Connect with us

Hrvatska

Medved: Središnji dio proslave Oluje na stadionu u Kninu

Objavljeno

on

Dvadeset i šesta  obljetnica operacije Oluja organizirat će se u skladu s epidemiološkim mjerama pa će se tako središnji dio programa održati na stadionu NK Dinara u Kninu, a protokolarni dio na Kninskoj tvrđavi, rekao je u utorak ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

“Predstavnik HZJZ-a dao nam smjernice o poštivanju mjera. Na tom tragu smo procijenili da je stadion u Kninu pozicija gdje je moguće organizirati dostojanstveno obilježavanje ovog prevažnog datuma u našoj novijoj povijesti, a da pritom poštujemo mjere”, rekao je Medved nakon sastanka premijera Plenkovića i resornih ministara s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora.

Donijeli su odluku da se ove godine središnji dio programa održi na stadionu NK Dinara, dok će na Tvrđavi biti protokolarni dio, odnosno ondje će biti podizanje stijega, dok će se sve ostale aktivnosti odvijati na igralištu uz prijenos putem video zida, a poslije će biti misa u crkvi. Prije programa na stadionu državni vrh, stradalnici i branitelji položit će vijenac ispred spomenika.

Medved je dodao kako kontinuirano analiziraju nove okolnosti i mjere, a u skladu s time će prilagođavati broj stolica na stadionu, kao i program.

Što se tiče govornika, ove godine je predviđeno da se u ime hrvatskih branitelja i stradalnika obrati jedan od ratnih zapovjednika obrane Vukovara, ali i predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak.

Upitan očekuju li se i ove godine srpski predstavnici, nakon što je prošle godine na obilježavanju sudjelovao potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, Medved je rekao kako još trebaju dogovoriti nazočnost članova Vlade u Kninu.

Novinari su upitali i očekuje li se u protokolu netko iz postrojbi HOS-a, a Medved je rekao kako je stav Vijeća za suočavanje s prošlošću jasan te ga se pridržavaju, ali i poručio kako će sve sastavnice Hrvatske vojske i policije te sve udruge iz Domovinskog rata branitelja i stradalnika biti pozvane na sudjelovanje u toj važnoj obljetnici.

Ministarstvo branitelja je, u skladu s epidemiološkim mjerama i mogućim brojem ljudi, sve udruge uputilo da dostave popis svojih predstavnika koji će nazočiti u Kninu. Medved očekuje da će to brzo dostaviti, a u skladu s time će se organizirati raspored njihovog sjedenja.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR