Medijska šutnja o mračnoj istini u Norveškoj, mučenje i zlostavljanje djece

92

U Norveškoj postoji nekakva narodna tradicija intimnih odnosa s djecom: s dječacima i djevojčicama – učinjenih od strane njihovih krvnih srodnika, koji ih kasnije predaju susjedima.

Zastrašujuće svjedočanstvo ove Ruskinje otkit će vam mračne tajne takozvanog naprednog zapada. Riječ je o potpunoj destrukciji čitavog čovječanstva dok svi mediji svijeta šute o zlu koje se odvija u naprednim zemljama. Na udaru su obitelji i djeca, a udare izvršava država incestom, pedofilijom i prisilnim mijenjanjem spola kod djece u Norveškoj i drugim skandinavskim zemljama. Irina Berset godinama pokušava upozoriti kršćanski svijet na monstruoznosti koje su počinjene nad njenom, ali i nad djecom tisuće roditelja o kojima nitko ne smije govoriti. Podsjećamo, slično svjedočanstvo samo u svezi Velike Britanije dao nam je bivši NATO- tajnik za sigurnost u tekstu: Velika Britanija zaista krade djecu, siluje, ritualno ubija!’ (INTERVJU) a sada je slično svjedočanstvo Irine Bergset ispričano i za Norvešku!

Irina Bergset: 2005. godine ja sam se udala za državljanina Norveške. Moj sin je tada imao 7 godina. Otišli smo živjeti u Norvešku, u komunu Aurskog-Hekland, u naselje Aurskog. Tada još nisam znala da je do prije pola stoljeća Norveška bila država koja se po stupnju civiliziranosti mogla usporediti s državama Centralne Afrike.

Godine 1905. Norveška je prvo dobila neovisnost i od Danske i od Švedske. Država je, kakva je bila-takva i ostala – država kmetova, pri čemu plemića njeni žitelji nikada nisu ni vidjeli. Samo su plaćali porez. Razvoja kulture nije bilo. Žitelji ove zemlje su govorili ili na švedskom ili na danskom – odnosno na jezicima osvajača. Poslije su se ti jezici pomiješali i stvorili jedan umjetni jezik koji se zove Bokmål. Iako i sada svaka obitelj u Norveškoj govori na svom dijalektu. Do danas ne postoji državni standardni dijalekat. Može se reći da se ta zemlja tek sada nastaje, kad ne bi bilo suprotnog procesa. Norveško društvo ubrzano moralno propada kopirajući američke zakone i poredak.

Našli su naftu u moru prije 50 godina. Jasno je da zemlja u kojoj nije bilo znanosti i kulture, nije mogla ovladati tehnologijama vađenja nafte iz mora – koristili su tuđu znanstveno-tehnološku pomoć.
Sve to sam ja saznala kasnije. Kada sam napuštala Rusiju, znala sam samo da je u Norveškoj najviši životni standard na svijetu.

Bez obzira na to što sam završila fakultet novinarstva Moskovskog Državnog Sveučilišta i što sam kandidat filoloških nauka, Norveška nije priznala moje obrazovanje.

Meni su predložili da radim kao učiteljica u susjednoj Fet komuni, u seoskoj školi novog tipa – po progresivnom danskom obrascu po imenu “Riddersand”, što u prijevodu znači “škola vitezova”. U usporedbi s našim ruskim sustavom, svi norveški školski programi izgledaju kao za mentalno zaostale. Od 1. – 7. razreda je osnovna škola. Zadatak državnog programa je naučiti abecedu do 13. godine i da se djeca nauče brojati – čitaju cijene u trgovinama.

U razredu se ne smije čitati naglas zato što je to “sramota”. Specijalni učitelj izvodi dijete u hodnik i tamo sluša “mališu” kako on čita da ga ne sramoti. Učitelj ima pravo razraditi s djecom dva primjera iz matematike dnevno, a ako djeca ne usvoje materijal, onda se kroz tri dana ponovo trudi da im objasni pređeno gradivo. Domaći zadatak tjedna – 5 riječi na engleskom ili osam, po odluci djeteta.

Norveška škola – je primjer potpune degradacije obrazovanja. Književnosti nema, nema povijesti, fizike, kemije, nema prirodnih znanosti. Ima poznavanje prirode, zove se “Pregled”. Djeca izučavaju svijet oko sebe u općim crtama. Ona znaju da je bio Drugi svjetski rat. Sve ostale pojedinosti – to je nasilje nad djetetom i njegovom psihom.
Najbogatija država svijetu ne hrani djecu u vrtiću. Točnije, hrane ih nekom juhom s imenom “paradajz juha” iz vrećice jednom tjedno. To je tako u vrtićima, kako državnim, tako i privatnim – hrana samo jednom tjedno!

Moj stariji sin je išao u Rusiji u običnu školu. Zato je on u Norveškoj bio čudo od djeteta. Do 7. razreda ništa nije učio – tamo nije potrebno učiti.  U školama vise obavijesti: “Ako te roditelji tjeraju da učiš – pozovi nas. Pomoći ćemo ti da se oslobodiš takvih roditelja”.
Jedini način da vježbam pamćenje sa sinom bio je klavir. Govorila sam mu: “Samo gukni negdje da imaš tako zahtjevnu mamu …”
Nesreća se dogodila 6 godina poslije mog dolaska u Norvešku. Ništa nisam znala o njihovom sustavu “Barnevarn”.

Ja sam brinula svoju brigu: posao, kuća, obitelj. Živjela sam polako se prilagođavajući u ustrojstvo države u koju sam se preselila. Čula sam da su nekome oduzeli djecu, ali ja sam bila normalna majka.
Razvela sam se od muža poslije tri godine zajedničkog života, poslije rođenja drugog sina. To je bio sukob kultura. Meni sada govore: “Zato tamo u svakoj seoskoj kući imaju kanalizaciju i tuš kabinu”. Da, odgovaram ja na to, ali zato Norvežani po navici idu mokriti iza kuće.

Tri godine sam živjela sama s djecom. Uzela sam kredit u banci, kupila stan, počela normalno živjeti, nikada nisam dobivala socijalnu pomoć: radila sam, provodila sam dosta vremena s djecom. Djeca su bila samo sa mnom. Pošto je muž tukao sina iz prvog braka, nisam mužu dopuštala posjete.
Sa mlađim je muž po zakonu bio dužan viđati se. Ja sam se trudila koliko sam mogla da dijete ne spava kod oca – postojala je prijetnja da će ga tući. Ali socijalna služba i druge državne strukture su me pritiskale da ga pustim. Zato je mlađi sin ostajao kod oca prvo po dva sata subotom ili nedjeljom. Ali posljednji put je proveo kod njega skoro cijeli tjedan – dijete je imalo temperaturu kada ga je on odvezao u veliku zimu od -30 kod rođaka u Tronhajm.
Godine 2011., sedmog ožujka, ja sam otišla u policiju sela Bjorkenlangen zato što je moj mlađi sin ispričao da su mu strine i stričevi, rođaci njegovo oca, nanosili bol u ustima i guzi. Ispričao je o stvarima u koje ja prvo nisam mogla vjerovati.
U Norveškoj postoji nekakva narodna tradicija intimnih odnosa sa djecom: s dječacima i djevojčicama – učinjenih od strane njihovih krvnih srodnika, koji ih kasnije predaju susjedima. Prvo nisam mogla u to povjerovati.  Napisala sam izjavu u policiji. Osmog ožujka su nas pozvali u socijalnu službu za djecu – Barnevarn. Ispitivanje je trajalo šest sati. Bili smo samo ja i moje dvoje djece.

Oni imaju shemu zaštite djece koja postoji da bi izgledalo da se oni bore s incestom. Zatim sam shvatila da centri Barnevarn, koji postoje u svakom selu, postoje za to da bi lakše našli dijete koje je progovorilo i nezadovoljnu majku ili oca – i da se oni izoliraju, kazne.

Iz novina sam saznala za slučaj kada je sud djevojčici od 7 ili 8 godina odredio platiti troškove suda i kompenzaciju nasilniku što su ga držali u zatvoru. U Norveškoj je sve obrnuto naglavačke. Pedofilija nije prijestup.

Osmog ožujka 2011. prvi put su mi oduzeli moje dvoje djece. Oduzimanje izgleda ovako: dijete se ne vraća iz vrtića ili škole tj. praktično ga kradu od vas, ono nestaje. To zato što ga kriju od vas na tajnoj adresi. Tada su mi rekli: “Situacija je takva, vi govorite o nasilju nad djecom. Vas treba pregledati liječnik i da kaže da ste zdravi. “Nisam se bunila. Poliklinika je bila desetak minuta kolima odatle. Suradnica Barnevarna me je odvela tamo i rekla: “Mi ćemo vam pomoći, poigrat ću se se s vašom djecom”. Djeca su ostala, ne bilo gdje, već u centru za zaštitu djece. Sada shvaćam da to nije bilo po zakonu. Kada sam došla do poliklinike, stariji sin Saša, tada je imao 13 godina, me je nazvao i rekao: “Mama, nas voze u prijemnu obitelj”.

Bila sam na udaljenosti od desetak kilometara od djece koju su odvozili na tajnu adresu. Po njihovom zakonu, djecu oduzimaju bez bilo kakvog podnošenja papira. Jedino što sam mogla – je uzeti stvar u svoje ruke. U Norveškoj je zabranjeno plakati – to se ocjenjuje kao bolest i Barnevarn može na tebe primijeniti prisilnu psihijatriju.
Pokazalo se da u Norveškoj postoji državni plan, kvota koliko se djece oduzeti od roditelja. Organi socijalne zaštite se čak natječu tko će ga bolje ispuniti – to je svojevrsno državno natjecanje. Grafikoni, dijagrami se objavljuju kvartalno – koliko su djece u kom mjestu oduzeli.

Nedavno sam dobila dokument – izvješće od Šveđana.To je izvješće o slučajevima oduzimanja djece u Švedskoj i susjednim skandinavskim zemljama. Riječ jeo čudnoj pojavi. U tom izvješću se govori da je u Švedskoj oduzeto 300.000 djece od roditelja. To jest, riječ je o cijelom pokoljenju ukradenom od njihovih roditelja. Znanstvenici, kriminolozi, odvjetnici, pravnici – ljudi s tradicionalnim vrijednostima koji još uvijek pamte što je obitelj bila u Švedskoj – ne shvaćaju. Oni kažu da se događa nešto čudno. Događa se državni progon obitelji.
Specijalisti navode brojku od 10.000 kruna (oko 1.000 Eura). Toliku sumu dobiva nova obitelj za jedno usvojeno dijete, bilo koje. Posebni agent organizacije Barnevarn dobiva iz proračuna ogromnu nagradu za razorenje rodnog gnijezda, za krađu potomstva. To se događa u svim skandinavskim zemljama.

Pritom, posvojitelj može birati dijete, kao na tržištu. Na primjer, vama se dopala ta ruska djevojčica s plavim očima i vi baš nju hoćete da uzmete u obitelj. Dovoljno vam je pozvati u Barnevar i reći: “ja sam spreman, imam neveliku sobu za usvojenika”. I kažete ime. I upravo njega će vam i dostaviti. To jest, prvo se nalazi “najamna obitelj”, a zatim se od rođenih roditelja oduzima dijete “po narudžbi”.

Pravozaštitinici Norveške se bore sa svemogućim kaznenim sustavom Barnevarn. Oni ozbiljno smatraju da je to korumpirani sustav za trgovinu djecom. 3. svibnja (2013.) su žrtve Barnevarna u Norveškoj organizirale prosvjed protiv nasilnog odvajanja djece i roditelja od strane države u Norveškoj.

U smislu krađe djece od roditelja, Norveška prednjači pred cijelim svijetom – tamo je to državni projekt. Naslov u norveškim novinama glasi: “Jedna petina djece u Norveškoj već je spašena od roditelja”. Jedna petina – to je bukvalno, od milijun djece u toj zemlji – oko dvjesto tisuća (200.000) “spašene” djece koja ne žive više u kući sa mamom, već u prijemu obiteljima. Novčano pokriće koje prijemna obitelj dobiva u Norveškoj je oko 240.000 eura godišnje. Ako dijete bude invalid, dobit ćete još više dotacija. Što više trauma, to bolje za prijemni dom, koji postaje ništa drugo do zatvor obiteljskog tipa.
Po statistici objavljenoj u norveškim novinama, od svakih desetoro novorođene djece, samo dvoje rađaju Norvežani, a osam rađaju doseljenici. Doseljenici čine zdravo stanovništvo Norveške zato što ne prakticiraju brakove bliskih rođaka.

Najviše djece rođenih na teritoriju Norveške, je Barnevarn oduzeo je od Rusa. To jest, prvo oduzimaju rusku djecu. Praktično sva djeca rođena od jednog ili oba ruska roditelja, nalaze se u evidenciji Barnevarn i stoje u rizičnoj skupini. Oni su “broj jedan” kandidati za oduzimanje.

Što mogu učiniti roditelji ako im oduzmu dijete?

Skoro svakog mjeseca po jedna Ruskinja završi život samoubojstvom u Norveškoj. Zato što kad dolaze kod vas i uzimaju vam djecu, vi ste nezaštićeni, vi ste – jedan na jedan sa sustavom. Govore vam: “Ti ne praviš omlet po norveškom receptu. Ti tjeraš dijete da pere ruke. Ti šepaš, ne možeš sjediti s djetetom u pijesku. Znači – ti si loša majka, mi ti uzimamo dijete! “. Sustav zaštite djece u Norveškoj je zasnovan na pretpostavci krivnje roditelja. Roditelj je svjesno kriv. Na roditelje se izlijeva more laži. A sve počinje od proste tvrdnje: “Vi hoćete otići u Rusiju”. I vi ne možete to opovrgneti jer imate rođake u Rusiji. Ili: “Vi hoćete ubiti svoje dijete”. Zato što Rusi kad se naljute govore: “ubit ću te!”

Vas neprestano stavljaju u situaciju da se morate pravdati. I vi shvaćate da je to nemoguće. Sami ne možete zaustaviti norvešku državnu mašineriju temelju basnoslovnim nagradama za odvjetnike, suradnike socijalnih službi, suci, psihologe, psihijatre, prijemne roditelje, specijaliste i ostale … Nagrade se daju za svakog uzetog plavookog mališana. Na žalost, vi nemate šanse spasiti svog sina ili kćer od norveškog prijemnog doma. Ja sam prošla sve instance norveških sudova. Sve je obuhvaćeno, svuda je korupcija. Djeca su roba. I ne vraćaju ih natrag.

Sve materijale koje su ruske novine objavljivale o mojoj djeci je prevodio odvjetnik Barnevarna i koristio ih u korist optužbi na sudu. “Ona je luda, štiti svoje dijete u tisku!”. Na Zapadu ne postoji sloboda tiska po pitanju djece. Nemoguće je obratiti se društvu. Tamo postoji zakon o tajnosti podataka, koji se aktivno sada protura i Rusiji te u drugim tradicionalnim zemljama.

Vi ste rekli da sustav koji uništava obitelj i koji sada radi u Sjevernoj Europi, potiče seksualno nasilje nad djecom. Kako radi taj mehanizam?

Ministarstvo za djecu u Norveškoj zove se “bukvalno” nešto kao Ministarstvo za dječja pitanja i ravnopravnost svih oblika seksualne raznolikosti. Seksualne manjine u Norveškoj – to više uopće nisu manjine. Normalni ljudi – su tamo manjina. Materijali sociologa koji su dostupni svjedoče: do 2050. godine Norveška će biti 90% homo-država. Što se smatra pod “homo” nije teško zamisliti. Kažu da je naše, rusko poimanje “gejeva” i “lezbijki” – prošli vijek.
Na Zapadu je ozakonjeno najmanje trideset vidova netradicionalog braka. “Najnaprednija” po tom pitanju je Norveška, tamo su “muškarac” i “žena” – pojmovi koji nestaju. I nije čudno da u Norveškoj nema mogućnosti da se zaštiti dijete rođeno u prirodnoj obitelji.
Čini vam se da vas se to ne tiče. Vi govorite sebi: “Neka oni rade što hoće! Što ću tu ja sa svojom djecom? “I ja sam nekad tako mislila jer nisam znala da su u cijeloj Europi uvedeni sekualna standardi koji obrađuju odgoj djece u određenom kljuću .
I taj standard je obvezan za sve države koje potpišu odgovarajuću konvenciju, i čije primanje se sada aktivno lobira i Rusiji.
Tamo se otvoreno govori o tome da su roditelji obvezni, zajedno s liječnicima i odgojiteljima u vrtiću, učiti djecu “raznim vidovima ljubavi”.
A posebni odjeljak tog općeeuropskog seksualnog standarda objašnjava zašto europsku djecu roditelji i odgajatelji trebaju učiti masturbaciji strogo do 4 godine i nikako kasnije. Za nas, pećinske Ruse, to je jako koristan podatak. Na 46. strani spomenutog dokumenta ukazuje se da novorođenče treba spoznati svoj “dženderni (rodni) identitet”.
Obaveznom seks-prosvjetom vaše dijete treba već u trenutku rođenja opredijeliti se  jeli ono: gej, lezbijka, biseksualno, transvestit ili Transseksualno. A pošto su pojmovi “muškarac” i “žena” isključeni iz poimanja ravnopravnosti spolova, zaključite sami. Ako vaše dijete ipak ne izabere “gender”, u tome će mu pomoći svemoguća norveška Barnevarn ili finska Lastensuoelu, njemački Jugendamt itd.

Norveška je jedna od prvih zemalja u svijetu koja je otvorila znanstveno-istraživački institut pri Sveučilištu u Oslu, koji izučava samoubojstva djece od 0 do 7 godina. S točke gledišta običnog čovjeka to je jako čudno. Kako se može novorođenče ubiti? Ali s točke gledišta Barnevarn, to je prirodno. Ako djeca poslije sadističkih orgija zaista umiru, onda se to službeno može podvesti pod “samoubojstvo”.

Irina, hajde da se vratimo na Vašu osobnu priču …

Meni su djecu oteli drugi put 30. svibnja 2011. godine. Na vrata su mi došla dva policajca i dva suradnika Barnevarn. Otškrinula sam vrata i pogledala. Svi policajci samo što nisu držali revolvere, čak je i sam načelnik policije Brojklangena došao, i kaže: “Došli smo uzeti vašu djecu”. Ja zovem odvjetnika a on mi govori: “Da, po zakonima Norveške vi ste ih obvezni dati. Ako se budete suprotstavljali svejedno će vam ih uzeti ali ih više nikada nećete vidjeti. Morate dati djecu a sutra će vam objasniti o čemu se radi … “

Djecu su uzeli odmah, čak im nisu dali da se presvuku i pritom mi nisu pokazali nikakav papir, nikakve propise. Poslije porcedure oduzimanja sam bila u stanju šoka: sada sam morala dokazivati ​​da sam dobra majka.

U norveškim novinama su opisali jedan slučaj: jednog dječaka koga su uzeli od majke u dječjem uzrastu, silovali su u svim prijemu obiteljima. On je napunio 18 godina, kupio oružje, došao “kući” i ubio prijemne “roditelje”.

Drugog norveškog dječaka su uzeli od majke – on je plakao, htio je kod majke. Liječnici su rekli da je to paranoja. Onda su ga su nakljukali lijekovima i od njega napravili stvar. Poslije napada medija, vratili su ga majci u invalidskim kolicima. Tada već nije mogao govoriti, spao je na 13-15kg. To je bila distrofija, pošli su nepovratni procesi.

Poslije mog jedinog viđenja sa sinom, moj stariji sin je rekao da je napisao pismo u ruski konzulat: “Umrijet ću, ali ću ipak pobjeći iz Norveške. Neću živjeti u konc-logoru “. On je sam uspio organizirati svoj bijeg. Preko interneta se povezao s Poljakom Krzysztof Rutovskim, koji je već prije toga uspio spasiti poljsku djevojčicu iz norveškog prijemnog doma.

Poljak me pozvao u posljednjem trenutku, kad je sve već bilo spremno i rekao: “Ako ću ja izvesti vašeg sina bez vas – to će biti kidnapiranje, krađa tuđeg djeteta, a ako ću ga izvesti zajedno s vama – onda prosto pomažem obitelji.” Bilo mi se teško odlučiti ali izbor je bio strašan: ili poginuti svo troje u Norveškoj ili da bar spasim sebe i starijeg sina … Ne daj Bože nikome da doživi nešto takvo!

Nakon vašeg povratka u Rusiju, počeli ste primati podatke o sličnim slučajevima. Recite nam nešto o vašoj društvenoj djelatnosti.

Evo jednog slučaja: Irina S. je živjela 18 godina u Engleskoj. Tamo je imala momka. Rodila je kćer. Jednom je Irina slučajno saznala da je njezin prijatelj član sadomazohističkog kluba. Njezina djevojčica je jednom gledala gdje na TV pokazuju mjesnog vozača. Kći kaže: “Mama, a taj čika je dolazio da se sa mnom iga doktora. A ta teta se sa mnom kupala u kadi! “Zamislite da vam dijete govori nešto tako?

Irina je otišla kod engleskog dječjeg psihologa, koji joj je rekao: “Draga, vi ste ludi, vi ste paranoični. To nije izopačeništvo – to je kreativni seks za elitu! “Ona je ušutila i polako počela spremati stvari i pripremati se za povratak u Rusiju. Pametna žena …

U Norveškoj su prvo legalizirani istospolni brakovi. Zatim je legalizirano usvajanje djece od strane istospolnih roditelja. Tamo svećenici – žene i muškarci – otvoreno izjavljuju o svojoj netradicionalnoj orjentaciji. A sada su se pojavili hrabriji među tim istospolnim, koji postavljaju pitanje o pravima da se vjenčavaju s djecom, da se žene djecom.

Ako mi, tradicionalni roditelji, budemo sjedili kao trupovi i čekali, izgubit borbu s istospolnim ili s drugim “Džender” (rodovima) za svoju rođenu djecu. Danas je zona eksperimenta Sjeverna Europa, Njemačka plus SAD i bivše britanske kolonije: Kanada, Australija, Novi Zeland – to su “vruće točke” odakle ja dobijam “SOS ” signale ruskih majki.

Misao o neophodnosti otvorenog protivljenja davala mi je snage da ne klonem, da ne siđem s uma tamo u Norveškoj.

Svaki ruski roditelj treba znati. Za posljednjih 30 godina, strukture zainteresirane za trgovinu djecom, koje se bave preraspodjelom demografskih masa, uzakonili su stav da roditelj i dijete uopće nisu jedna cjelina. Sada djeca pripadaju nekom apstraktnom društvu ili državi. Štoviše, po Haaškoj konvenciji o krađi djece iz 1980. god. koju je Rusija potpisala 2011.godine, djeca pripadaju teritoriju na kojoj su proživjela posljednja tri mjeseca.

Filozofiju tih neljudi djelomično razotkriva projekt u Norveškoj vladajuće, Radničke partije, o čemu sam nedavno čitala u norveškim medijima.
“Ja sam homoseksualac. Ja hoću da sva djeca u zemlji budu ovakva kakav sam i ja!

Lisbaken, ministar za pitanja djece, ne stideći se, govori: “Ja sam homoseksualac. Ja hoću da sva djeca u zemlji budu ovakva kakav sam i ja. “On je započeo državni program koji treba provesti sljedeći eksperiment: u vrtićima je bila uzeta sva literatura tipa” Pepeljuga “, sve bajke braće Grimm. Umjesto toga je napisana druga književnost, spolna – tipa “Kralj i kralj” ili “Gay-djeca”. Tamo se, npr. princ zaljubljuje u kralja ili princa, a djevojka-princeza mašta da se uda za kraljicu. Po zakonu su djeci već u vrtiću, na nosilima, odgajatelji dužni čitati takve bajke i pokazivati slike.

Dogodio se i ovakav slučaj. Ruski turisti su pošli u Novi Zeland sa kratkoročnom vizom, npr. sedmodnevnom. Mama, tata i dijete. Jesu li su roditelji viknuli na dijete ili je dijete glasno plakalo – iz kafea ili hotela su pozvali službu za zaštitu djece. Došao je odred “spasilaca” i dijete su oduzeli, “spasili” od “roditelja-sadista”. Ruska diplomacija se borila više od godinu dana za to da dijete da ga puste da se viđa s roditeljima.

Svakih pet godina Bernevarn pravi izvještaj o doseljenicima, čije djeca se najviše uzimaju u Bernevarn. Top-listu predvodi Afganistan, zatim Eritreja, zatim Irak. Od bijele djece, Rusija je na prvom mjestu, u općem popisu država – na četvrtom.

Rodni roditelji dobivaju dozvolu da se viđaju s ukradenim djetetom po 2 sata, jednom u pola godine. To je maksimum.

Ne treba govoriti o pedofiliji kao takvoj. To je druga pojava. Samo u Norveškoj postoji 19.000 nevladinih organizacija za “preprofiliranje” djece iz “starih” (muškarac, žena) u druge, netradicionalne rodove.

Dijete se prisilno razvija u netradicionalnoj rodnoj kategoriji. Ono što mi je govorio moj mali sin, to nije više primitivna pedofilija već neki “organizirani” trening, naciljan na drugu orjentaciju.

U sve te užase je teško povjerovati …

Dok vi razmišljate da vjerujete ili ne vjerujete, već se pojavilo cijelo pokoljenje roditelja koji moraju živjeti s tim užasom.

Sve se to u suvremenoj Europi smatra vidom tolerantnosti. Jer, djeca imaju pravo na seksualne sklonosti od nula godina, imaju pravo na seksualnu raznovrsnost. Protiv nas, protiv roditelja i djece ratuje dobro organizirana kriminalna svjetska mreža. I čini se da je došlo vrijeme da se to otvoreno prizna i počne u svakom oblasnom odjelu ruske policije, po cijeloj njenoj vertikali, da se uvode specijalne jedinice za borbu protiv tih međunarodnih skupina demografskog banditizma.

Ja sam na maršu “Zaštiti djecu” pozvala ljude da pogledaju iza lijepe maske zapadne ideologije, koja se nama protura pod vidom “spašavanja djece od roditelja-alkoholičara” – što je globalni eksperiment za promjenu spola našoj djeci. Čudovišni eksperiment koji se skoro već trideset godina provodi po cijeloj Europi.
Tamo, u Europi, pa i u Kanadi, u SAD, Australiji, Novom Zelandu, svuda iza granica Rusije – roditeljstvo je uništeno i podijeljeno. Roditeljstvo kao veza roditelja s djetetom – planski se uništava. Brojke oduzete djece –200.000 u Norveškoj, 300.000 u Švedskoj, 250.000 u Finskoj, u Njemačkoj, u Izraelu – također ogroman broj – to je ukradeno pokoljenje.

Razgovarao: Andrej FEFELOV za zavtra.ru.

facebook komentari

 • diablo

  Bravo Veronika!

 • peppermintt

  aaaaaa, pozorno sam pročitala tekst, Što reći ? jedino mogu reć osobne spoznaje naime imamo nekoliko obiteljskih prijatelja koji godinama žive u Norveškoj, djeca im tamo odrastaju, pohađaju škole, oni svi rade i samo pozitivne dojmove iznose. Recimo jedan od njih je dipl.pravnik poradi rata ovdi nije mogao priložiti diplomu ali oni su mu priznali određenu razinu i godinama neometano radi kao suradnik u nastavi.Ostali imaju svoj privatni biznis. Djeca koja su bila školske dobi ako i nisu bila u mogućnosti priložiti svjedodžbe oni bi ih uz pomoć pedagoga bez problema smjestili u razred koji odgovara njihovoj zrelosti.

  Ja doista ne mogu prosudit o čemu je ovdi rič, užasne optužbe su iznesene….

 • Ljuta Trava

  Jako zanimljiv ,,napredak,, šok je tim veći jer su upravo veleposlanstva Švedske i Norveške predvodnici u financiranju NVO mafije .

 • Tomy

  ocito nije sve tako bajno,,norveska je liberalna zemlja,prva je donijela zakon o pdrsci gej parova,cak me ovako nesto i ne iznenađuje,,po mojoj slobodnoj procjeni radi se o cistom sotonizmu.

 • Ljuta Trava

  Kad čovjek ovo sve pročita , kod nas je raj u ,,tamnom vilajetu,,

 • peppermintt

  ja osobno uzimam sve s rezervom trava, navedoh gore razloge

 • peppermintt

  sve to stoji ali ovo pismo optužuje čitav sustav?? ja navedoh gore osobne spoznaje koje su posve suprotne

 • Tomy

  norveska je velika zemlja,ocito postoje iznimke

 • peppermintt

  ne znam trava ima ovdi rupa, kao prvo ne skužih kako ona u tom i takvom sustavu dođe do djece i kako se uopće vratila u Rusiju ??
  Norveška ima najbolje zakone koje štite žene, majke posebno , osobno sam kroz razne projekte i surađivala s norvežankama , ne znam neću grišti dušu ali ja ni po čemu nisam stekla nikakav loš dojam

 • Ljuta Trava

  Istina je da se u tekstu vidi dosta ogorčenosti i kao što kažeš dosta rupa .Osobno nisam sklon generaliziraju i ocjenjivanju cijelog naroda na osnovu jednog teksta , ali u liberalnom ludilu je i gore navedeno u tekstu moguće je.
  Uglavnom mi te sjeverne zemlje nekako odudaraju , još kad se sjetim Nizozemske koja ima i stranku pedofila .

 • Alan B’Stard

  Vjerujem da su ove cudovišne radnje u Norveskoj moguce. Pomracenje uma, morala i dekadencija

 • Herceg-Bosna

  bolestan narod ti norvežani,,,,

 • srka

  Nazalost…i Papa Franziskus po prvi puta prihvata u svojoj rezidenciji transexuelnog španjolca…Papa se zalaze za više tolerancije….
  by Srka®

 • gost

  Predpostavljam da je Norvezanina upoznala preko oglasa. “Trpila” ga tri godine , tocno onoliko koliko joj je bilo potrebno da dobije boravisnu dozvolu. Tu nam trubi o moralnom propadanju Skandinavaca, mozda zato sto su trenutacno Skandinavija i Finska doslovno pod opsadom ruskih kurvi.
  Tvrdnja da doseljenici radjaju zdraviju djecu je cista dezinformacija.

  Mislim da se iza cijele price krije ogorcena zena i njezin sukob s bivsim suprugom. Priznaje da je cinila sve kako bi sprijecila djecu da provode vrijeme sa ocem. Na sjeveru Europe majke nisu povlastenije od oceva. Prilikom zavoda ili razilaska roditelja, majka i otac dijele skrbnistvo nad zajednickom djecom. U praksi to moze izgledati ovako: jedan tjedan djeca su kod majke , a drugi kod oca ili kako se vec dogovore. Djeciji dohodak dijele, kao i troskove vezane za dijete. Ni jedan se od njih ne moze odseliti, a ponekad ni putovati zajedno sa djetetom u drugi grad ili drzavu, bez dozvole onog drugog roditelja. Prije svega gleda se dobrobit djeteta , tek onda roditelja.
  Ona je pokusala kao i mnoge zene koje dodju sa Bl. Istoka ,Balkana, Istocne Europe, ucjenjivati bivseg supruga vlastitom mu djecom, a sto zakon u Skandinaviji ne dozvoljava. Vjerujem da su joj zbog toga sukoba i oduzeta djeca, ali samo privremeno, dok se roditelji ne urazume i ne odrastu.
  Bivseg supruga optuzuje da je nasilan, ali je ipak s njim ostala tri godine , bez da ga je i jedanput prijavila policiji. Dakle, u cijelu pricu mogu povjerovati samo naivni, a Norvezani to nisu , i ako ti Vikinzi na prvi pogled izgledaju naivno. Oni su stvorili sustav u kojem se ONI osjecaju ugodno. Kome se ne svidja, neka na izborima pokusa glasovati drugacije, ili jednostavno neka se drzi podalje od Skandinavije.

 • peppermintt

  ima nizozemska, ali vodeći zagovaratelj stranke pedofila je austrijanac

 • peppermintt

  kakva tolerancija srka, prema pedofilima nema tolerancije, njihove žrtve su djeca!!

 • peppermintt

  Odličan post, potpisujem
  pozdrav 🙂

 • diablo

  Članak nije cjelovit već je svjesno ili nesvjesno cenzuriran, ali otom potom..
  Inače Breivik koji je ubio 80-ro ljudi, ima pravo da svaki dan zove svoje rođake, uživa sve pogodnosti u zatvoru, prije godinu dana se pobunio što su mu dali playstation 2 a ne playstation 3, sreća pa nije znao kako je u međuvremenu izašla i četvorka..Ejjjj, čovjek koji je hladnokrvno ubio 80-tero ljudi..HELLOUUU!?? Inače Breivik je spašavao Norvešku od te vladajuće partije,”Arbajt parti” i izjavio je da mrzi Muslimane.Malo je poznato kako je Breivik sa 4 godine bio silovan od norveške majke..Njega je Bernevarn oduzela i ”pustila po protokolu”.Svaka obitelj ga je isprobavala..Zatim je 9 godina mladić spremao svoju akciju.Čini mi se da su ga sada izolirali i rekli,”napravit ćemo ti dvorac, sve što hoćeš, samo šuti na tu temu”…Taj aspekt postupno isplivava u medijima..

 • diablo

  Jube, vidiš ja osobno vjerujem kako na balkanu postoji trgovina ljudskim organima..Moje osobne spoznaje su suprotne jer nije zakačilo mene niti nekoga moga iz blizine..

 • peppermintt

  oli nije bilo lakše da su ga likvidirali nakon akcije ?
  inače norveško pravosuđe zagovara liberalizam i vjeruje u resocijalizaciju iz tog razloga i Breivik koji je počinio strahovit zločin , ima odrđene pogodnosti, ali je izoliran od ostalih.
  osobno nisam za mekane uvjete, ali ni za posve nehumane

 • diablo

  Dok te vabi i medom te hrani..

 • peppermintt

  naravno iznimke postoje, ali u ovom tekstu je posve subjektivno optužen čitav sustav

 • diablo

  Je bilo je bolje, ali zašto nisu??Misliš zato što je odložio oružje?:)) Živ Breivik, bolja reklama za ”zemlju i demokraciju”.. To što ti nazivaš pogodnostima, to je u najmanju ruku luksuz za masovnog ubojicu..

 • srka

  Papa je pozvao transu, a ne pedofila!

  by Srka®

 • peppermintt

  mislim u smislu nema svjedoka…
  ne znam što misliti, psihopata ima, sva društva su pokazala neku razina propusta , ali je li to i službena politika neke vlasti…hm…..
  slažem se da je pretjeran luksus, triba to isposnički drveni krevet , hrane dovoljno , vode dovoljno, ali i stalne radne zadatke i još nešto maknuti sve iz medija o njemu jednostavno izolirati ga posve

 • HRSmoock

  Jedno je sigurno. Svi su otišli u q… Zanimljivo je da moderna psihijatrija koja je nakon Drugog svjetskog rata napravila gomilu značajnih otkrića na osnovu društvenih eksperimenata, proučavanja i višedecenijskih praćenja opitnih skupina nerado objavljuje nalaze. Govorim o utjecaju društvenih pomjeranja u poslijednjih stotinu godina. A liberalno divljanje je samo okidač nekih pojava jer se ljudska podsvijest nije mogla promjeniti za samo stotinu godina.
  Primjer je sve veći broj transeksualnih ili transrodnih osoba, uglavnom u društvima sa visokim standardom. Toga je naravno i ranije bilo i u sigurno istom procentu, ali su te osobe morale da šute. I onda su bile “nesrečne”. Hmmm, a da li je zaista tako? Jbg. Ja sam Balkanac i vjerujem da moraš igraš sa kartama koje su ti podjeljene. Eventualno da držiš deringer ispod stola, ali to je druga priča.

 • peppermintt

  o srka, ali tema teksta je pedofilija a ne transi

 • HRSmoock

  Užasan problem je i fascinacija masovnim ubojicama koju su mediji (računam i na filmove) digli do nivoa imbecilnosti. A majmun radi što majmun vidi…

 • peppermintt

  je smocky određen broj nenormalnih je posve “normalan” reklo bi se, ali ovaj tekst gori zapravo čitavo norveško društvo optužuje kao nenormalno ?!

 • HRSmoock

  Jbg. Neki pričaju o devijantnim pojavama. Za mene je to boleština. Metak u vugla, na licu mjesta, Jer reda mora da bude. Ako nema reda nema ni društva. Nisam za starozavjetne mjere, ali zločin mora da povuče neke konzekvence.
  Dok su konjokradice vješali, malo je bilo onih koji su se usudili na krađu. Ako bi se “pozajmica automibila” kažnjavala zatvorom i naknadom štete…Razumješ u kom pravcu idem. Pa ko hoće da bude mangup, neka izvoli.

 • peppermintt

  je ima puno dokaza o tomu, već sam pisala o tomu sam čitala u svjedočenju žrtava koji su namamljeni primamljivim oglasima za posao a onda bi se ako imaju sreću vratili doma recimo bez jednog bubrega..( knjiga -Marguerite može biit i tvoja kćerka-, u izdanju Žena BiH )

 • peppermintt

  oko za oko, zub za zub

 • HRSmoock

  Ako bi dve, tri generacije živjele po izvjesnim pravilima, gdje se kreativno tumače razne bolesne ideje…Svako društvo će usvojiti neke vrste ponašanja kao prihvatljive.
  Danas se brinemo a autistilnim osobama, a pre smo 80 godina bečki moler je učinio da društvo prihvati eutanaziju. Bez mnogo buke. Slijedeći korak su bili logori i krematorijumi za druge “neželjene”.

 • diablo

  Ma ovdje se radilo o tipičnoj obavještajnoj procjeni što je korisnije po državu, pojedinac je i onako odavno nevažan..Znači tko će tebe i tvoju spiku uzeti za ozbiljno kada napraviš ovakav pokolj?? 😉 NITKO! Gdje je država profitirala?Pokazala je ”visok stupanj tolarancije” nad monstruoznim zločinom i izvršitelja privela živoga..O zatvorskoj kazni je bespredmetno i pisat..

 • HRSmoock

  Neka ih Bog razvrstava. Ne radi se o osveti,već o zaštiti društva. Ko se već ne boji Boga, bojaće se društva.

 • diablo

  Jube, pa ti bi sad sa demokracije na šerijat.. :)))) Naravno, ovo sa Breivikom nema veze sa demkracijom, ali ne treba ići iz krajnosti u krajnost..Treba pokušat sačuvat kakav takav balans u skladu sa kulturom i navikama tog i takvog podneblja..Meni je zapad smiješan kad pokušava u jednu Libiju uvesti demokraciju, mada svi znamo što se krije iza te demokracije, ali ….. :)))

 • HRSmoock

  Znaš onaj “I u Kini jedu pse”. Užasnuo sam se kad sam čuo da je to običaj i u Švici. Pazi se susjeda. Vidiš koji su to likovi.

 • HRSmoock

  Ovo je lik. Pravi šerif. http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Arpaio

 • peppermintt

  Bog ima svoje posle a mi ovdi svoje 😉

 • peppermintt

  nije šerijat ne Biblija 😉
  lipo veli i jasno ko dan , al nemoj oko za zub 😉

 • diablo

  U Švici je sve do polovice 20 stoljeća(dok nisu izvukli pare iz banaka i krenuli u izgradnju) bio običaj da se uzimaju rođaci između sebe, sve u cilju kako bi imanje ostalo na okupu..Zato i jesu onako degenerativni i pirgavi kao Karla Del Ponte.Zna Srka o čemu ja pišem..

 • peppermintt

  a tko će se baviti psihijatrima , kaže se između njih i njihovih pacijenata je jako tanka nit kao granica uvik je pitanje tko je s koje strane..;)

 • peppermintt

  jube imaš li izvornik ove vijesti bez dorada , ako možeš aj linkaj 😉

 • gost

  Iskreno, iznenadjen sam da je objavljen clanak baziran na prici samo jedne osobe. Cijela prica se sastoji od rekla kazala.

 • peppermintt

  zašto ne ? teme uvik i služe za propitivanja i razgovor, triba malo zavirit i s druge strane 😉

 • HRSmoock

  Ljudska seksualnost je dovoljno istražena da bismo je mogli kodifikovati. Ali ono što je stoljećima bilo zabranjeno i pod “represijom” ne može preko noći postati dozvoljeno i opravdano samo zato što neko misli da automatski moramo ispoštovati svačije želje.
  Evo ti banalan primjer. Znaš ono priču da je svaka žena makar jednom silovana u braku? To nije daleko od istine, akio gledaš samo izvjesne parametre. No, sam consent, tj. pristanak je tisućama godina bio izrečen na dan vjenčanja (zato se brak i zasniva pred svjedocima, tj. društvom). Ipak, danas smo malo senzibilniji, bolje čitamo signale partnerke, ali to ne znači da se to ne dešava. No treba uzeti sve faktore u obzir, pa tek onda i ono što je društveno prihvatljivo (u različitim kulturama). U protivnom, radi se o čistom uškopljavanju muškaraca. U svemu treba naći balans, jedno je ženska, drugo muška priroda. I to je užasno komplikovano.
  I sad treba da se bavimo “prirodom” nekog baje od 40 godina kome se da prostiš, diže, na djevojčice ili dječake od pet godina. U mojoj knjizi /a znaš koja je to knjiga, to je bolesni skot koga treba upucati. “Ne ubij” se odnosi na Božija stvorenja, a ne na ove druge. Jednostavno…Greška prirode.

 • diablo

  Plati.. 😛 :))) Nema džabe ni u stare babe 🙂 Šalim se, otvori mail.

 • HRSmoock

  Boga od nas boli glava. Smorili smo za medalju.

 • diablo

  Pa ovo sa Breivikom ti je slično kao i operacija -Sablja- u Srbiji..Ekipica što je pohvatana živa i dobila po 40 godina, mogla je isto tako ”poginuti u akciji”..Znači, opet procjena obavještajne, što je korisnije po državu, yebeš pojedinca..

 • HRSmoock

  Neki i jesu “streljani”. Tu baš nisu mogli da uklope priču :)) Mada mi ni malo nije žao ta dva govneta.

 • HRSmoock

  Toga je bilo svuda. Sestra moje ujne se udala za rođaka, morali su dobiti dozvolu od pape. To je potrajalo nekoliko godina. Ne sjećam se baš svih detalja jer se to djesilo 1980-tih. No, preselili su u drugi kraj Rima. A stigma je ostala na porodici. O tome se nije puno pričalo.

 • diablo

  Da znam sve i tko je propucan, tko je dobio lisice..Znači, bili su sigurni kako Milorad i Zvezdan ne mogu nauditi svojim iskazom na sudu + malo im uračunato ratovanje za otadžbinu i ostavljeni su na životu..

 • HRSmoock

  Svaki posao nosi rizik. Kao oni panduri koji sagore od užasa kojima su okruženi.

 • HRSmoock

  Mislim da im je uračunato ono od 5. oktobra. I još neko sitno cinkanje.

 • gost

  Vjeruj mi , cijeli clanak je daleko od istine. Uzecu samo primjer gdje gospodja tvrdi da je djeci zabranjeno citati u ucionici jer kako kaze , to je stamota. Stvar je u tome da mnoga djeca ne zele glasno citati ispred cijelog razreda, sto zbog treme , sto od staha da ce im se vrsnjaci smijati ako pogrijese. Tada ucenik odlazi u pomocnu ucionicu ili u hodnik, gdje postoje stolice ili sofe za sjedenje i tu na glas cita ali samo ucitelju . Na ovaj nacin se zeli zastiti dijete od neugodnosti, jer nisu sva djecu samouvjerena. No gospodja to ocito ne razumije i valjda smatra da je u redu kada se djeca crvene i tresu od straha i stida.

 • HRSmoock

  Eto to su riješenja koja treba usvajati.

 • diablo

  Postoji nastavni plan i program, a ne što pojedino dijete želi li ne želi..Gospodine zašto ste uporno protiv toga da pogledamo i drugu stranu medalje?

 • gost

  Naravno da postoji, samo sto su oni u Skandinaviji svjesni da sva djeca ne mogu istom brzinom pratiti taj program. Tako recimo jedno dijete tek uci slova, a neko drugo vec zna citati. Programi su obicno pravljeni da odgovaraju i jednom i drugom djetetu. I dok jedno dijete radi matematiku na nivoa A, drugo je vec mozda preslo na nivo C, a opet idu u isti razred. Propadanja i ponavljanja razreda uopce nema. Neuspjeh djeteta se pripisuje ucitelju , a ne djetetu. Ne nisam protiv da se govori istina , ali istina , a ne lazi.

 • diablo

  Kako pojašnjavate pokolj jednog pojedinca, što nije pošlo za rukom ni jednoj diverzantskoj grupi koja je ubačena na prostore bivše ex YU od 45-te na ovamo?Kako pojašnjavate da tako razvijena zemlja sa naprednim školskim sustavom masovno uvozi mlade i obrazovane ljude iz ”nazadnih” balkanskih zemalja?Zašto nisu uspjeli sa tako naprednim školskim sustavom izbaciti bar 20 puta više visoko obrazovanih ljudi nego jedan nazadni Balkan?

 • HRSmoock

  Dobro, ali oni su dolazili dizati ustanak, a ne da ubiju koga stignu. Bolje da ne prizivamo…Ima ovih odraslih na igricama kojima empatija nije baš jača strana :))

 • diablo

  Ma smiješno skroz, ali eto!Zamisli, tako napredno obrazovanje a u suficitu za svim i svačim, od inžinjera ,doktora,medicinskih sestara, ma sve im fali a najrijeđe naseljena zemlja u Europi..Zanimljivo!?

 • HRSmoock

  I mi ćemo ubrzo da puknemo. Priča mi tetka neki dan da je tokom studija imala samo dve suknje. Jednu za igranke, drugu za svaki dan. (Vidjela je kako moja ćerka ne možete zatvoriti ormare). Nije pala ni jedan ispit. Nakon studija je odradila stipendiju tako što je iz Bgd. otišla u Zenicu. Hoću da kažem da smo bili bolji kad smo malo i gladovali. Objest i obilje vode u dekadenciju. Nisu bili baš toliko ludi oni Spartanci :))

 • gost

  Da , to je apsurd. Recimo u Norveskoj jedan policajac uopce ne nosi oruzje. Oruzje stoji zakljucano u latici u autu, a za njegovo koristenje mora traziti dozvolu svog nadredjenog. Dakle daleko je to od od onog americkog nacina razmisljanja , kako gospodja navodi u clanku. Sto se tice uvoza stranaca Norvezani se tu ne razlikuju od drugin zapadnoeuropskih zemalja. Ima tek nekih 4 do 5 mil. Cijela Skandinavija tek nekih 20 mil. dusa. Na ovaj ogromni prostor to je jako malo, a potencijal je u ljudima , toga su oni svjesni. Od koje im je koristi cijeli taj prostor ako na njemu nema ljudi.

 • diablo

  Naravno da nisu!Balkan nije bio svjestan koliko je imao obrazovane ljude na svim poljima..Što bi danas dijete učilo kad je smartfon tu za misli za njega..Norveškoj jedino priznam to silno bogstvo koje je došlo sa naftom, o demokraciji možemo diskutirati do sudnjega dana.

 • gost

  Vidis , Svedjani kao da su jedva docekali nerede u Siriji. Od samog pocetka rata su obecavali boravisne dozvole izbjeglicam iz Sirije. Sirijci su se pokazali kao jako marljiv i radisan narod. Ne zive rado na socijali, rado se obrazuju i dosta su poduzetni.

 • HRSmoock

  Vodio sina i trojicu njegovih drugara na kampovanje letos. Rudnik. Pitoma planina. Auh. Počeli su da kmeče već prvo veče. “Kako mislite da spavamo na ovim..Kako ste rekli…Podmetačima? U ovim vrećama. Gde ćemo da kakimo? Ima li šta slatko umjesto “jaffe”? A šta ako nas napadne neka životinja…” I tako sve u tom stilu. Drugi dan su došli roditelji jednog od njih, da ga “obiđu”.
  A nešto baš ne blistaju u školi. Ni jedan od njih. Ali su zato doktori za igrice…
  Nama ni pronalazak nafte i dijamanta ne bi pomogao :))

 • HRSmoock

  Osim onih koji vole da se opašu eksplozivom u prisustvu što većeg broja ljudi :))

 • diablo

  Nema obrazovanih ljudi, a silno bogata zemlja..Znači, nešto tu ne štima?Zanimljivo pa ih mahom traže iz bijelog svijeta, kako afroamerikanci nazivaju područje bivšeg SSSR-a i ex YU…Znači, jugoistočna Europa, Afrika ih baš i ne zanima puno..

 • diablo

  Opet ste mi izbjegli odgovoriti, zašto uz takvo napredno školstvo nemaju dovoljan broj visoko obrazovanih ljudi?

 • diablo

  Sada da..Sad se i kod nas formira playstation generacija,apostrofiranih mišića..Sve ja to gledam u svome mjestu.Do rata se gonjala krpenjača, igralo se rata, basketa, ljeti plaže pune, u glavnom kući bi ostajao samo po nekoj kazni..Sad je sve pusto, a ovi iz kuće jedino izađu po kazni ili da kupe nešto slatko jer to slatko neće da izađe iz monitora…

 • gost

  Imaju obrazovanih, ali nemaju dovoljno. Ne mogu svi biti profesori kvantne fizike, tko bi tada radio na gradilistima , skolama , bolnicama. Nisi razumio. Oni jednostavno imaju jako malo stanovnika , a zele i mogu proizvoditi mnogo vise. Za to im je potrebno ljudstvo. Oni uvoze i konobare, kuhare, medicinske sestre, ribare….

 • HRSmoock

  E, tu se varaš :)) “Potrčko” je tu. Naručiš lepo i stigne za pola sata. A sve picerije imaju dostavu. Sin od moje kume naručuje klopu iz “Mekića” preko “Potrčka iako je tri stotine metara od istog.

 • HRSmoock

  Lijepo su to smislili, ali melting pot više ne šljaka ni Amerima. Neke kulturne razlike su nepremostive, naročito ako pričamo o naseljenicima iz islamskog svijeta. Imaju sad Francuzi, a i Njemci da kažu riječ, dvije o tome.

 • diablo

  Ne mogu svi, slažem se ali su mogli imati za svoje potrebe..Država od 5 milijuna stanovnika se može jako lijepo organizirati, nije to Kina.Da, znam za to naseljavanje, odoše i naši u nadi za boljim životom..Neka im je Bog na pomoći, ovdje više nije..

 • diablo

  Bio,živio i vidio!Našeg majmuna ne možeš prepoznat dok ne progovori u tramvaju, veći nijemac od samog nijemca, dok ovi dovuku sve za sobom od obitelji do kulture, odjeće..Ono, yebeš domaćina i njegova pravila..

 • HRSmoock

  Hehe, pa kad se naši prime na njemačku “modu”. Sunce mu krvavo! Prvi (i jedini) puta sam u Mjunšenu bio 1988. Mislim, znao sam da su Njemci čudni, ovdje je izlazio “Bravo”, sačuvaj Bože šta su oni slušali. Ali taj stil oblačenja! Majko Božija! Znaš da sam ja navikao na Italijane, tamo i u robnoj kući možeš kupiti dobro odjelo. Joj, Švabe…Da vas nema, ne bismo znali šta je kičerica.
  P.S. Jeo sam u restoranu “Kod Ante”. Ajd pogodi čija je slika visila na zidu? :))

 • gost

  Da, moguce je da se to pokaze kao nepremostiva barijera. Medjutim sve dok ima posla i dok su svi zauzeti sobom , problema sigurno nece biti. No, kada dodju teska vremena , cijelo ce drustvo biti stavljeno na ispit, toga smo svjesni.

 • HRSmoock

  Znam ljude iz Alžira koji su peta generacija u Francuskoj. Kako u prve četiri generacije nije bilo islamista? A Francuzi ih odavno ne zovu Pied-Noir. Što se to desilo od 50-tih, 60-tih da sad ujedaju ruku koja ih je hranila i njihovim precima sačuvala goli život?

 • diablo

  :))) sigurno si imao apetit pod onim umiljatim pogledom?Otkud Nijemca i mode??Vidiš, sad ih ovi polako odvikavaju od tradicionalne kobase i navukli ih na kebab, burek, ćevap..Za kebab se čeka u redu gdje su trgovački lanci, vidio svojim očima..

 • HRSmoock

  Bila je bolja klopa nego one ćufte i vurstovi po njemačkim ekspres restoranima. A Ante je bio dva puta metar i po. K’o maršalove slike po školama, ali one u zbornici. Lepo se najeli, pročavrljao sa jednom slatkom konobaricom Imoćankom i zapalio nazad za Bgd.

 • srka

  Znam o čemu pišeš…nazalost ima te nesreće i dan danas svugdje u svijetu!
  by Srka®

 • srka

  Problem je i “bela kuga”…te otuda potraznja za “nazadnim”
  Diablo…
  by Srka®

 • srka

  Hahahaha…pa evo i nas iza Monihtora.
  ;-))

  by Srka®

 • diablo

  Imaš pravo, baš smo licemjeri.. :))
  Nego ovo u vezi Norveške, kakav je tvoj stav?

 • HRSmoock

  Moram da odsedim do 17:00.

 • diablo

  To ”nazadni” si ti napisao, ja samo nisam za premještanje vlastite avlije u tuđe dvorište.. :)) Kao što vidiš ne štedim ja ni ove što su tema, samo ih dragi gost brani iz petnih žila :)) Napredni, obrazovani, ali sve im fali.. :)))

 • HRSmoock

  Pozdravljam vas, odoh da se probijem kroz gužvu.

 • diablo

  Pozdrav i do čitanja..

 • srka

  Nemam puno vremena…imam nekakav termin u vezi poreza… 🙁
  Smatram da je ovaj upis “Gost-a” gore iznad sasvim OK, i da mama ruskinja govori iz netkog svog osobnog i lošeg iskustva.
  Imam dosta prijatelja u Oslu, u Švedskoj i familiju koja je jako problematična bila…odnos djeca-roditelji…i nitko im nije oduzeo djecu ( nazalost).
  Ljetos na zračnoj luci Antalya…ja i moja obitelj…kad zvoni prokleti Mobtel…morao sam se razdvojiti od supruge i djece…te letjeti do Istanbula…
  Hoću reći da nazalost nisam bio tu kada se nešto strašno ( za me) desilo…nekakav ruski bračni par sa malim djetetom koje je histerisalo i plakalo jer mu roditelji očigledno nisu htjeli udovoljiti…u jednom trenu su, kaze moja supruga…uhvatili malog i toliko su ga stezali…trgali…vukli i bolesno se na dijete drali…da je sirotan sav preblijedio i upiškio se…lokva ispod njega???!
  I ja pitam suprugu…a što su ljudi…što si ti poduzela…laze ništo…šta ću…svijet je pun takvih!!!!!????
  Dva do tri dana nakon ovog saznanja…bio sam ljut i na sebe i na svoju suprugu!
  Hoću reći…nisu za svatkog djeca.
  by Srka®

 • peppermintt

  🙂 koliko je meni poznato kod njih ni nema zabrana ali imaju mogućnosti individualnog pristupa , mislim na škole.
  Ne bih željela suditi ali gospođa koja je napisala ovaj tekst očito ima više problema čak i od ranije, koje promatra izazitvo subjektivno kroz prizmu svog subjektiviteta, ne sagledavajući dovoljno realno svoju odgovornost.

 • peppermintt

  Nije, ne bi nas inače stvarao upravo ovakve 😉

 • peppermintt

  evo platim al u kojoj valuti 😛 :)))