Connect with us

Pregled

Medved: Ratnik i junak Gavran oslikava karakter hrvatskih branitelja

Objavljeno

-

Foto: Hina / Ministarstvo hrvatskih branitelja

Potpredsjednik Vlade i ministar Medved odao je u subotu u Krivom Putu počast svom suborcu, ratnog zapovjednika iz redova 1. gardijske brigade Tigrovi, Damiru Tomljanoviću Gavranu, istaknuvši da je bio ratnik i junak koji oslikava karakter hrvatskih branitelja i Domovinski rat.

„Ponosan sam što smo zajedno branili i stvarali samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku,“ kazao je na groblju u Krivom Putu ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je s Tomljanovićem Gavranom bio od prvih dana obrane Hrvatske 1990., sve do njegove pogibije, 17. veljače 1994. na području Tulovih greda, na Velebitu.

Foto: Hina / Ministarstvo hrvatskih branitelja

Dodao je kako postoje ratnici i junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja, a takav je bio Damir Tomljanović – Gavran, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet.

Uz ministra Medveda bio je i državni tajnik Darko Nekić, koji je položio vijenac Ministarstva hrvatskih branitelja, saborski zastupnik Ante Deur i ravnatelj Ustanove Veteranski centar Josip Lucić, ratni zapovjednik Tigrova, te čelnici Grada Senja, gradonačelnik Jurica Tomljanović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović. Tim povodom posjetili su i Spomen-sobu posvećenu Damiru Tomljanoviću – Gavranu u Krivom Putu.

U ratnom putu Damira Tomljanovića Gavrana stoji da je dragovoljno u kolovozu 1990. pristupio Jedinici za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje kod Zagreba. Potom se borio na mnogim ratištima, a kao zapovjednik 1. Sektora IZM Zadar ZP Split 1. gardijske brigade Oružanih snaga RH poginuo je 17. veljače 1994. na Tulovim gredama, pogođen neprijateljskim snajperom. (Hina)

Na današnji dan prije 29 godina poginuo legendarni zapovjednik ‘Tigrova’ i heroj Domovinskog rata Damir Tomljanović – Gavran

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari