Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

2

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u Hrvatskom saboru održat će se prigodni program u kojem će se kao izaslanica predsjednika Sabora obratiti potpredsjednica Dragica Zgrebec.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježava se u spomen na dan kada je sovjetska Crvena armija – prije 70 godina – oslobodila najveći i najzloglasniji nacistički logor – Auschwitz, u kojem je ubijeno više od milijun i sto tisuća ljudi.

Od 7.000 logoraša oslobođenih u tom logoru smrti – sve je manje živih i zato će njihove priče biti središte današnjeg odavanja počasti svima onima koji nacističku brutalnost – nisu uspjeli preživjeti.

Auschwitz ploča

Svečanosti obilježavanja 70. godišnjice oslobođenja Auschwitz-Birkenau nazočit će u Poljskoj i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te preživjeli logoraši iz Hrvatske Branko Lustig i Boris Braun.

>>70. obljetnica oslobađanja koncentracijskog logora u Auschwitzu

facebook komentari

 • srka

  Neka im Dragi Alah podari vječni rahmet….sirotoj djeci i svim neduznim ljudima…

  by Srka®

 • srka

  “Čim sam potpisala pismo, osjećala sam da mi je bol otpao s` ramena. Više nisam bila žrtva Auschwitz-a, žrtva moje tragične prošlosti. Bila sam slobodna od Auschwitza, bila sam oslobodjena od svega.” Noćne more su nestale…”

  “Oprost je najbolja osveta”
  Eva Mozes Kor
  by Srka®