Connect with us

Vijesti

Merkel upozorila na opasnost eksponencijalnog rasta zaraze

Objavljeno

-

Kancelarka Angela Merkel rekla je u ponedjeljak vodstvu svoje stranke da bi dnevni broj novih zaraza koronavirusom mogao dosegnuti 19.200 slučajeva nastavi li se sadašnji trend, no istaknula je kako se mora održati rad gospodarstva, javio je njemački Bild.

Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom raste posljednjih tjedana u Njemačkoj. Prema podacima Instituta Robert Koch, u zemlji je u ponedjeljak bilo 1192 nova slučaja zaraze u odnosu na dan ranije.

“Nastavi li se sadašnji trend, imat ćemo 19.200 slučajeva dnevno. To je slično kao u drugim zemljama”, kazala je Merkel na videokonferenciji s vodstvom svojih Kršćanskih demokrata (CDU), navodi Bild.

Po pisanju lista, koji se poziva na neimenovane izvore, kancelarka je ocijenila kako je porast zaraza u Europi zabrinjavajući istaknuvši da Njemačka mora učiniti sve što može kako bi izbjegla ponovni eksponencijalni rast zaraza.

“Moramo brzo suzbiti infekcije i intervenirati”, rekla je kancelarka prema izvorima.

“Moramo postaviti prioritete – održavanje rada gospodarstva i otvorene škole i jaslice. Nogomet je sada u drugom planu”, istaknula je MMerkel.

Po pisanju Bilda, Merkel je održavanje proslava, kao i posjete restoranima i vjerska događanja označila kao problematične.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari