Connect with us

BiH

Matthew Palmer – Dogovor o održavanju izbora sjajno postignuće

Objavljeno

on

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Matthew Palmer danas boravi u Mostaru odakle je poručio kako su izbori u gradu na Neretvi sjajno postignuće i pozitivan korak za demokratski razvoj, piše N1.

“Dogovor o održavanju izbora u Mostaru je zaista sjajno postignuće i ne samo pozitivan korak za demokratski razvoj i napredak, nego je važno da ti izbori u prosincu budu održani u skladu sa najvišim demokratskim standardima, i da budu korektni i fer”, poručio je Palmer.

“Također je važno da ljudi izađu i glasaju i zato ću se danas sastati sa mladim ljudima da ih podstaknem da iskažu svoje mišljenje, i da im kažem da je važno sudjelovati u tome”, kazao je.

Na pitanja novinara o inicijativi prenošenja Veleposlanstva Bosne i Hercegovine iz Tel Aviva u Jerusalem, te sporazuma iz Washingtona između Kosova i Srbije nije htio odgovarati, jer je, kako je rekao, danas u Mostaru radi izbora u tom gradu.

“Želim reći da sam ovdje da bih govorio o onome što se događa u Mostaru, ali osvrnut ću se kratko na pitanje sporazuma te reći kako su SAD zaista jako sretne zbog razgovora između Kosova i Srbije i ishodima tih razgovora”, naglasio je.

“Danas sam ovdje da to bude signal i da međunarodna zajednica zaista prati ono što se događa u Mostaru. SAD, EU, OSCE, svi rade na podršci civilnom društvu da bi se osiguralo da biračka mjesta budu pokrivena posmatračima. Bit ćemo ovdje i nakon izbora da pomognemo onima na vlasti da uspostave upravu, da rade u korist građana i da pružaju usluge građanima Mostara. Ja sam uvjeren da će izbori u perosincu biti korektni, transparetni i odražavati ono što građani žele”, izjavio je Palmer danas u Mostaru.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a tijekom jučerašnjeg dana susreo se sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedateljima Vijeća ministara i entitetskim premijerima. Bosna i Hercegovina je dobila podršku i apel Sjedinjenih Država za posvećeniji rad na reformskom putu i povratak ekonomskim reformama.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari