Connect with us

Kronika

Maya Sar prvijencom ‘Krive riječi’ očarala Mostarce

Objavljeno

-

Talentirana kantautorica Maya Sar večeras je u intimnoj atmosferi mostarskog clubaCalamus predstavila svoj album prvijenac ‘Krive riječi‘, uz generalno pokroviteljstvo tvrtke HT Eronet. Mlada umjetnica Maya Sar, koja je prošle godine predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, potpisuje glazbu i tekst svih svojih pjesama, dok je glavni producent albuma, njen životni suputnik, Mahir Sarihodžić.

Poslušajte i pogledajte spot:

Na predstavljanju albuma Maya se zahvalila nazočnima, te je istaknula kako joj je ovo predstavljanje najljepše, upravo zbog intime i povezanosti koju ima sa svojom publikom.

Album ‘Krive riječi’ je sniman četiri godine, u čak deset glazbenih studija u regiji, u suradnji s velikim brojem umjetnika iz regije i Italije. Još jedan razlog što je snimanje trajalo četiri godine, po riječima Maye Sar, je upravo potraga za kvalitetnim suradnicima u i izvan BiH, kako bi dobili odgovarajuće instrumentaliste, koji bi odgovarali zahtjevima koje su sami sebi na početku postavili.

“Jako sam sretna rezultatima u konačnici. Mnogo me ljudi pitalo zašto je toliko trajalo, ali ja mislim dok pjesme ne postaju organsko tkivo albuma, ne treba izdavati. Nema vrijeme nikakve veze s tim, ako se požuri s albumom ništa drastično bolje se neće dogoditi, naprotiv, može biti gore ako pod svaku cijenu želite okončati nešto, što nije okončano prirodno. Svi smo do zadnjeg trenutka posvetili maksimalnu pozornost albumu“, rekla je u razgovoru za Bljesak.info Maya Sar.

Ovaj album će biti prisutan i na drugim tržištima, jer kako je u razgovoru i sama rekla, njezina glazba je okupila ljude koji vole ovakvu glazbu, a na radost svih obožavatelja na jesen kreće i koncertna turneja po bh. gradovima i regiji, s obzirom da imaju regionalne izdavače.

“‘Milovanja’ je bio radni naziv albuma, međutim ‘Krive riječi’ se učinio pogodniji zato što primjećujem velik nedostatak komunikacije među ljudima, s istim problemom se i sama susrećem. Ja prva kažem te krive riječi pa požalim. Nekako, činilo mi se da ovaj ‘Krive riječi’ odražavaju i čitav naziv albuma“, rekla nam je Maya.

“Imam jako mnogo simpatizera u Mostaru, iako ni sama ne znam zašto, stalno sam u kontaktu s ljudima koji su funovi moje glazbe, tako da nije bilo upitno da će se u Mostaru biti promocija, a i koncert.

S obzirom da je Maya autorica svih svojih pjesama, ističe kako inspiraciju pronalazi u svemu oko sebe, ponajviše u ljubavi.

“Inspiraciju nađem u nečemu što me zaintrigira, ne biram, samo se dogodi. S vremenom sam naučila prepoznati te trenutke inspiracije. Ako mi se u trenutku zapne nešto zanimljivo, zna se dogoditi da se odmaknem od društva i zapišem misao i da od toga nastane pjesma“, rekla je Maya.

Maya Sar u svoje pjesme unosi puno istinske emocije, čime donosi dašak osvježenja na bh. glazbenu scenu, kojoj manjka upravo ovakvih vokala.

poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari