Connect with us

Nebuloze

Matić odgovorio Grabar Kitarović pismom na telefonski poziv i pozvao je na sastanak u Ministarstvo branitelja

Objavljeno

on

60803894-predrag-matic

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kako neslužbeno doznajemo, prošlog je petka preko tajnice na sastanak u svoj ured pozvala i ministra branitelja Predraga Matića Freda. No, za razliku od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka koji se spremno odazvao pozivu predsjednice i jučer s njom održao sastanak na Pantovčaku, ministar branitelja ima kontraprijedlog. U pismu koje je stiglo jučer u Ured predsjednice ministar Matić zahvaljuje se na pozivu za sastanak, ali poziva Kolindu Grabar Kitarović da se njihov sastanak održi u Ministarstvu branitelja, piše Jutarnji List

“Otvoren sam za komunikaciju i suradnju. Čast mi je i obveza komunicirati s demokratski izabranom predsjednicom svoje države. Smatram kako je iznimno važno da se sastanak održi u Ministarstvu branitelja kako biste otvoreno i jasno pokazali da poštujete institucije sustava, onako kako to i propisuje naš Ustav pa čak i kad njihovi čelnici dolaze iz politički suprotne opcije.

Time biste ujedno prosvjednicima pokazali da se problemi mogu rješavati samo dijalogom unutar nadležnih institucija, a to je ovom slučaju Ministarstvo branitelja. Svojim biste dolaskom pokazali i da štitite dostojanstvo legalno izabranog ministra koji je već mjesecima izložen najgrubljim podvalama, prozivanjima i perfidnim politikantskim manipulacijama”, navodi ministar u pismu.

Matić također predlaže da bi on i predsjednica na sastanku trebali razgovarati o “aktualnom prosvjedu jedne braniteljske skupine”, ali i da je upozna sa svim programima i mjerama koje je Ministarstvo poduzelo “kako bi mogla donijeti objektivnu procjenu opravdanosti prosvjeda”.

“Razgovor i podaci koje bih Vam iznio mogli bi biti prilika da iskristaliziramo zajednički stav prema prosvjedu i ponudimo optimalno rješenje”, stoji također u pismu.

Ministar očigledno cilja na to što je predsjednica 26. veljače primila predstavnike prosvjeda, ali ih tom prilikom nije pozvala na prekid prosvjeda već je samo saslušala njihove zahtjeve.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari