Pratite nas

Pregled

Memorijal Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018: Za najspremnijeg hrvatskog vojnika 150 natjecatelja

Objavljeno

na

Foto: MORH/ T. Brandt (Arhiva)

Na širem području Vinkovaca i Vukovara u petak se održava Memorijal Davor Jović, natjecanje za najspremnijeg hrvatskog vojnika, u kojem sudjeluje 150 natjecatelja: 101 pripadnik Oružanih snaga RH, 19 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova i 30 pripadnika oružanih snaga savezničkih/partnerskih zemalja.

Natjecanje je počelo kod Ekonomije u Retkovcima, a natjecatelji trabaju prijeći stazu od 40 kilometara i obaviti određene vojničke zadatke na 10-ak radnih točaka pod obveznom opremom i naoružanjem ukupne težine 16,8 kilograma.

Staza jednim svojim dijelom prolazi tzv. “kukuruznim putem”, putem koji je tijekom bitke za Vukovar 1991. jedini spajao grad s ostatkom Hrvatske.

Najspremniji pripadnik će biti onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja – kod križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Natjecanje prate visoki vojni i civilni dužnosnici među kojima i general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH i izaslanik predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice OS RH te državni tajnik Tomislav Ivić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera navijaju danas za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Lyliane Fournier i Paul Nicolier, majka i brat Jean-Michela Nicoliera 

Paul je, baš kao i njegova majka Lyliane koji su nakon Jeanove smrti Hrvatsku prigrlili kao svoju Domovinu, spreman za pobjedu naše momčadi za koju zdušno navijaju.

Majka i brat vukovarskog heroja Jeana Michela Nicoliera fotografirali su se uoči finala SP-a uz hrvatsku zastavu i tako su poslali poruku da su uz državu za koju je poginuo njihov sin i brat, Francuz kojega Hrvati i danas neizmjerno vole i poštuju

 

Slava ti ratniče dječjeg lica!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Hrvatski generalski zbor čestitao ‘Vatrenima’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Hrvatski generalski zbor u subotu je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na planetarnom uspjehu koji je sve u Hrvatskoj učinio ponosnima, a generali su u svojoj poruci također poželjeli da taj uspjeh bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države.

Iz Hrvatskog generalskog zbora u čestitki ističu da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u povijest najvećih hrvatskih postignuća.

“Kao što su goloruki hrvatski branitelji, naoružani samo s krunicom i htijenjem za slobodom, počeli jednu pobjedničku priču i završili je veličanstvenim pobjedama u Domovinskom ratu tako su i naši nogometaši, naši vatreni, svoju priču završili briljantnim uspjehom koji će ostati zauvijek upisan u našim srcima i sjećanju.

Mi, generali i admirali okupljeni u Hrvatskom generalskom zboru, istinski smo oduševljeni ovim nevjerojatnim pothvatom koji je sve nas i cijelu našu domovinu vratio u dane sloge i zajedništva, a koji su jedini pravi ključ za bolju budućnost i na tome smo našim vatrenima neizmjerno zahvalni”, stoji u čestitki.

Čestitali su HNS-u, stručnom stožeru, izborniku Daliću i svim reprezentativcima.

“Hrvatskom nogometnom savezu te cijelom vodstvu i stručnom stožeru reprezentacije na čelu s ‘nogometnim generalom’ Dalićem i svim herojima koji su se srčano borili na terenu predvođeni kapetanom Modrićem od srca najiskrenije čestitamo na ovom planetarnom uspjehu koji je sve nas učinio ponosnima.

Neka ovaj uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije bude početak demografskog, gospodarskog i duhovnog preporoda hrvatskog naroda i države”, poručili su iz Hrvatskog generalskog zbora.

(Hina)

 

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori