Connect with us

Iz Svijeta

Medvedev ponovno prijeti ovaj put spominjao je i Treći svjetski rat

Objavljeno

-

Foto: EPA

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev uputio je novu veliku prijetnju i to u trenutku kada je ukrajinska vojska velikom ofenzivom na sjeveroistoku stigla na svega nekoliko kilometara od ruske granice.

– Kijevska kamarila iznjedrila je projekt “sigurnosnih jamstava”, koji su zapravo “uvertira u treći svjetski rat”, napisao je na svojem Telegram profilu dodavši da ukrajinskim nacistima nitko neće dati nikakva jamstva.

– To bi moglo uključivati SAD, Veliku Britaniju, Kanadu, Poljsku, Italiju, Nemačku, Francusku, Australiju, Tursku, kao i zemlje sjeverne Evrope i baltičke zemlje, zemlje središnje i istočne Europe, navodi se u dokumentu koji je sastavio kabinet ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog.

Potom se okomio i na zapadne zemlje.

– To se tiče hibridnog rata NATO-a s Rusijom. Ako ti poluumnici nastave neobuzdano pumpanje kijevskog režima najopasnijim vrstama oružja, tada će vojna kampanja prije ili kasnije prijeći na drugu razinu, napisao je, dodavši da će predvidljivost sukoba nestati.

Nadalje, piše da, ako se ta granica prijeđe, “da na zapadu ljudi više neće moći sjediti u svojim čistim kućama i stanovima.

– Ako ti poluumnici nastave neobuzdano pumpanje kijevskog režima najopasnijim vrstama oružja, tada će vojna kampanja prije ili kasnije prijeći na drugu razinu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari