Connect with us

Politika

Matija Posavec podnio ostavku na mjesto župana

Objavljeno

on

Međimurski župan Matija Posavec i predsjednik upravnog odbora međimurske uprave za ceste Josip Kobal pušteni su nakon ispitivanja u Uskoku da se brane sa slobode, a sa slobode će se tijekom istrage braniti i bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Uskok je izvijestio da je, u dva odvojena slučaja, pokrenuo istragu protiv šest okrivljenika, ali je samo za dvojicu zatražio istražni zatvor.

U dijelu povezanim s Posavcem Uskok je zatražio pritvaranje županijskog pročelnika Milorada Novakovića, dok bi u drugom kraku iza rešetaka mogao završiti policajac Mario Sever koji je s Kovačem navodno sudjelovao u slučaja slanja lažnih prijetnji smrću.

Župan pušten nakon priznanja i ostavke

Odvjetnik Davorin Zalatarek Hini je u subotu oko 10 sati potvrdio da je Posavec tijekom noći pušten na slobodu te da bi uskoro trebao biti pušten i Kovač. No, nije željo govoriti o detaljima, dodavši da je tijek istražnog postupka još u fazi da ne može davati bilo kakve komentare.

Uskok je u subotu ujutro izvijestio da je Posavec pušten nakon što je priznao kazneno djelo, ali i podnio ostavku na dužnost.

Odvjetnik Berislav Živković također je potvrdio da je njegov branjenik Kobal pušten na slobodu. No, to ga kaže nije iznenadilo jer ne postoje zakonski razlozi za određivanje istražnog zatvora.

“Ako je točno da postoji nekakva snimka onda nema utjecaja na svjedoke, djelo se ne može ponoviti, a nema opasnosti ni od bijega”, kazao je Živković. Zaključio je da Uskok nije donio takvu odluku da bi ona pala na sudu povodom žalbe.

Posavec na Uskoku ispitan u petak, Kovač u subotu

Posavec i njegovi suosumnjičenici dovedeni su na ispitivanje u Uskok u petak, dok je SDP-ov saborski zastupnik, bivši čakovečki gradonačelnik, Stjepana Kovača ispitan u subotu.

Posavec i Kovač, uhićeni u istoj policijsko-uskočkoj akciji u Čakovcu, ali u nepovezanim slučajevima. No, kako je Kovač imao zastupnički imunitet kazneni progon protiv njega nije mogao biti pokrenut prije 15 sati kada mu je imunitet skinulo saborsko povjerenstvo.

Osim za namještanje poslova u županiji Uskok Posavca sumnjiči i da je od Kobala primio 10.000 kuna mita kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru Županijske uprave za ceste

Uz Kovača su, pak, suosumnjičeni međimurski policajac Sever te Damir Ledenčan koji mu je nakon dogovora slao inscenirane prijeteće poruke. Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza internetske stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari