Connect with us

Nebuloze

Mesić otkrio kako je povezao Milanovića i Izetbegovića, pa ponovio sarajevske nebuloze

Objavljeno

-

Stipe Mesić ponovio je svoju nebuloznu teoriju kako bi kao odvjetnik bošnjačke hegemonističke politike opravdao majorizaciju Hrvata u izboru člana Predsjedništva BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

-Dodik nije predstavnik Srba, niti to može biti, kao što ni Šefik Džaferović ne predstavlja Bošnjake, niti Željko Komšić Hrvate. Oni su članovi Predsjedništva BiH, trijumvirat, i predstavljaju BiH. To je moj stav, i ja sam ga na sastanku iznio‘‘, rekao je Stjepan Mesić otkrivši za portal Tačno kako je on organizirao susret čelnika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića 29. rujna u Zagrebu.

Mesiću je jasno da Komšić ne predstavlja Hrvate, no da bi opravdao njegovu protuustavnu uzurpaciju pozicije predstavnika Hrvata, atribut predstavnika druga dva naroda treba oduzeti Džaferoviću i Dodiku. Pitanje na koje Mesić nema odgovora je kako to da Džaferović nije predstavnik Bošnjaka, ako su ga Bošnjaci birali ili Dodik Srba ako ga je taj narod predominantno birao, piše HMS

Nameće se pitanje, a što je ta država BiH koju predstavljaju tri člana Predsjedništva, ako nije, po Ustavu, država triju konstitutivnih i ravnopravnih naroda? I zar se njihova konstitutivnost i ravnopravnost ne ogleda u tome da svaki od suverenih naroda, a narodi su i po presudi Ustavnog suda BiH nositelji suvereniteta, može izabrati svog predstavnika u državni vrh zemlje. Besmislena je i Mesćeva teza po kojoj sva tri člana Predsjedništva BiH predstavljaju sve građane. Postavlja se pitanje kako “predstavnik” može predstavljati one koji ga nisu izabrali? Premjerice Džaferović građane Srbe, ili Dodik građane Bošnjake. Ako bi sva tri člana Predsjedništva predstavljali sve građane, onda ne bi bilo potrebe za trojicom već bi se birao jedan- predsjednik države. Konačno, kako to da u državi triju ravnopravnih i konstitutivnih naroda, po Mesiću, ne postoje predstavnici naroda?

Mesić, pretpostaviti je zna, jer nije toliko glup, da priča besmislice, ali i da na njima očito dobro profitira zastupajući politika dekonstituiranja svojih sunarodnjaka Hrvata u BiH za račun bošnjačke političke elite.

Milanović s Izetbegovićem i Mesićem o situaciji u BiH i regiji

Otkrio je kako je posredujući u organiziranju sastanka Milanovića i Izetbegovića, tobože želio “da se obnove razgovori, da se snize tenzije i da se traži strategija kako uspostaviti bolje odnose”.

-Dogovorio sam s Izetbegovićem da dođe u Zagreb i da se nas dvojica nađemo, i rekao mu da bih Milanoviću mogao predložiti da se nađemo sva trojica. Izetbegović se složio pa sam nazvao Milanovića, koji se također složio i rekao da se možemo naći u vili Weiss, u sklopu rezidencije hrvatskog predsjednika na Pantovčaku u Zagrebu. Na sastanku je sudjelovao i predstojnik predsjednikova ureda Orsat Miljenić, a razgovor je protekao u prijateljskoj atmosferi. Bili smo dosta slični u stavovima, premda svatko ima svoj stil i svoj mišljenje o mnogim temama”, rekao je Mesić.

Istaknuo je kako sastanak Milanovića i Izetbegovića nije rezultirao konkretnim dogovorom kako to postići, kao ni kada će razgovori biti nastavljeni, pa još jednom ponovio svoju nebuloznu teoriju.

-Ne može Dodik odlaziti u Beograd i ondje predstavljati Srbe i Republiku Srpsku jer on nije njihov predstavnik. Zna se zakon: iz hrvatskog i bošnjačkog korpusa u Federaciji bira se po jedan član u Predsjedništvo BiH, ali za njih glasaju svi iz BiH, izvalio je Mesić još jednu neistinu, pa nastavio:

-U RS bira se jedan u Predsjedništvo, ali i za njega glasaju svi. Članovi Predsjedništva BiH ne predstavljaju narode, nego cijelu državu, sve njezine građane, ponovio je Mesić, piše HMS

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari