Connect with us

Gost Kolumne

Medijsko korporativna okupacija

Objavljeno

-

Pisati u doba korona krize postao je jalov posao, sve nenormalno postaje normalno a sve normalno zabranjeno. Medijska presija postala je nepodnošljiva, manipulacija je postala gadljiva a glupiranje nerazumljivo za ovaj moj umorni mozak.

Potreba za izvanrednim vijestima toliko iskrivljuje stvarnost da se i nekoliko stotina srušenih crijepova novog potresa smatra tragedijom neslućenih razmjera dovoljnim za okupljanjem cjelokupnog političkog mulja Hrvatske. Razlog javne političke procesije na ugrožena područja nije ništa drugo nego izražavanje nemoći da učine išta pametno niti išta korisno za mjesta koja posjećuju osim vlastite mesijanske objave.

Kako je moguće da je većina u Hrvatskoj postala tako okrutna, kako je moguće da drugo mišljenje izaziva agresiju mediokriteta kakva nije viđena od davnog Domovinskog rata i mržnje prema Srbima? Kako su vas nagovorili da je za vaše dobro briga za druge a gladnih i sirotinje nikad više u Hrvatskoj? Kakva je to briga za imovinu građana uništenu u potresima a nikad gori ovršni zakon gdje vam kriminalne skupine otimaju jedini dom. Postali smo siromašna i pokorena Nacija bez ponosa i prkosa koji smo kroz povijest pokazivali raznim okupatorima. Želim istaknuti razmišljanja nekih ličnosti i institucija koje smatram važnima i prigodnima vremenu i prostoru u kojem živimo:

„Nijedna zaraza se ne rješava na način da se izolira većina nego manjina. Rizičnu skupinu građana se moglo i može smjestiti uz punu skrb svake vrste u nekoliko turistički kompleksa na mjesec, dva, tri… koliko treba, a sve ostalo da radi. Ali to očito nije cilj niti rješenje. Čini se da je cilj kontinuirani kaos, stvaranje straha i upravljanje njime. Ne samo u Hrvatskoj.“ Prof. Ivan Lovrinović

„Radi smanjenja rizika od  zaraze, sljedećih nekoliko tjedana koliko se očekuje da gripa još potraje, preporučuje se izbjegavanje napučenih zatvorenih prostora i često pranje ruku. Bolesnicima se preporučuje nošenje jednokratnih kirurških maski pri odlasku liječniku i pravilno korištenje jednokratnih maramica (bacanje u smeće nakon svake upotrebe), pokrivanje usta pri kašljanju i kihanju te često pranje ruku.“ Preporuke HZJZ za virusne infekcije računajući i gripu.

Naglašavam da se govori o bolesnicima a ne o „zaraženima“ i njihovom ponašanju u javnom prostoru.

Imamo cjepivo! Imamo ga i to gotovo 10 000 doza iako smo platili nekoliko milijuna, kakva sreća i uspjeh. Evo vjerujem da ovo cjepivo čak nije niti štetno za građane, da im neće uzrokovati veće tegobe, ali sam isto tako uvjeren da je cjepivo izniman poslovni poduhvat nekim farmaceutima što samo po sebi izbija iz formule humanost i stvarnu brigu za ljude. U trenutku kada prevaranta iz garaže predstavljaju kao Maku Terezu, kada bivši voditelji kompanija upozoravaju o neprimjerenom ludilu koje su sami proizveli sva zvona moraju označiti uzbunu i priziv zdravog razuma.

„Apsolutno nema nikakve potrebe za vakcinama za gašenje pandemije jer je pandemija zapravo gotova. Ne cijepite ljude koji nisu u opasnosti od bolesti. Također ne planirate cijepljenje miliona zdravih ljudi cjepivima koja nisu opsežno testirana na ljudima. Nagon za univerzalnom vakcinom ima „dašak zla“ kojem ću se „energično suprotstaviti““. Dr. Mike Yeadon bivši potpredsjednik Pfizera i glavni znanstvenik te kompanije.

Sjedimo tako okovani mjerama u vlastitim domovima poput zatvorenika kojima je jedini prozor u svijet veliki ekran kupljen na kredit. Imamo pravo šutjeti i gledati iskrivljene grimase novinara koji uživaju u trenutnoj ulozi „izvjestitelja sa prve crte obrane“.

Imamo pravo šutjeti jer se svaki izraz negodovanja cijeni kao diverzija i „partizanština“. Ja evo više ne mogu šutjeti, jer osjećaj bespomoćnosti ali i gnjeva nikada nije bio jači. Ovako zatvorene vladajući nas dovedoše do dna europskih statistika pa sada više nema potrebe za dokazivanjem provedbe reformi. Reformirani smo u apsolutno ovisno društvo poslušnika, zombija. Ja evo više ne mogu šutjeti!

Branko Bogdanović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari