Connect with us

Politika

Medved neće komentirati status Miloševića, odluku donosi premijer

Objavljeno

-

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije u petak htio komentirati budući status potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, istaknuvši da je premijer Andrej Plenković najavio da će provesti rekonstrukciju Vlade, a premijer snosi odgovornost i donosi konačnu odluku.

“Milošević je gotovo svakodnevno uključen sa mnom u sve aktivnosti ovdje na Banovini. Ne bih komentirao njegov status, predsjednik Vlade prije nekoliko dana jasno je najavio da će provesti rekonstrukciju Vlade, sve detalje glede toga i konkretnih kolega neću komentirati”, rekao je Medved novinarima u Glini.

Pozvao je na strpljenje u vezi novih imena u Vladi naglasivši da premijer Plenković ima odgovornost i donosi konačnu odluku.

Komentirajući medijske spekulacije o spajanju ministarstava branitelja i obrane, Medved je podsjetio na svoja ranija stajališta da Ministarstvo branitelja treba nastaviti djelovati u sadašnjem formatu.

“Starenjem populacije branitelja pred Ministarstvom se svakodnevno otvaraju novi izazovi, moramo pronalaziti modele kako pomoći braniteljima u redovnom funkcioniranju i životu. Stoga Ministarstvo branitelja treba kao zasebno ustrojstveno tijelo u Vladi ostati realizirati svoje programe i misiju”, kaže Medved.

Izrazio je sućut obitelji i suborcima povodom smrti umirovljenog generala-pukovnika Đure Dečaka.

“On je jedan od simbola Domovinskog rata i obrane domovine. Na poseban način dao je svoj doprinos u najtežim danima Domovinskog rata, njegov doprinos ostat će trajno zabilježen”, rekao je Medved. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari