Pratite nas

Događaji

Matiji Babiću prijeti 10 godina zatvora!

Objavljeno

na

Spomenuti tandem je optužen da su u razdoblju od početka veljače sada već davne 2006. godine do početka osmog mjeseca tri godine kasnije, Matija Babić kao direktor Prve stranice, a Vana Šalov Violić, koja je donosila poslovne odluke u tvrtki i vodila poslove, a navodno su oboje bili ovlašteni raspolagati novcem sa žiro-računa tvrtke, osobno te putem zaposlenika pronalazili studente.

Kontroverzni Matija Babić, nekadašnji Sorosev miljenik, osnivač i pokretač portala Index, danas bi trebao izaći pred sud, pravda je spora, reći će neki, ali dostižna. Naime, ovaj skromno obrazovani ‘novinar’ trebao se u petak, dakle, 6. ožujka, pojaviti na sjednici Optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, na kojoj se trebalo odlučivati o optužnici protiv njega, kao osnivača i suvlasnika Index portala te njegove suradnice Vane Šalov Violić. Prema medijskim spekulacijama postoji mogućnost nagodbe.

Naime, Matija Babić i Vana Šalov Violić optuženi su za zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju za što je zakonom predviđena kazna čak i do deset godina zatvora. Vijeće, dakako, može potvrditi optužnicu, može je odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na dopunu i doradu. Kako smo rekli, nagodba je moguća, piše tinolovka-news.com.

U prvoj točki optužnice Babića i njegovu suradnicu se tereti da su preko fiktivnih studentskih ugovora oštetili tvrtku Prva stranica d.o.o. za nevjerojatnih 2. 833.270 kuna. Spomenuti tandem je optužen da su u razdoblju od početka veljače sada već davne 2006. godine do početka osmog mjeseca tri godine kasnije, Matija Babić kao direktor Prve stranice, a Vana Šalov Violić, koja je donosila poslovne odluke u tvrtki i vodila poslove, a navodno su oboje bili ovlašteni raspolagati novcem sa žiro-računa tvrtke, osobno te putem zaposlenika pronalazili studente. S njima su uz proviziju od pet posto pribavljali obrasce ugovora s time da studenti nisu odradili poslove za Prvu stranicu. Po Babićevu i po nalogu Šalov Volić zaposlenici Prve stranice naknadno su unosili neistinite podatke, barem ih se tako sumnjiči, te su tako sa studentima sklopili 133 ugovora i isplatili im oko 2,982.390 kuna, međutim, od toga su zapravo studenti zadržali tek proviziju od 5 posto da bi ostatak od 2,833.270 milijuna završio je kod Babića i Šalov Vulić. Zna se što to znači.

[ad id=”40551″]

No, to, naravno, nije sve, naime, kao direktorica Index Promocije Vana Šalov Volić je od kraja kolovoza 2009. do kraja 2013., tvrdi tužiteljstvo, na isti način izvlačila novac te tvrtku, naravno, navodno, oštetila za 2,357.280 milijuna kuna. Nadalje, Šalov Volić tužiteljstvo tereti da je tijekom 2010. kao direktorica Index Promocije s računa tvrtke sebi uplatila 800.000 kuna, dok je navodno knjigovodstvu tvrtke naložila da izvrši knjiženje 13 ugovora o zajmu na iznos od 800.000 kuna u kojima je neistinito naznačeno da su pozajmice išle Ivi Herceg, piše, između ostaloga, i portal 24 sata. No, podsjetimo, Iva Herceg svojedobno je bila u vezi s Matijom Babićem, no, veza navodno nije potrajala previše dugo, čak ni toliko da bi Iva postala velika glazbena zvijezda.

Na svom Facebooku pisao da je ‘plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora’

Inače, Matija Babić na svom profilu JAVNO JE PRIZNAO da je plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora, citiramo: ”Naravno da sam plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora…” Podsjetimo, Babić se u više navrata na društvenim mrežama hvalio da ne plaća porez državi i da ga ne misli plaćati jer ‘ne želi podupirati parazitski sistem’.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari