Connect with us

Reagiranja

Maticu iseljenika treba reorginizirati i tako opravdati smisao njezinog postojanja

Objavljeno

on

Bivši premijer Milanović jednom je izjavio – Svi  Srbi glasaju za mene ili nas! – ali nije izjavio koliko ih ima pravo glasa u RH. Nije li u tome tajna tolike podrške nasljednicima  bivših komunista od strane velikosrba koji i danas žele izvršiti  etnocid nad Hrvatima. Koliko Srba zapravo živi u RH nitko ne zna, ali, prema nekim informacijama od visoko pozicioniranih bivših udbaša, nikada ih nije živjelo ni 5 posto sa svim useljenim Srbijancima iz Srbije i Srbima iz BiH. Međutim, nama su hrvatski komunisti lagali da ih živjelo 14 posto. Kako vidimo, cijela Jugoslavija je bila laž i treba je zauvijek iskorjeniti iz hrvatske svijesti, a to se najbolje može postići lustracijom. Dakle, pod hitno treba sprovesti lustraciju i odvojiti žito od kukolja.

[ad id=”93788″]

Najprvo treba započeti lustraciju u HDZ-u,  a onda nad svima onima koji su činili zlo hrvatskom narodu, dakle,  komunistima, udbašima, kosovcima, njihovim sljedbenicima i apologetima. Riječ je o totalitaristima i dogmatičarima koji prikrivaju Titove zločine i njegovu zločinačku ideologiju. Umjesto da se zbog njih javno ispričaju i povuku iz javnog života, oni nam danas lažu i pričinjaju se kao da Huda jama i mnoge druge jame nisu dio komunističke stvarnosti. Za svoje zločine optužuju NDH bez ikakvih dokaza osim izmišljotina i laži. Istina ih ne zanima jer žele prikriti zločine svojih otaca i djedova,  a istina je najbolje bila skrivena u Kočevskom rogu i Hudoj jami, te drugim jamama diljem bivše države . Ti mladi skojevci su opasniji od svojih otaca i djedova, a to znači da ćemo bez lustracije zauvijek ostati podijeljena zajednica. Još jednom ponavljam: Jedina solucija je lustracija.

Uz pomoć Srba hrvatski komunisti još jednom pokušavaju anulirati hrvatsku državu i optužiti Hrvate za ratne zločine koje su počinili srbijanski i srbski udbaši i kosovci,  a u tome im pomažu DORH i Sudstvo, što zorno pokazuju presude Norcu, Glavašu i Merčepu. Komunisti ruše hrvatsku državu koja je nastala u obrambenom ratu na krvi hrvatske mladeži. Ne ukazuje li na to i Milanovićeva izjava –  Ili mi ili oni. Zar nam te namjere ne otkriva desetak srbskih ministara u Milanovićevoj Vladi i dodjeljivanja svih važnih funkcija na HRT Srbima, hrvatskim  udbašima i kosovcima nakon izgona svijesnih Hrvata i domoljuba. Čistke na HRT koje je izvršio Milanović veće su od onih nakon Hrvatskog proljeća?

Međutim, koliko Hrvata živi u dijaspori i iseljeništvu nitko ne zna,  čini mi se nikoga to i ne zanima, a možda ih glasa 20-tak tisuća. Nije li to razlog zašto Partija ne dozvoljava dopisno ili elektronsko glasanje dijaspori i iseljenicima. To ne žele ni Petrov ni Grmoja. Čime se bavi Matica hrvatskih iseljenika i dijaspore, koja još očito ne postoji? Kada će hrvatske državne  institucije početi zapošljavati  časne, pravedne i obrazovane ljude? Zar nije došao čas da se napokon riješimo svih onih koji su u Jugoslaviji i danas u Hrvatskoj progone Hrvate? Dakle, iz sudstva i državnog odvjetništa, te svih državnih institucija treba ukloniti sve bivše komuniste, udbaše i kosovce,  a takvi su gotovo svi mlađi zaposlenici u državnim institucijama jer ih zapošljavaju bivši komunisti, udbaši i kosovci. Svim komunstičkim tužiteljima treba zabraniti bavljenje advokaturom jer su u poziciji da ucjenjuju neke starije i mlađe sudce.

Zar ovo ne pokazuje kako su i zašto namješteni posljednji izbori? Na čelu izbornih povjerenstava stoje korumpirani sudci, a takvi sudci ne bi smjeli biti na čelu izbornih povjerenstava. Prigodom prebrojavanja glasova u Glavnom državnom izbornom povjerenstvu  posljednji su izbrojeni glasovi iz Srbije i BiH,  što je najmanje 100 tisuća lažnih glasova, a to je uzrok zašto je HDZ izgubio najmanje 10 sabornika. Zašto  se ovim anomalijama nisu odmah pozabavile tajne službe i DORH? Što je radio Lozančić? Zašto ga je štitio Petrov? Siguran sam da je ovih namještaljki bilo svijesno i Glavno državno izborno povjerenstvo koje danas pere ruke od svega i pravda se da su samo zbrojili sve glasove koje su mu  poslala Izborna povjerenstva iz lokalnih upavnih jedinica. Nije li to razlog zašto Bauk nikada nije znao broj birača u RH? Naime, 100 tisuća glasova donosi 10 sabornika, a možda i više, zar ne?

SDP je srbska partija jer na to ukazuju svi relevantni čimbenici. Njima su se pridružili Pupovac i Radin, koji nemaju nikakve sveze ni sa Srbijancima ni sa Talijanima. Oni su hrvatski izrodi koji su spremni na rušenje hrvatske države, nadajući se da će dio hrvatske države pripojiti Srbiji ili Italiji. Hrvati su toliko naivni i zadovoljni jer, eto, imaju zastupnikie u srbijanskoj Skupštini ne znajući da je i to velikosrbijanska plana i podvala. Danas RH nije jednonacionalna nego višenacionalna država u kojoj etničke ili narodne  manjine imaju veća prava od najvećeg naroda. U RH se diskriminira najveći narod po kojem država nosi ime dok se u demokratskim državama vrši integracija etničkih manjina u njihovu naciju. Kad bi se to dogodilo, onda bi hrvatska predsjednica mogla svoju epistolu započeti  sa otvaranjem – Dragi Hrvati i Hrvate – bez da se itko pobuni. Dakle, od integracije etničkih manjina u hrvatsku naciju nema ni spomena mada je država u političkom rasulu. Integracija kod nekih vođa etničkih manjina izaziva prezir. Doklegod etničke manjine ne postanu dio Hrvatske nacije, etnički Hrvati će se iseljavati, a na to će ih goniti boljševici, komunisti i nacionalne manjine.

Na koncu se moram pozabaviti i sa Furiom Radinom koji ima hrvatsko a ne talijansko prezime. Da je Talijan zvao bi se Radino. Međutim, on glasa dopisno u Italiji na državnim izborima, a Hrvati iz iseljeništva i dijaspore ne smiju dopisno glasati u Hrvatskoj. Imali li gospon Radin ikakvog morala, a po zvanju je psihologičar? Zašto u Saboru ne zatraži ista prava za hrvatsko iseljeništvo i dijasporu? Zašto ne zatraži da Hrvati u Italjij uživaju ista prava kao što ih on uživa u Hrvatskoj. Međutim, kako bi tada Talijani integrirali Hrvate u talijansku naciju ako bi im dali ista prava koja Radin uživa u Hrvatskoj? Štoviše, on može glasati i na lokalnim izborima, ali se prije toga mora registrirati u lokalnij izbornoj jedinici po njegovom izboru. Naime, on se može registrirati bilo gdje u Italiji i tamo glasati na lokalnim izborima bez ikakvih problema ako se na izborima pojavi. Hrvatsko iseljeništvo i dijaspora nema takva prava, a to pravo im negiraju sdepeovci jer bi postali irelevantan čimbenik na hrvatskoj političkoj sceni.

Ovo nam otkriva da Matica hrvatska ne vrši svoju zadaću jer uopće ne zna koliko Hrvata  živi u iseljeništvu i dijaspori. To bi trebala postati Matičina temeljna zadaća danas kad nas internet povezuje sa cijelim globusom. Jedino tako Matica hrvatska bi opravdala  svoje postojanje i svrhu, te bi mogla lobirati u Saboru da se svim iseljenim Hrvatima i hrvatskoj dijaspori omogući dopisno glasanje. Hrvatska dijaspora ne živi samo u BiH i Austriji već živi  u Srbiji, Ameriki, Australiji i diljem EU. Hrvatskim iseljenicima treba omogućiti glasanje na lokalnim izborima ako se tamo pojave za vrijeme izbora. Zašto im je Bauk uskratio hrvatsku osobnu iskaznicu? Dakle, reorganizirajmo Maticu iseljenika jer jedino se tako možemo osloboditi komunističkog, udbaškog i kosovskog nasilja.

Sam Pusić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari