Connect with us

Komentar

Mate Rimac: Prije deset godina su mi rekli da je nemoguće u Hrvatskoj proizvesti auto

Objavljeno

-

Mate Rimac je na facebooku objavio post o suradnji sa zagrebačkim Fakultetom strojarstva i brodogradnje. U postu se prisjetio svojih studentskih dana.

“Ponosan sam što smo izgradili tim od preko tisuću ljudi. Prije deset godina su mi na fakultetu rekli da je u Hrvatskoj nemoguće proizvesti automobil. I bili su u pravu – bilo je. Ponosan sam što smo u tih deset godina izgradili team od preko 1000 ljudi s preko 600 inženjera koji su u mogućnosti razviti gotovo kompletan automobil i njegove ključne elemente – tu, u Hrvatskoj.

Danas blisko surađujemo s mnogim fakultetima, kako u Hrvatskoj, tako i van nje. Veliki broj naših inženjera dolazi s FSB-a u Zagrebu pa smo stoga odlučili obilježiti tu povezanost i suradnju – na našem kutku. Tamo su izloženi neki od ključnih elemenata Nevere, uključujući karbonsku monocoque šasiju koja je prošla razne crash testove.

Studenti ovdje mogu i skinuti CAD podatke šasije i drugih elemenata – transparentnost koju niti jedan drugi proizvođač ne prakticira. Osim toga smo se potrudili i urediti cijeli taj dio tako da bude funkcionalan za rad i lijep za vidjeti. Mislim da je ovo super prilika da studenti mogu direktno vidjeti što konkretno mogu raditi nakon faksa – samo par kilometara dalje”, komentirao je Mate Rimac.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari