Connect with us

Vijesti

Meksička rupa – prelijepa plaža sakrivena od znatiželjnih pogleda

Objavljeno

-

Iako poznata kao i ne baš sigurna destinacija za ležerno putovanje, Meksiko je dom jednoj od najskrivenijih i najljepših plaža na svijetu koju bez problema možemo nazvati “Meksičkom rupom”. Nestvarna i nerealna, jednostavno vas mami da je kad tad dođete isprobati – paparazzima ulaz strogo zabranjen!

Meksička je rupa dio vulkanskog otočja Marieta Islands, koje je svoje današnje pozicije zauzelo prije nekoliko tisuća godina. No, ona ipak nije nastala igrom Majke prirode, već je djelo ljudskih ruku – ovo je područje vlada Meksika davno odabrala kao mjesto na kojemu se mogu raditi vojna testiranja, a upravo su silne eksplozije zaslužne za to da je ovo područje danas jedna velika turistička atrakcija.

 

Meksička rupa (Foto: dailymail.co.uk)

Naime, brojne rupe čine nezamislivo atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih spilja, koje je vlada Meksika nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s bombardiranjem, sredinom prošlog stoljeća proglasila i nacionalnim parkom.

Meksička rupa

Od zadnje rupe na svirali, vojnog poligona, Marijetini su otoci tako dogurali do predivne atrakcije poznate na svjetskoj razini – ajde da i od testiranja eksploziva ima neke koristi. Samo da ovo ne pročitaju dalmatinski krivolovci prstaca…

Dnevnik.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas