Connect with us

MEKSIKO – BiH 0-1

Objavljeno

on

Pred 60.000 gledatelja na Soldier Fieldu u Chicagu noću s utorka na srijedu, zapravo u rano jutro, Zmajevi od Bosne pobijedili su Meksikance 1:0 pogotkom Hajrovića u 43. minuti. Akciju je inicirao Lulić a ofenzivni lijevi bočni Salihović u kaznenom prostoru otišao do korner-crte pa zavrnuo u sredinu gdje na osam metara okomoto na vrata loptu dočekuje Hajrović i lako poentira lijevom nogom!

Prvi je to poraz izbornika Herrere u osmoj utakmici mandata. Sigurno taj nestašni prgavac nosi gorke uspomene s meča kojeg je izabrao da bi BiH glumila Hrvatsku (glumila je čak predobro!), s kojom se njegova momčad sastaje na SP-u 23. lipnja u Recifeu.

Sušićev sastav iskazo je punu ozbiljnost i zrelost. Odmah zagospodario terenom pa ne čude tri Džekine šanse u prvih deset minuta. Jedini pravi pokušaj suparnik je imao u 26. minuti kad je Hernandez zvani Chicharito pokupio Layunovu dijagonalu, izmakao Šunjiću i pogodio desnu vratnicu. Sve ostalo pripalo je Ljiljanima.

S naznakom da su brojne izmjene na obje strane utakmicu učinile revijom te da je u finišu gubitnik na sve načine pokušavao izboriti remi; u tome ga je poglavito spriječio Begović s dvije pouzdane intervencije.

Meksiko uopće nije neranjiv, ta zgusnutost zapravo je konfuznost, teško se uzvraća tehnički i trkački moćnom partneru. No nema sumnje da će El Tri odsad rezonirati drukčije, ova pljuska svakako će ga natjerati na oprez, dodatni angažman i želju da se Hrvatskoj suprotstavi u najboljem svjetlu.

Pitanje je tek – hoće li za to biti spreman i sposoban!

JL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari