Connect with us

Politika

MELČIĆ: ‘Jedino što je Milanović radio je ambulantna prodaja usisavača. Opačić je stranačka sponzoruša’

Objavljeno

-

Ugledni zagrebački SDP-ovac Marko Melčić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojoj je razgovarao o aktualnim SDP-ovim problemima.

[ad id=”93788″]

“I to je njegova ideja, dodatno što on želi postići s time, on je nakon obračuna s Linićem dokupio još pola Glavnog odbora. Kad on više nije vlasti to ne traje, više mu ne traje utjecaj na represivne organe. Njemu se žuri dok još ima utjecaja”, rekao je Melčić za Milanovića.

Komentirao je i podršku splitskog gradonačelnika akademiku Reineru i savjet Milanoviću da ponudi ostavku.

“Jurjević mu je dao podršku. Baldasar je istrčao s izjavom, znate kad se predsjednik stranke uliziva desnici to je normalno, a kad to radi gradonačelnik u nekoj provinciji onda je to to. On je htio pokazati da nisu samo tu Zagreb i Rijeka, nego evo i nas Split”, rekao je.

Komentirao je i Obersnelovu reakciju na Baldasarov savjet Milanoviću.

“On nije svjestan što je Internet i Twitter, oni su se malo koškali u međunarodnoj upravi. Sad mu je kao žao”, naglasio je.

Osvrnuo se na svoju objavu na Facebook profilu o Milanki Opačić.

“Milanka Opačić je naša partijska sponzoruša već 20 godina, za razliku od Baldasara koji je jedva izabran od strane građana, a nju je uvijek stavljao u stranku šef stranke. Dobro živi i dobro se oblači, i ona se potužila što će biti sad kad nam spuste plaće.

Praktično, ona se uvijek držala uskog kruga u kojem su bili kad je bio Ivica kad smo išli na onaj vidikovac na Maksimir onda je ušao Ivica, onda dvije pomoćne, obična raja je obila okolo. Kad se dijele krpice i gluposti na štandovima uvijek je stajala sa strane dok nije došla kamera. Nije omiljena u stranci. Bernardić i ovi u provinciji su je htjeli maknuti dok nisu došli glavni. Milanović nije omiljen iako će on učiniti sve da ostane i dalje na vrhu. Trebate očekivati da će za dan dva odsupiti neki još članovi vrha koji su izglasavali, istupit će Komadina, Davor Bernardić i Rajko Ostojić”, otkrio je Melčić.

Melčić je komentirao i kandidatu za predsjednika stranke.

“Priča se o nekima. Vjerojatno će biti više kandidata. Neke od tih kandidata za koje se zna, dvojica imaju odličan CV i u politici i u biznisu, Milanović nema. Milanović je dao neki dan jedan intervju u kojem je rekao da ima najviše iskustva”.

Hoćete li i dalje ostati angažirani u politici?

“Ovisi što mislite u kojem angažmanu. Ja mogu nekada pomoći, bez ministarskih i predsjedničkih ambicija, rado bi bio blizu da sudjelujem u razgovorima. I prije sam bio u bivšoj stranci. Ovo je nažalost najlošija faza. Bilo je i loših trenutaka i prije, ali me razočaralo kad je Milanović dobio kormilo u ruke, imao je veliku podršku i nije radio ništa dok nije nastala panika i dok nije doveo američkog spin doktora. Podjednako je odgovoran za podjele ‘mi ili oni'”, naglasio je.

Tko po vama treba biti na čelu stranke?

“Mislim da većina ovog sadašnjeg vodstva treba otići i kao svi članovi vlade jer su bili jako neuspješni uključujući i Milanovića. Ovi koji su gubitnici oni to ne bi trebali biti. Gospodin Komadina i Linić su imali ideju da se razdvoji funkcija predsjednika stranke i predsjednik vlade. To nisu iste funkcije. Vjerujem da će Komadina pobijediti, Milanović se nada da će on sad srušit vladu pa će oni dobit nastavak stipendija. Bojim se da ćemo biti i 4 godine u oporbi, tako da bi taj čovjek koji bi bio šef vlade mora više imati iskustva u poslovnom sektoru”, zaključio je Melčić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari