Pratite nas

Komentar

Meinstream mediji krenuli u projekt privođenja Mosta SDP-u ili njegovo “urušavanje”

Objavljeno

na

Pregovori Mosta s HDZ-om i SDP-om, prema nekim najavama, trebali bi početi sutra i biti završeni u iduća dva tjedna.

[ad id=”93788″]

Međutim, unutar Mosta su se već pojavila različita gledišta. Božo Petrov u svojim istupima na prvom mjestu ističe reforme. Istovremeno, Drago Prgomet jučer je izjavio kako su spremni biti dio izvršne vlasti, pa i dati novog premijera iz redova Mosta.

Iako je Most “najveći dobitnik” parlamentarnih izbora, već jučer tijekom dana moglo primjetiti da se izjave čelnika Mosta nisu u potpunosti usuglašene. Sa stavom Drage Prgometa da bi Most svakako trebao biti dio izvršne vlasti, pa i dati buduće premijera unutar Mosta, prema tvrdnjama HRT-a, slaže se oko dvije trećine članova.

Da su meinstream mediji krenuli u projekt pozicioniranja Mosta na stranu SDP-a ili njegovog “urušavanja” govori i primjer izjave Stipe Petrine koju prenosi Radmanov HRT.

-Tomislav Karamarko je za mene oličenje zla u Hrvatskoj. S njim ni pod koju cijenu ne bih mogao surađivati. Ako bi se to dogodilo, trenutačno bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja, bilo bi nas bar pet – kazao je Petrina, koji je u izbornoj noći bio u društvu Mesićevog i Manolićevog intimusa Nedjeljka Matića.

U sličnom kontekstu idu i tvrdnje “regionalnog” N1 koji neslužbeno doznaju da je “Crkva pokušala privoljeti pojedine istaknute figure iz MOST-a na koaliranje s HDZ-om”.

-Nije nepoznato da je najistaknutiji član i predsjednik liste MOST blizak klerikalnim krugovima te da je po uvjerenjima konzervativac, međutim, kako doznajemo, i Petrov i ostali članovi MOST-a uplitanje crkve ne smatraju putokazom za njihove buduće poteze –  navodi N1.

Istovremeno, U HDZ-u ističu kako je njihov najjači adut već pripremljen paket gospodarskih reformi na koje Most neće ostati imun. U SDP-u, pak, ističu kako će u pregovore ući s potporom najvećeg broja zastupnika, njih više od 60. Zajedno s Mostom imali bi više od 80 ruku u Saboru što je, kažu, najbolje jamstvo da će se dogovorene reforme i provoditi.

Podsjetimo, dio reformi koje zagovara Most bile su sastavni dio Plana 21, koje Kukuriku koalicija nije provela u četiri godine svoje vlasti. Riječ je o reformama koje  zagovara nekadašnji Josipovićev osobni pravni savjetnik Robert Podolnjak, trenutno član Mosta.

R.H./Hrsvijet.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Objavljeno

na

Objavio

Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića? Pa tko tu koga u zdrav mozak..?

Kakvo ograđivanje, ako su Stankovićevi stavovi u suprotnosti s temeljima ove države, onda treba dobiti otkaz.

Čak štoviše, proglasiti Domovinski rat građanskim je teška kleveta, veleizdaja Republike Hrvatske i govor mržnje prema svim onima koji su sudjelovali u tom ratu braneći Hrvatsku od agresije.

Stoga bi Agencija za elektroničke medije trebala zabraniti emitiranje programa HRT-a, barem na tri dana.

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari