poznaju hrvatsku dušu i probleme. Tako možemo reći da su u koaliciji izvorno hrvatski politički proizvodi koje nudimo kao meni hrvatskom narodu. Vjerujem u trajnu suradnju i nastavak okupljanja politika koje štite iste vrijednosti.

KAMENJAR: Možete li nam nešto reći o Obiteljskoj stranci?

KNEZOVIĆ: Obiteljska stranka osnovana je 2009. godine. Ona je odgovor na posvemašnji brutalni napad na obitelj kao temeljnu instituciju društva i svijeta te Hrvatsku i hrvatski narod. Ona je politički odgovor na rodnu ideologiju (genderizam) koji je vladajuća ideologija te razaranje Hrvatske kao države. Mi smo moderna stranka koja odgovara na najteža pitanja današnjice u nacionalnom prostoru ali imamo i tu univerzalnu komponentu. Kažemo da prihvaćamo kršćansku antropologiju i filozofiju jer samo takav pogled na svijet ima unutarnju snagu preobrazbe hrvatskog narda i stabilnih odnosa s drugim narodima i državama. Stoga se snažno zauzimamo i za zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti, obitelji, trajnih vrijednosti i hrvatskog naroda kao naroda patnje, snage i nade.

KAMENJAR: Koje su bitne odrednice programa Pomaka?

KNEZOVIĆ: Pomak nudi novu politiku hrvatskom narodu. Ona se prvenstveno sastoji u izgradnji pravne države utemeljene na hrvatskom povijesnom i priridnom pravu na slobodu. Zbog toga je jedna od naših temeljnih odrednica lustracija koja će se provoditi višeslojno, ne kao progon vještica, nego kao osmišljen političko-pravni projekt oslobađanja Hrvatske države i hrvatskog naroda od teškog komunističko-jugoslavenskog te velikosrpskog elementa. Drugi dio bi se odnosio na isključivanje iz javnog života, sudstva, uprave, policije i političkih stranaka svih koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku te njihovih pomagača. Treći dio odnosit će se na pljačku hrvatskog naroda privatizacijom i pretvorbom. Važno je razumjeti specifičnost hrvatske lustracije jer je hrvatski narod izložen nesmiljenoj i višeslojnoj agresiji i pljački.

KAMENJAR: Predstavljate se kao suverenistička politička opcija. Što bi to konkretno značilo? Kakav je vaš odnos prema Europskoj uniji?

KNEZOVIĆ: Pomak i Obiteljska stranka su suverenističke političke opcije. Suverenitet znači da Hrvati ne prenose svoju suverenu volju na neke druge zajednice država ili međunarodne organizacije. Europska unija se pretvara u neku tvorevinu kojoj volja naroda i država koje joj pripadaju ne zanima. Ona, bez volje i odluka tih država i naroda, uzima sebi sve veće ovlasti, kažnjava ih, prijeti i miješa se u sva područja života. Smatram da se EU može temeljiti na dva nosiva stupa. Prvo su kršćanski temelji, a drugo suverenitet država. Upravo ti stupovi su joj glavni neprijatelji za neku buduću federaciju. EU nas uvodi u puzajući totalitarizam.

KAMENJAR: Kakav je vaš pogled na Domovinski rat? Kakva se politika treba voditi prema braniteljima i ratnim stradalnicima?

KNEZOVIĆ: Branitelji su danas izloženi strašnom medijsko-političkom te institucionalnom progonu. Česta je tvrdnja da su branitelji privilegirani. Međutim, branitelji, objektivno gledano, nemaju čak ni Zakon koji bi ih štitio. Ono što se naziva Zakon o pravima hrvatskih branitelja je, zapravo, Zakon o ratnim stradalnicima i to samo u jednom dijelu. Međutim taj i takav zakon je od 2000. nadalje stalno mijenjan na štetu ratnih stradalnika. U njemu je mnoštvo “mina” i jednostavno glupih (no namjerno postavljenih) idiotskih zapreka. Samo branitelji moraju svakih 6 mjeseci donositi potvrdu da su branitelji. Udovicama se donose rješenja prema kojima supruge ili djeca poginulog branitelja nisu članovi obitelji svog supruga ili roditelja. Samo branitelji nemaju parvo upravljanja svojim vlasničkim udjelima u Fondu hrvatskih branitelja. Budući da osobno znam tko, kako i zašto je osmišljavao i donosio takve zakone mogu mirno reći da su nastali u pravnim laboratorijima jugofašista. Branitelje traba vratiti u javni život, u političke strukture, nadzorne odbore i općenito u sva područja javnog života. Tko može više voljeti i bolje izgraditi Hrvatsku od onih koji su voljni dati svoj život za Domovinu? Zar oni koji su u udrugarskim laboratorijima pripremani na veliku subverziju protiv Hrvatske i koji danas lamentiraju o ljudskim pravima dok pljačkaju narod?

KAMENJAR: Kakva je vaša politika prema obitelji i kako revitalizirati obitelj te pokrenuti povratak iseljeništva i onih koji zadnjih godina odlaze iz Hrvatske?

KNEZOVIĆ: Često ističem da je vladajućim politikama obitelj meta, a ne predmet zaštite i pomoći. Obitelj se sustavno razara od 60-tih godina dvadesetog stoljeća. Prvi i presudan udar na obitelj bio je mijenjanje mentaliteta suvremenog čovjeka na način da mu je ponuđena kontracepcijska pilula kao “dar” slobode, užitka, bezbrižnosti i neodgovornosti. Time je spolni odnos odvojen od prokreacije. Kada se država u to umiješala, a narod prihvatio bez značajnijeg otpora, kao i vjerske zajednice (osim Sv. Oca i dijela Katoličke Crkve)brak i obitelj su dugoročno bili slomnljeni. Nakon toga brzo dolazi legalizacija abortusa, a što predstavlja ubojstvo nevinih ljudskih bića uz predumišljaj i na poticaj države, zatim eutanazija, rodna ideologija, tablete za “dan poslije”… Tome pomaže i radno zakonodavstvo, duljina školovanja, način života, općenito kultura smrti, kako ju je definirao sv. Ivan Pavao II. Sve to se događa i u Hrvatskoj a iz dana u dan je sve gore. Stoga valja mijenjati mentalitet. Politika je samo jedan važan kreator društvenih procesa te nije svemoćna. Zato upravo namjeravamo donijeti zakone kojim će se stimulirati rađanje više djece, kojim će se majkama omogućiti status majke odgajateljice, olakšice poslodavcima za zapošljavanje majki na kraće radno vrijeme, stimulirati poduzetništvo i niz drugih poreznih mjera i intervencija u radon zakonodavstvo.

Što se tiče iseljeništva uspostavljat ćemo pokidane veze, stimulirati povrataki i zapošljavanje povratnika, školovanje i studiranje djece iseljenika u Hrvatskoj, intenzivirati gospodarsku, kulturnu i svaku drugu suradnju. Iseljeništvo je naše neotkriveno blago koje čeka stvaranje povoljnog ambijenta u Hrvatskoj da bi ulagalo, vraćalo se i pomagalo na sve načine Hrvatskoj.

KAMENJAR: Kakve rezultate očekujete na izborima?

KNEZOVIĆ: Sve ćemo napraviti da prođemo u svim izbornim jedinicama. Imamo izvrsne ljude na našim listama sastavljene od članova naših stranaka i niza neovisnih intelektualaca, uglednih i provjerenih domoljuba, koji su svoju ljubav za Domovinu dokazali. Mislim da smo izvrsna ekipa za jednu novu politiku.

Ante Rašić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari