Pratite nas

Balkan

Mediji u Srbiji podivljali: ‘Miloševićev odlazak je skandalozan’. Dačić: To je provokacija!

Objavljeno

na

Nakon što je Boris Milošević potvrdio da će ove godine prisustvovati obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu, srpski su se mediji naširoko raspisali na tu temu.

Tako na portalu Pink.rs piše da je ovogodišnja proslava Oluje zapravo ‘iscenirana kazališna predstava’ koja ničemu ne služi. To je, naime, za spomenuti portal izjavio novinar ‘Večernjih novosti’ Dragan Vujičić.

Portal Blic.rs također je objavio Miloševićev status s Facebooka u kojemu je dao emotivnu ispovijest o obiteljskoj tragediji. Također, druga vijest na portalu Blic.rs navodi kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne može podržati prisustvo Srba na obljetnici Oluje. Isto tako naveo je i da ne želi da dođe do ‘teških riječi’.

– Ne želim da dođe do srpsko-srpskih teških riječi ili zida i sankcija na Drini. Ja ću se držati toga, a nisam oduševljen ovim potezom. Ali oni tamo žive i imaju svoje ideje, možda su njihovi argumenti jači od naših, navodi spomenuti portal.

U trećem se pak tekstu navodi izjava potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji navodi da je prisustvo Srba na takvom obilježavanju čista politička provokacija. Dačić je naveo i kako je u Hrvatskoj prije rata živjelo 560.000 Srba, a sada ih je ostalo 180.000.

– Oni su izvršili etničko čišćenje vlastite države i izvršili su ono što je bio cilj svih pokreta na kraju i ustaškog pokreta – rekao je Dačić, navodi spomenuti portal.

Portal Kurir.rs. bio je vrlo oštar već u samom naslovu. Naime, navode kako se Milošević opravdava zbog odlaska u Knin te da je Oluja bila etničko čišćenje Srba. Također, njegovu objavu s Facebooka smatraju skandaloznom, prenosi Večernji List.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari