Connect with us

Komentar

MEMORANDUM SANU 2 NA DJELU

Objavljeno

on

Autori Memoranduma 2 SANU su u devet točaka osuvremenili i prilagodili novom vremenu ono što su započeli s prvim Memorandumom, osamdesetih godina dvadesetoga stoljeća, još u Yugoslaviji.

[ad id=”93788″]

Cilj Memoranduma 2 jest da se u što većoj mjeri ponište negativne političke posljedice vojnih poraza iz ratova koje je Srbija započela 90 – tih godina 20. stoljeća te da se pokrenu političko – obavještajni i promidžbeni mehanizmi stvaranja Velike Srbije mirnim putem.

Tako u točci šest Memoranduma iz 2012. godine stoji da treba destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire, te slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

U Hrvatskoj ima mnogo onih koji se iz petnih žila trude raditi na ostvarenju te šeste točke Memoranduma 2, iako ih dobar dio uopće nije svjestan što čini. Mi Hrvati smo još uvijek deficitarni glede političke pismenosti, a naše vlasti ne čine ništa da se to popravi. Čak naprotiv, trude se da ostanemo politički što veći analfabeti. Naravno, jer dobar dio njih je još uvijek ucijenjen i ucjenjiv od Beograda i, glavnog im zajedničkog mentora, Londona.

Nino Mogorović

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari