Connect with us

Gluposti

Mesić u NU2 – ‘Besmislice su da sam surađivao s UDB-om’

Objavljeno

-

Gost emisije Nedjeljom u dva na HRT-u je bio, najveći veleizdajnik u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti, Stjepan Mesić.

Sve Mesićeve laži, koje je i danas ponovio kod Ace, smo već demanirali u opširnoj analizi  Porcija Mesićevih laži za Badnjak 1. i 2. dio.

“Mesić je donedavno govorio kako su svi oni koji su ušli u Jasenovac bili spašeni. Trenutno kod Stankovića drobi o tome kako mu je cijela ženina obitelj ubijena u Jasenovcu. Znači, za predsjednika države u dva mandata izabran je tip kojem je ubijanje cijele obitelji njegove žene spas. Zvuči kao loš vic. Stankoviću to nije čudno, jer logika se može i mora isključiti kad dolaze Mesić, Pusić i ostali izdajnici hrvatskog naroda”, zamijetio je i komentirao Marijan Knezović, te dodao:

“Druge ljude, pogotovo konzervativne, treba cijelu emisiju zamarati sa sitnicama i često iracionalnim konstrukcijama bez dokaza. Ipak, jednog od većih ustaških govornika koji živi od priče o antifašizmu ne treba, iako dokaze imamo u video formatu. Najtužnije u cijeloj priči je što smo kao hrvatski građani prisiljeni obilno financirati propagandu protiv zdravog razuma. “

Na početku emisije rekao je kako svako vrijeme prihvaća onakvo kakvo je i nikad ne žali za onim što je bilo. I ovaj svoj dio života koristim na najbolji mogući način. Kad me pitaju koja mi je jedina želja – oženiti unuka čim diplomira, a sad su mu tek četiri godine, rekao je Mesić.

Na pitanje kakva mu je bila prošla godina, Mesić je rekao kako situacija u Hrvatskoj nije dobra jer zemlja nikad nije bila razjedinjenija. Stranke su razjedinjene, nema strategije razvoja Hrvatske, dodao je. No već u sljedećoj rečenici otišao je u 1941. godinu.

Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imate i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje, ako mladom čovjeku ne date pravo obrazovanje, on će prihvatiti ono što mu se nudi, a to su falsifikati povijesti, ustažizacija koja Hrvatskoj ne da diše, rekao je.

Na pitanje je li za njegova stajališta o Jasenovcu krivo obrazovanje, Mesić odgovara da je za to “kriva agresija na Hrvatsku i politika HDZ-a”. Kad sam vidio da ona šteti Hrvatskoj, ja sam je napustio, istaknuo je. Svoje ustaštvovanje, kako je rekao, pripisao je politici HDZ-a. HDZ je smatrao da moramo angažirati sve da spriječimo uspjeh agresije, rekao je Mesić.

Ako vas baš zanima što je sve ‘vucibatina’, govorio pogledajte emisiju:

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas