Connect with us

Politika

Matija Posavec: Narod je poslodavac svakom političaru i toga se trebamo držati

Objavljeno

on

Matija Posavec uvjerljivo je pobijedio na prijevremenim izborima za međimurskog župana. Podsjetimo, izbori su održani jer je upravo on prije malo više od dva mjeseca podnio ostavku nakon otkrivene korupcijske afere. Posavec je priznao krivnju, ponovno se kandidirao i – pobijedio, javlja HRT

U politici je jedino moralno pitati građana što oni misle. Ja sam u trenutku šoka podnio ostavku, no nakon dva mjeseca križa koji sam nosio pitao sam građane što oni misle.

– Podrškom su reagirali i zamolili me da se ponovno kandidiram i rezultati jučerašnjih izbora su dokazali ispravnost odluke da se kandidiram, naglašava Posavec.

Govori kako je u trenutku šoka podnio stavku, međutim, pitao je građane što oni misle i oni su ga podrškom i svakodnevnom komunikacijom zamolili da se ponovno kandidira.

– Narod je poslodavac svakom političaru i toga se trebamo držati, rekao je.

Na pitanje zašto je dao ostavku, Posavec je rekao kako je to u tom trenutku bilo jedino ispravno i moralno rješenje.

– Sada kada imam ovaj teret na leđima, odlučio sam da građani daju svoj sud, svoje mišljenje i svoje želje i to se dogodilo. Nitko se ne treba bojati izbora i svaki političar se treba boriti da dođe na test onih koji odlučuju, a to su građani.

Posavec je rekao kako on nije optužen za ništa. Postoji istraga glede sumnje, a kako će ta istraga završiti treba sačekati, naglasio je.

Nakon samo 2 i pol mjeseca od ostavke na mjesto župana, Matija Posavec ponovno u istoj fotelji. Unatoč tomu što je u istrazi za primanje mita i pogodovanje priznao sve što mu se stavlja na teret.

– Svatko onaj tko me pita što ako bude presuda osuđujuća, ja odgovaram protupitanjem, što ako presuda bude oslobađajuća, govori Matija Posavec.

Ako se pita zakon, osuđujuća pravomoćna presuda znači – kraj mandata.

– Mandat prestaje po sili zakona ako je pravomoćnom sudskom presudom osuđen za kazneno djelo na kaznu zatvora ili mu je ta kazna zamijenjena radom za opće dobro ili uvjetnom osudom, osim za kaznena djela počinjena iz nehaja, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

error: Hvala!!