Connect with us

Gospodarstvo

Mate Rimac najavio da bi mogao odseliti sjedište tvrtke izvan Hrvatske

Objavljeno

-

Mate Rimac najavio je kako bi zbog druge runde investicija mogao odseliti sjedište svoje tvrtke Rimac Automobili izvan Hrvatske, javlja ICT Business.

[ad id=”93788″]

Rimac je rekao da se u drugoj rundi financiranja očekuje mnogo veći iznos zbog kojeg će investitori tražiti da sjedište tvrtke bude u nekoj drugoj državi, dok će proizvodnja i razvoj i dalje ostati u Hrvatskoj. Napomenuo je kako su se dosad uspjeli oduprijeti preseljenju te da su sjedište nakon prve runde financiranja uspjeli zadržati u Hrvatskoj.

Mate Rimac na Facebooku je večeras dodatno razjasnio priču:

“Da razjasnim:

1. Venture Capital Fond je strateški važan za Hrvatsku – za startupe i početnike. Mi smo later-stage firma i nas to više ne dira. NE TRAŽIM DRŽAVU NOVCE. Da si to tetoviram na glavu?

2. Internacionalni investitori traže da firme poput Rimac Automobila sele sjedišta van matičnih zemalja (u UK, US, Nizozemsku) da zaštite svoju investiciju – tamo je pravni sustav koji poznaju i kojem vjeruju. Gotovo svi RH startupi koji su primili stranu investiciju imaju sjedište van Hrvatske. Mi smo za prvu rundu investicije (koja je bila daleko najveća venture capital investicija u RH) uspjeli uvjeriti investitore da ostanemo Hrvatski d.o.o. ali sam rekao da će to biti puno teže za drugu rundu u kojoj se trenutno nalazimo jer se radi o značajnijim iznosima”, napisao je Rimac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas