Mesić, Bebić i Sanader uputili zajedničko otvoreno pismo državnom vrhu

Foto: fah

Bivši predsjednik, Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić te bivši premijer Ivo Sanader, poslali su predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću i premijeru Andreju Plenkoviću otvoreno pismo.

Otvoreno pismo Mesić, Bebić i Sanader poslali su zato što nisu bili pozvani na svečanost obilježavanja desete godišnjice članstva Hrvatske u NATO-u.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani!

Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10-tu obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon Domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava – NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10-tu obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika”, stoji u pismu koje potpisuju Mesić, Bebić i Sanader.

HDZ: ‘Plačljivko Maras pobjegao sa saborskog odbora!’

Gordan “Stalker” Maras je u maniri najprofesionalnijeg tjelohranitelja danas kao sjena pratio predsjednika Vlade Andreja Plenkovića saborskim hodnicima i dvoranama. Razlog?

Smislio je, barem je tako mislio, dobro, provokativno pitanje u svom stilu i lovio svijetla reflektora!

Iako nije član saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije, u nekoliko minuta verbalnih eskapada nije uspio postaviti suvislo pitanje (štoviše, nije postavio nikakvo pitanje!), pa je uvrijeđen odgovorom premijera na svoja lupetanja plačljivo napustio sjednicu Odbora kojem ni ne pripada.

Stalker i plačljivko uspio je u svom naumu – još jednom završio je u medijima, makar po cijenu vlastitog integriteta i ugleda. Ali, neka njegovih istupa što više, svakim novim svojoj partiji izbije nešto glasova, piše  HDZ – Hrvatska demokratska zajednica

Plenković Marasu: Ako želite plakati, možete izaći vani i plakati

Miro Kovač: Za pobjedu na izborima potrebna je rekonstrukcija HDZ-a

Za pobjedu HDZ-a na idućim izborima potrebna je rekonstrukcija stranke, izjavio je u petak predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač (HDZ).

“Danas ćemo birati nove ministre. To je važno za funkcioniranje Vlade. Posao u državi treba obaviti za ljude i za narod koji u Hrvatskoj živi”, rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.

“Imamo rekonstrukciju u hrvatskoj Vladi, a za pobjede HDZ-a na sljedećim izborima nama je potrebna nadasve rekonstrukcija u HDZ-u”, istaknuo je Kovač koji nije htio odgovarati na daljnja pitanja.

Kovača se ubraja među oponente predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću u toj stranci, a u medijima se spekuliralo da bi se mogao kandidirati i za novog predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati iduće godine.

(Hina)