Pratite nas

Gluposti

Matija Babić javno prijeti dr. Tomasoviću

Objavljeno

na

Sa ovime bi se trebalo pozabaviti novinarsko društvo. Vlasnik Indexa javno prijeti meni osobno na mome profilu kako će mi uništiti karijeru, kaže dr. Hrvoje Tomasović, prenosi direktno.hr

[ad id=”93788″]

Zanima me hoće li HND, odnosno novinarska komora reagirati na ovakve javne prijetnje? Ovo ću prijaviti policiji i DORHU jer ako je ovo standard ponašanja novinara u Hrvatskoj, onda je jako zabrinjavajuće, napisao je na svom fb-profilu dr. Hrvoje Tomasović.

Jučer su se 24sata ispričali dr. Tomasoviću. “U tekstu objavljenom 28.11.2015. godine objavili smo neistinitu informaciju o navodnoj Facebook prepisci između dvoje liječnika splitske bolnice, Ivane Rosenzweig Jukić i Hrvoja Tomasovića. Navodnu prepisku preuzeli smo s jednog internet portala koji ju je prvi objavio, a to je i navedeno u objavljenom članku. Kako je utvrdila inspekcija Ministarstva zdravstva, internistica Ivana Rosenzweig Jukić nije kirurgu Hrvoju Tomasoviću poslala niti jednog pacijenta te nije bilo uzimanja mita. Zbog svih neugodnosti proizašlih iz objavljenog članka i njegove opreme ispričavamo se liječnicima Ivani Rosenzweig Jukić i Hrvoju Tomasoviću”, napisali su u tekstu na portalu 24sata.

No jučer je dr. Tomasović, umjesto isprike, doživio Babićeve prijetnje. Potom je objavio i Babićev sms u kojem se vidi razina ophođenja.

hrvojetomasov

No vlasnik indexa Matija Babić prijetio je i javno, na fb stranici, dr. Hrvoju Tomasoviću. Nakon prepiske, u kojoj između ostalog tvrdi da su “24sata u strahu od Tomasovića objavili još jednu laž” Babić je zaključio:

“Dobro Hrvoje, drago mi je da smo ćaskali. Kad završim s vama, vaša karijera bit će gotova. Ispričavam se što smo vas omeli u primanju mita, više sreće idući put”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Kraus: Ne idemo na zajedničku komemoraciju u Jasenovac

Objavljeno

na

Objavio

I OVE GODINE U JASENOVCU ĆE BITI DVIJE KOLONE

Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima židovskih općina i antifašista koji su ranije u utorak potvrdili da četvrtu godinu zaredom neće sudjelovati na službenoj komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu koja će se održati 14. travnja.

“Država nije poduzela nužne mjere da se zaustavi ili makar smanji negiranje holokausta i genocida u Drugom svjetskom ratu te revizionizam – izjavio je za Novosti Saša Milošević, zamjenik predsjednika SNV-a.

Upravo suprotno, tvrdi Milošević, nizom mjera poput podrške negacionističkim i revizionističkim udruženjima i njihovim publikacijama, toleriranjem govora mržnje, relativiziranjem stradanja naroda žrtava i mitologizacijom stradanja nakon rata te neadekvatnom obrazovnom politikom, država je direktno doprinijela tome da ove pojave postaju dominantne u hrvatskom društvu.

“Očito postoje dva duboko suprotstavljena stava o tim stvarima. Uz takve velike razlike i u takvoj društvenoj klimi, mi ne možemo i ne trebamo ići zajedno u Jasenovac”, kazao je Milošević i najavio da će srpska, židovska i romska manjina te antifašisti svoju komemoraciju održati u petak 12. travnja.

Podsjetimo, predsjednik koordinacije Židovskih općina u Hrvatskoj Ognjen Kraus potvrdio je u utorak kako neće zajedno s vladom ići na komemoraciju žrtvama ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac.

Nakon što je premijer Andrej Plenković pozvao predstavnike SABA-e, židovske zajednice, te Srba i Roma da sudjeluju u zajedničkoj komemoraciji žrtvama u Jasenovcu, Kraus je potvrdio da članovi židovske zajednice neće prihvatiti taj poziv.

“Ništa se nije promijenilo u godinu dana, ništa novoga se nije dogodilo”, kazao je pozvavši se na povijesni revizionizam, vladin odnos prema ustaškom pozdravu Za dom spremni. Vladajućoj politici zamjera, kako je izjavio medijima, i to što je HDZ-ov voditelj odjela za medije Andrej Rora.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Slaven Letica: 70.000.000 razloga za snimanje sapunice #spasime

Objavljeno

na

Objavio

70.000.000 razloga za snimanje sapunice #spasime

Kao što sam najavio, drugi nastavak sapunice #spasime danas je sniman u Banskim dvorima.

Glavna glumica Jelana Valjača uspjela je s Plenkovićem dogovoriti da ona i njene “aktivistice” postanu članicama brojnih radnih timova koja će biti osnovana.

Bit će zanimljivo pratiti kako će biti raspoređen i trošen novac od 70 milijuna kuna predviđen Državnim proračunom za prevenciju nasilja u obitelji.

Prvi nastavci sapunice #spasime pokazali su da nitko ne spominje brojne samozatajne inicijative i institucije kao što je Autonomna ženska kuće Zagreb i druge koje su desetljećima prije ukazanja Jelene V. štitile zlostavljane žene i o njima brinule.

Paradoksalni medijski i politički “simulakrum”, kako je medijsko formiranje stvarnosti nazvao genijalni Jean Baudrillard, pred nama se događa u režiji “laboratorija slave” Andreja Plenkovića.

Ono što je Baudrillard, s puno ironije, napisao za sebe, be ostatka vrijedi za Plenkovića: “Ne znam što sam. Ja sam vlastiti simulakrum”, komentirao je prof. dr. Slaven Letica na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari