Pratite nas

I meni je lani pukla cijev u stanu

Objavljeno

na

Želeći pokazati razumijevanje prema stanovnicima Milanović je napravio nesvakidašnji gaf

untitledPredsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je Rajevo Selo i Gunju, koji su najviše stradali tijekom nedavnih velikih poplava.

Želeći u jednom trenutku pokazati razumijevanje prema strahotama koje su prošli stanovnici tih mjesta Milanović je napravio nesvakidašnji gaf. Naime, kada se Ljiljana Jerković požalila da joj strojevi sporo izvlače vodu iz kuće i da spava kod susjede na podu on joj je rekao kako i njemu pukla cijev u kući i da to jednostavno traje.

– Taj stroj mi za deset sati izvuče samo tri litre vode. Mislim da o jeseni neću ući u kuću – rekla je nesretna gospođa Milanoviću na što joj je on uzvatio da to sporo ide i da je njemu prošle godine pukla cijev u stanu, piše RTL.

– Dokle sporo? Vama je pukla cijev. Super! – poručila mu je gospođa.

Premijer joj je rekao kako mu je tada cijelo ljeto radio stroj, a gopspođa ga je prekinula te mu poručila kako više ne može živjeti u susjede koja ju je udomila.

– I opet nismo mogli parkete promijeniti – nastavio je Milanović, nakon čega ga je gospođa upitala zna li gdje spava, na podu na madracu.

Inače, tijekom posjeta stradalim područjima izjavio kako obnova počinje sljedeći tjedan te da će opet doći.

JL

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Kultura

Film „Gospa od Utočišta“ na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Na poziv nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje predvodi župan Božo Galić, boraviti će u uzvratnoj posjeti vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu 11. i 12. prosinca 2017. godine.

Na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u dvorani Pavla VI., Josipa Sadlera 5 u Sarajevu, 11. prosinca s početkom u 19 sati premijerno će se prikazati dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića.

Tema filma je najpoznatije marijansko hodočasničko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se nalazi u mjestu Aljmaš. U filmu je obuhvaćena kronika događanja kroz povijest od 1332. godine do danas, kronika o progonu hrvatskoga življa i njegove katoličke vjere s posebnim osvrtom za vrijeme Domovinskog rata, kada su Hrvati bili prognani sa svoga ognjišta, a svetište sravnjeno sa zemljom. Snimljen na autentičnim mjestima, u filmu su zabilježene izjave svjedoka, dokumentarna građa i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Film prikazuje kako je jedan kip Gospe u ratu vjernicima najavljivao slobodu i povratak.

Drugog dana posjeta planiran je susret župana Bože Galića i kardinala Vinka Puljića. U sastavu izaslanstva biti će i producent filma Antun Ivanković.

Gospa od utočišta (insert iz filma) from Artizana on Vimeo.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari