Connect with us

Herceg Bosna

Međunarodni ljetni karneval predstavio Čapljinu širom Europe i svijeta

Objavljeno

on

Večeras je u Čapljini održan tradicionalni XV Međunarodni ljetni karneval. Na karnevalu su sudjelovale mnogobrojne karnevalske skupine iz BiH, Republike Hrvatske, Italije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije…

Predstavnici skupina prvo su dočekani kod načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, koji je svima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak i druženje u Čapljini.

Načelnik Vidić je istaknuo kako je ovo veoma važna manifestacija za općinu Čapljina, posebice kad znamo da je Čapljina jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je član Udruženja karnevalskih gradova Europe (FECC).

”Siguran sam da će i ovogodišnja, jubilarna 15. manifestacija, donijeti sa sobom dobru zabavu, kao što je to bilo i dosadašnjih godina.

Na poseban način htio bih danas pozdraviti predstavnike Europske asocijacije karnevalskih gradova, kao i prijatelje koji su došli čak iz Rumunije da vide kako mi organiziramo karneval.

Ovakve posjete daju na značenju našem karnevalu, koji svake godine sve više i više raste, tako da idućih godin očekujemo još veći broj grupa iz još više zemalja”, rekao je načelnik Vidić.

U ime Europske asocijacije karnevalskih gradova obratio se Josip Silov, koji je kazao kako su ponosni što je Čapljina član ove asocijacije.

[quote]”U ovom trenutku htio bih da se svi zajedno prisjetimo jednog barda, jednog divnog čovjeka koji je započeo ovu priču sa Čapljinom i ljetnim karnevalom, a to je naš prijatelj, pokojni Jozo Pehar’, kazao je Silov.[/quote]

Nakon kratkih obraćanja uslijedila je razmjena darova. Načelnik Vidić darovao je predstavnike skupina monografijom Čapljine, dok su oni uzvratili darovima koje su donijeli iz svojih gradova.

Predsjednik Turističke organizacije ”Čapljinka” Ivan Raguž zahvalio se svim skupinama koje su se i ove godine odazvale pozivu za sudjelovanje na Međunarodnom ljetnom karnevalu, te je iskoristio priliku da daruje posebne poklone predstavnicima skupina koji su više godina zaredom sudjelovali na karnevalu.

U 18:00 sati na trgu bana Josipa Jelačića priređen je party pod maskama, koji je trajao do 20:00 sati, kada je povorka krenula ulicama Čapljine prema Trgu kralja Tomislava, gdje je oko 3 000 nazočnih pozdravilo karnevalske skupine koje su se predstavile na pozornici.

Nakon predstavljanja skupina upriličeno je svečano dodjeljivanje krune Kraljici karnevala. Titulu Kraljice karnevala ove godine ponijela je Čapljinka Kristina Sušac, dok je prvom pratiljom proglašena Lejla Karić, a drugom Samantha Sirotinjak.

Uslijedio je veličanstven vatromet, a potom zabava do kasnih večernjih sati uz grupu Trio gušt.

Pokrovitelji manifestacije bio je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, dok je Bljesak.info bio glavni medijski pokrovitelj ovogodišnjeg Međunarodnog ljetnog karnevala ”Čapljina 2013”.

Vrijedi također istaknuti kako je ove godine vladalo veliko zanimanje za ovaj događaj, tako da su se brojne televizijske i radijske kuće, kao i redakcije portala i tiskanih medija, našli u Čapljini, odakle su u svijet poslali pozitivnu poruku o čapljinskom turizmu, zabavi, kulturi i nadasve odličnom gostoprimstvu…

Galerija fotografija

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari