Pratite nas

Reagiranja

Matić organizatorima prosvjeda poručio “isto što i Kovačić HDZ-u”

Objavljeno

na

“Spasio me Ivan Kovačić pa ne moram psovati”, kazao je bivši ministar branitelja Predrag Matić kada su ga upitali za komentar izjava branitelja u šatoru u Savskoj prilikom objave raspuštanja braniteljskog prosvjeda nakon 555 dana, prenosi N1. 

[ad id=”93788″]

Naime, upitan da komentira kritike na svoj račun izrečene od strane Đure Glogoškog u šatoru u Savskoj, kazao je da im poručuje “isto što i Kovačić HDZ-u”.

Glogoški je, podsjetimo, izjavio da su branitelji tražili ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika, jer su primali plaću, a nisu radili svoj posao. To je bio prvi zahtjev prosvjednika, kada su podigli šator u Savskoj u listopadu 2014. godine. Kada je to ispunjeno i kada im je obećan krovni zakon o pravima braniteljima, kao i ustavni zakon, jednoglasno je odlučeno da više nema potrebe za održavanjem prosvjeda. Ustavni zakon, očekuje Glogoški, bit će donesen u Saboru kada ondje ne budu sjedili “oni koji mrze branitelje”.

Podsjetimo, Ivan Kovačić u ponedjeljak je, govoreći o neslaganjima s koalcijskim partnerom HDZ-om, poručio vodećoj stranci Domoljubne koalicije – “‘ko vas j***”.

facebook komentari

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari