Connect with us

Politika

Medved: Program Vlade jasno oslikava programe i HDZ-a i DP-a

Objavljeno

-

Foto: Hina

Program Vlade premijera Plenkovića jasno oslikava programe i HDZ-a i Domovinskog pokreta, rekao je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a potpredsjednik Vlade Tomo Medved, naglasivši kako vjeruje da će nova hrvatska Vlada realizirati program koji je  predstavila.

“Program vlade jasno oslikava i program HDZ-a i program Domovinskog pokreta, i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće četiri godine kao stabilna vlada realizirati sve te programe”, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved po završetku prve sjednice Predsjedništva HDZ-a nakon što je u petak potvrđena nova Vlada RH.

Dodao je kako je želja svih da u novom mandatu bude manje kriznog upravljanja i prirodnih katastrofa kakvih je, nažalost, bilo puno u protekle četiri godine.

Već na početku nove Vlade, podsjetio je Medved, zadržana je praksa utvrđivanja najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Podsjetio je i kako je u subotu obilježena obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta, ponovno naglasivši kako je politika Vlade osuda svih totalitarnih režima –  nacizma, fašizma i komunizma.

„Kada govorimo o žrtvama komunizma, naša Vlada u proteklih osam godina ulaže velike napore u razjašnjavanju istine o sudbini žrtava koje su stradale na križnim putevima”, rekao je Medved.

Tijekom proteklih osam godina na više od 600 lokacija u Hrvatskoj provedena su probna iskopavanja, a više od 2.000 posmrtnih ostataka žrtava je ekshumirano u čak 16 županija.

Na isti način nastaviti ćemo i ubuduće, vodeći pri tome računa da se tu radi o nevinim žrtvama, razoružanim vojnicima koji su ubijeni bez suda ili civilnim žrtvama, poručio je ministar Medved.

Napomenuo je također kako je jučer nazočio u Novoj Biloj, u BiH,  na 50. obljetnici župe u Novoj Biloj.

“Ali kada govorimo o Novoj Biloj, moramo se prisjetiti jedinstvenog slučaja da je u toj crkvi u najtežim ratnim trenucima bila formirana ratna bolnica”, kazao je  Medved, dodavši da su zbog toga razgovarali o izgradnji memorijalnog centra u Novoj Biloj.

Na novinarski upit o europskim izborima Medved je izrazio uvjerenje da će HDZ  na tim izborima također biti relativni pobjednik, kao i na proteklim parlamentarnim.

(Hina)

Medved o paljenju hrvatske zastave: Kazna počinitelju treba biti jasna poruka svima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas