Connect with us

Nebuloze

Mesić: Hrvatski ministri nisu trebali posjetiti Stolac zbog jednog incidenta

Objavljeno

on

Bivši predsjednik Hrvatske i bivši predsjednik Predsjedništva “SFRJ” Stjepan Mesić je kazao da hrvatski ministri nisu trebali posjetiti Stolac zbog jednog incidenta kojim treba isključivo da se bave nadležne institucije BiH.

Mesić je ovo izjavio u Sarajevu prilikom druženja s prijateljima u Udruženju građana porijeklom iz Sandžaka.

On je također rekao kako samo političke neznalice mogu misliti da bi nekakav treći entitet u Bosni i Hercegovini riješio problem Hrvata u toj zemlji, a zapravo takvu ideju zagovaraju samo oni koji žele vlast, a ne dobro svom narodu i državi.

“Oni koji se ne razumiju u politiku mogu misliti da bi treći entitet riješio problem Hrvata u BiH, ali to bi samo Hrvate dovelo na margine, a oni su konstitutivni narod. Druga stvar je da bi, ako se već i govori, to trebalo zagovarati u Semberiji gdje su Hrvati bili većina. Očito je da ovi koji to zagovaraju samo žele vlast”, kazao je Mesić.

Komentirajući lokalne izbore u BiH, Mesić je kazao da i sam spada među one koji su nezadovoljni izbornim procesom kako je on organiziran u Srebrenici, jer se tamo desio najveći zločin i genocid.

“Treba voditi računa da su tamo mnogi ubijeni koji bi danas bili glasači, a mnogi njihovi rođaci su se iselili. Trebalo je svima omogućiti koji su otišli da na adekvatan način glasaju”, kazao je Mesić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR