Connect with us

Vijesti iz regije

Meloni: Italija je ‘dio Europe i zapadnog svijeta’

Objavljeno

-

Foto: EPA

Italija je “dio Europe i zapadnog svijeta”, poručila je u utorak odlučno nova talijanska premijerka Giorgia Meloni, čelnica stranke Braća Italije.

Istaknula je da talijanski pristup nije “kočiti i sabotirati europsku integraciju”, već poboljšati rad zajedničkog sustava, u svom govoru o općoj politici pred zastupnicima koji tijekom večeri trebaju glasati o povjerenju njezinoj vladi. Ishod je izvjestan zbog apsolutne većine kojom raspolaže njezina koalicija.

“Italija će poštovati (europska) pravila”, rekla je Meloni, premda Rim želi “sudjelovati u promjeni onih koja nisu djelotvorna”.

EU je “zajednička kuća za rješavanje izazova koje zemlje članice teško mogu riješiti same”, ocijenila je, dodajući da EU dosad nije činio dovoljno na tom polju.

Meloni je uz to obećala da će Italija i ubuduće biti “pouzdan partner NATO-a u potpori Ukrajini koji se protivi ruskoj agresiji”, osudivši “ucjenu” za kojom poseže ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Popustiti pred Putinovom ucjenom energentima neće riješiti problem, već ga pogoršati i otvoriti put novim traženjima i ucjenama i budućem još većem rastu (cijene) energije od onoga koji smo vidjeli zadnjih mjeseci”, ocijenila je. (H/K.)

Desnica ne valja jer medije i institucije drže ljevičari

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari