Connect with us

Satira

Mesić puno putuje i nije lijepo da ga pri povratku dočeka “nezgodan” naziv zračne luke

Objavljeno

on

Mesić pobijesnio zbog Vladine odluke da Pleso nazove po Tuđmanu – Vlada mu zauzvrat gradi privatni aerodrom

[ad id=”68099″]

“Pa dobro, sunce vam kalajisano, jeste vi normalni!? Imate li imalo obzira prema starom čovjeku kao što sam ja? Jel znaš ti tko sam ja? Jel znaš koliko ga ne mogu smisliti ni nacrtanog, a kamoli da glavnu zračnu luku nazovete po njemu?”, orilo se u nedjelju poslijepodne Grškovićevom ulicom, a susjedi nisu mogli oka sklopiti. “Prvo smo mislili da je stigla neka pošta iz Finske, a onda smo se sjetili da poštari ne raznose pisma nedjeljom.”, rekao je za Narod.hr jedan stanar Grškovićeve ulice. Ipak, razlog galame bio je druge naravi. Doživotni bivši predsjednik Stjepan Mesić teško je, naime, primio odluku Vlade koja je na prijedlog sestrinske stranke HDZ-a odlučila zagrebačku zračnu luku Pleso nazvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Naš izvor priča nam kako je Mesić doslovno pobijesnio zbog te odluke i odmah nazvao resornog ministra Hajdaša Dončića, piše Narod.hr Pale su i teške riječi, a nije pomogao ni Dončićev izgovor da je to zato što je Tuđman Zagorec i da to nema političko značenje. “Ne zanima me!”, dreknuo je Mesić i poučio Dončića: “Znaš jako dobro da je samo jedan Zagorac po kojem se može zvati aerodrom! A ako je već Franjo morao biti u pitanju, mogli ste aerodrom nazvati po Franji Lukoviću.”

Hajdaš Dončić sazvao hitnu sjednicu Vlade

Nakon što je Mesić nazvao Hajdaša Dončića, ovaj je sazvao hitnu sjednicu Vlade na kojoj je zaključeno da Vlada neće mijenjati svoju odluku iz dva razloga. Prvi je taj što idu izbori, a drugi je taj što se ne žele zamjerati HDZ-u. Ipak, kaže nam naš izvor iz Vlade, svjesni su situacije u kojoj se našao Mesić i pokušavaju shvatiti kako se osjeća. “Potpuno ga razumijemo i vjerujte, ne bismo ni ulazili u tu priču da smo ga se sjetili ovih dana. Njega smo potpuno smetnuli s uma jer ga ne viđamo često. Puno putuje po svijetu i tu i tamo se pojavi na nekom skupu antifašista kad se oni okupe oko logorske vatrice i pričaju priče iz NOB-a.

Mesić puno putuje i nije lijepo da ga pri povratku dočeka “nezgodan” naziv zračne luke

Sad kad nas je toplo i očinski opomenuo, jasno nam je koliko mu znači da se zračna luka Pleso ne zove imenom Franje Tuđmana. Bivši predsjednik puno putuje i zadnje što mu kao emotivnom starijem čovjeku slabijeg zdravlja treba da, kad siđe s aviona, ugleda natpis “Dr. Franjo Tuđman”. Potpuno ga razumijemo i ovim se putem ispričavamo.

Mesić će dobiti svoju privatnu zračnu luku i novi privatni avion

No, kako ne želimo iznevjeriti narod i naše koalicijske partnere iz HDZ-a, našli smo salomonsko rješenje s kojim je predsjednik Mesić zadovoljan. Kako su porasli prihodi od PDV-a i ukidaju se porezne olakšice za djecu, taj ćemo novac usmjeriti u izgradnju nove zračne luke u zapadnom dijelu Zagreba, koja će služiti samo za potrebe g. Mesića i eventualno za njegove prijatelje i goste iz nesvrstanih zemalja. Mesić je, doduše, na ime duševnih boli zbog ove Vladine odluke htio da mu kupimo i novi zrakoplov, ali smo se ipak uspjeli nagoditi pa će si on taj zrakoplov kupiti sam.

U trenutku dok završavamo ovaj tekst, javio nam se i predsjednik Mesić koji kaže kako je našao dva prijatelja koji će mu posuditi novac za kupnju zrakoplova, a on će im vratiti kad bude imao. Nismo mogli ne osjetiti radost u njegovom glasu i pitali smo ga je li trauma zbog Vladine odluke zaliječena. On nam je rekao: “Gotovo pa jest. Ništa tako ne liječi traume kao prijateljstvo. Znate kako se kaže – prijateljstvo je bogatstvo ako su ti prijatelji bogati.”

*Članak je satiričnog karaktera i nema podlogu u realnosti.

Našalio se: Narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari