Connect with us

Gospodarstvo

Mate Rimac: Inspirirao me Nikola Tesla

Objavljeno

-

Rimac Automobili danas se službeno udružuju s ikonom automobilskih brendova Bugatti Automobiles u novu automobilsku i tehnološku kompaniju.

Mate Rimac nastavlja pisati povijest. U samo 10 godina i početka u garaži sada je ugovorio posao života i do kraja ove godine postat će većinski vlasnik Bugattija, jednog od najpoznatijih proizvođača superluksuznih automobila. Osnovat će se i nova kompanija – Bugatti Rimac kojoj će sjedište biti u Hrvatskoj.

O velikom koraku Rimčeve tvrtke večeras je održana konferencija za novinare.

Prvi je govorio Mate Rimac.

– Da mi je netko prije 12 godina rekao da će se ovo dogoditi, ne bih mu vjerovao, rekao je Rimac te dodao kako ga je insprirao Nikola Tesla i njegovi izumu. Želio je dokazati da električni automobili mogu biti brži i uzbudljiviji od konvencionalnih.

Deset godina trebalo im je da od startup-a i jednog čovjeka u garaži dođu do suradnje sa dva najpoznatija i nasnažnija automobilska brenda u svijetu. Nova tvrtka zove se Bugatti Rimac.

– Počeo sam sam u garaži. Dvije godine nakon što sam osnovao firmu, pridružila su mi se 2 zaposlenika. Imali smo jako teških vremena, nismo znali hoće li tvrtka preživjeti do idućeg mjeseca, mnogi mjeseci na početku bili su takvi čista borba za opstanak, rekao je Rimac, prenosi HRT

– Kad smo predstavili Concept One, bilo nas je 11, a lani smo premašili 1000 zaposlenika. Nevera je ostvarenje moje vizije, rekao je te dodao kako je ovo uvijek htio napraviti u Hrvatskoj i dokazati da se to može.

– Kao što izreka kaže, sve je nemoguće dok to netko ne napravi, rekao je, između ostaloga Rimac.

Nakon Rimca govorio je zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave za financije i informatiku Porsche AG Lutz Meschke te potom i predsjednik Uprave tvrtke Porsche AG Oliver Blume.

Iz Porschea poručuju kako je ova suradnja kombinacija snažne Bugattijeve stručnosti u poslovanju s hiperautomobilima i inovativna snaga Rimca.

Mate Rimac preuzeo Bugatti, stvorena nova tvrtka sa sjedištem u Hrvatskoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari