Connect with us

Politički rentgen

MEDIJSKO PEGLANJE VELEIZDAJE

Objavljeno

on

Francusku nogometnu epizodu veleizdaje nacionalnih interesa Hrvatske, po starom dobrom udbaškom običaju, kmerski mediji peglaju i sve svode pod nazivnik obračuna nezadovoljnih navijača i vodstva Hrvatkog nogometnog saveza.

[ad id=”93788″]

I doista, bliže se izvanredni parlamentarni izbori, sukob „sjevera i juga“ se produbljava, podjele jačaju i nije teško zaključiti kome će to štetiti, a kome koristiti. Bilo bi jednostavno za shvatiti prekid utakmice između Hjaduka i Dinama, bilo bi jednostavno za shvatiti da instrumentalizirane, plaćeničke batinaške horde žele smjenu na vrhu HNS-a zbog domaće nogometne „močvare“, kako to kaže Jovanović-Kundak, ali teško je shvatiti da netko želi smijeniti Mamića i Šukera i da pritom ruši međunarodni ugled Hrvatske u Svijetu. Radi Mamića i Šukera ruše svoju vlastitu Domovinu, uništavajući instituciju reprezentativnog hrvatskog nogometa, instituciju koja je do sada uvijek bila najbolji ambasador Hrvatske .

Tko je stvorio ovu reprezentaciju Hrvatske na čelu sa svjetskim nogometnim zvijezdama, tko je od njih učinio momčad koja reflektira biti na samom  vrhu Europe, i tko je tim poštenim dečkima velikog srca usadio ono nepohodno domoljublje koje prezentiraju u svakom dodiru s loptom u svakoj kapi znoja? I kakve veze ima borba za nacionalne boje sa domaćim nogometnim  prilikama i unutarnjom borbom za prevlast u HNS-u? Svaki normalan čovjek, domoljub, unutarnje političke sukobe u Hrvatskoj ostavit će po strani, kada su u prvom planu nacionalni interesi vlastite Države!

Mrziteljima Hrvatske, organizatorima i financijerima ove međunarodne sramote, svaka pomisao na bilo kakav uspjeh Hrvatske je odiozna, njih to vrijeđa, kao što ih vrijeđa Thompsonova domoljubna rapsodija, „Lijepa li si“! I ne radi se ovdje samo o tenutačnom političkom previranje, ne radi se ovdje o slabljenju političkog protivnika! Na sceni je trajno činjenje štete Hrvatskoj, namjerno i besprizorno. Namjerna šteta ugledu Hrvatske ciklično se ponavlja u dobro isplaniranoj uroti od dolaska Mesića na Pantovčak, od donošenja zakona „Lex Perković“ do danas, a novi udar možemo očekivati već sutra i nije ga teško predvidjeti.

Tko je odgovoran za ovaj veleizdajnički čin? Tko bi bio odgovoran u jednoj normalnoj prozapadnoj demokratskoj zemlji? Institucije ove „slučajne države“, na vrijeme su bile upozorene, MUP je znao sve što će se dogoditi, obavještajne službe su najbolje znale za svaki detalj ovog monstruoznog veleizdajničkog plana. Ako je tome tako, a je, onda je odgovoran premijer Orešković, ministar Orepić i ravnatelj SOA-e.

Tko kontrolira represivni aparat Hrvatske koji ne zna štititi nacionalne interese ili za račun jedne partije ne će štititi nacionalne interese Države koja ih plaća novcem hrvatskih poreznih obveznika?

Zakon o sprečavanju nereda na hrvatskim nogometni stadionima donešen je u vrijeme „kukurikavaca“. Danas optužuju HNS za opstrukciju toga zakona, a zakon je zapravo donešen da produbi sukobe umjesto da ih ukloni. Kakav je to zakon kojega bilo tko nekažnjeno može namjerno opstruirati, ako ne kukavičje jaje, koje potiče huligane na još razornije nekažnjeno djelovanje, koji potiče one koje se želi smjeniti u vrhu HNS-a, a oni  se iz inata, krešeći zakon, jer to mogu, ne daju nikada smijeniti? To je zakon koji pogoduje bezakonju, to je zakon koji pogoduje jednoj politici pakla, da u općem kaosu lovi jeftine političke bodove.

Dok mediji peglaju ovu klasičnu veleizdaju, jugonostalgičari uz pomoć domaćih veleizdajnika kadroviraju čelna mjesta u Vladi i največoj državotvornoj stranci u Hrvatskoj. Svi zakoni koje je donijela neokomunistička bulumenta deklarativne su naravi, kao što je i recentni susret vrha Hrvatske i Srbije klasična  demagoško-deklarativna predstava za hlebince!

Premijer Orešković, unatoč iskazanom nepovjerenju ogromne večine, nije dao neopozivu ostavku i nije prihvatio niti dio odgovornosti za nastalo stanje u Domovini. Nije to učinio zato, jer mu odgovara uloga tehničkog premijera koji apsolutno nadzire rad represivnog i obavještajnog aparata, što će neminovno utjecati na tijek predizborne kampanje koja je pred nama. Da ima imalo ponosa, moralno-političke odgovornosti, odavno bi dao neopozivu ostavku i ne bi svoje loše postupke svaljivao na leđa jednog čovjeka.

Danas je raspušten „Hrvatski  sabor“ i nismo dočekali da ponosno nosi ime „Hrvatski državni sabor“. Možemo sa sigurnošću očekivati ukidanje pokroviteljstva nad Bleiburgom, možemo sa sigurnošću zaboraviti na lustraciju i zakonsku osudu komunističkih zločina pod zapovjedništvom druga Tita. Možemo zaboraviti Hasanbegovića, Šustera, jačanje demokršćanskog nevladinog spektra, demokratizaciju medija i možemo zaboraviti sva nastojanja jačanja nacionalne države po uzoru na prijateljske države Mađarsku i Poljsku. Možemo zaboraviti učinkovitu poreznu upravu i pravedan pravosudno-represivni aparat.

Branitelji će dizati nove šatore, „Stožer za obranu hrvatskog Vukovara“ borit će se i nadalje protiv čirilice u gradu heroju, a osobito protiv ustrojstva „Srpskog veča opština“, paradržavnog tijela, proklamiranog   u „Memorandumu Sanu II“.

„Sve još miriše na nju, Veliku Srbiju“!

Tko želi ovakvu Hrvatsku neka podrži ovu politiku samouništenja!

[ad id=”93788″]

Tomislav Karamarko ne smije dati ostavku na mjesto predsjednika stranke. Neka ga pismeno, obrazloženo, u redovitoj proceduri smijene njegovi „prijatelji“, pred cijelom hrvatskom javnošću i biračima koji su dali glas Domoljubnoj koaliciji! Neka ga smijene oni, koji su ga koncezualno, aklamacijom prije nepunih mjesec dana izabrali!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari