Connect with us

Hrvatska

Medved: Hrvatska vojska izrasla u suvremenu oružanu silu

Objavljeno

on

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je, u povodu 30. obljetnice povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, svim pripadnicama i pripadnicama čestitao Dan Hrvatske vojske koja je, naglasio je, izrasla u suvremenu oružanu silu.

Medved u priopćenju podsjeća da je 28. svibnja 1991. svečanim postrojavanjem Zbora narodne garde i predavanjem prijavka prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ustrojena je i stvorena pobjednička Hrvatska vojska.

Ističe da se danas, kada slavimo 30 rođendan HV-a, s ponosom prisjećamo slavnih pobjeda u Domovinskom ratu, a s posebnim pijetetom svih žrtava, kao i predsjednika Tuđmana pod čijim je vodstvom stvorena Hrvatska vojska.

“U ovih trideset godina Hrvatska vojska je izrasla u suvremenu oružanu silu, koja je danas spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima”, poručio je.

“Drage pripadnice i pripadnici naše pobjedničke Hrvatske vojske, dragi hrvatski branitelji, čestitam vam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske te 30. obljetnicu povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde – ostanimo zauvijek domovini vjerni”, zaključio je Medved. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari