Pratite nas

Istaknuto

MESIĆ USTAŠA, UDBAŠ ILI VELEIZDAJNIK?

Objavljeno

na

Kontroverzni uradak kojega je svekolikoj hrvatskoj javnosti obznanio intrigantni Velimir Bujanec u svojoj kultnoj emisiji „Bujica“, analizirajući uradak višeslojno, on u sebi sadrži elemente rasterećenja Hrvatske opterećene fabriciranim mitovima, poglavito mitom o Jasenovcu, ali istovremeno sadrži veliku opasnost za Hrvatsku u današnjem trenutku istine  kada je došlo do hiperinflacije proizvodnje fašizma i ustaštva. Zbog toga ovim Mesićevim eskapadama treba prići s krajnjim oprezom i izbjeći udbaške zamke koje se kriju u pozadini ovog događaja.

Prvo objektivno pitanje koje bi trebali postaviti je svakako pitanje zbog čega je ta snimka Mesićevog „ustašovanja“ čekala sakrivena  u nečijoj ladici pune 24 godine? Zbog čega ta snimka nije izašla u javnost u vrijeme Mesićeve kampanje za predsjednika republike? Zbog čega snimka nije izašla kada je pokrenuo monstruoznu detuđmanizaciju, progon branitelja, progon Hercegovaca, u trenutku kada je besramno dilao tajne dokumente haškom tribunalu i kada je lažno svjedočio pred tim istim sudištem na štetu Hrvatske i kada je megalomanski sricao hvalospjeve Titu i antifašizmu? Zbog čega tada nije dovedena u pitanje Mesićeva vjerodostojnost dok je obnašao najvažniju funkciju u državi? Ključno je pitanje tko je tu snimku dostavio Velimiru Bujancu, s kojim motivom i kakve će reakcije u medijima i u svekolikoj hrvatskoj javnosti ta snimka izazvati.

Činjenica je da je Mesić u trenutku nastajanja te snimke bio visoko rangirani HDZ-ov dužnosnik, čini mi se glavni tajnik stranke! Činjenica je da je Mesić znao da se sastanak snima, a po svom rangu jedini je imao pravo na vlasništvo te snimke!  Snimanje je vjerojatno osobno odobrio. Dakle, nije li ta snimka došla upravo iz Mesićeve ladice kako bi zapravo teško naštetila Republici Hrvatskoj u ovoj nemilosrdnoj proizvodnji ustaštva radi opravdanosti postojanja Titovog antifašizma!

Ova snimka klasičan je udbaški modus operandi, „žrtva kvalitete“ u ovoj klasičnoj političkoj šahovskoj partiji u trenutku kada se Hrvatska nalazi na najznačajnijoj političkoj prekretnici uslijed svjetskih globalnih zbivanja. Dakle, hoće li Hrvatska biti snažna, suverena nacionalna država po Trumpovom modelu u SAD-a ili će i nadalje voditi slugansku politiku prema Bruxellesu i Beogradu? Ova snimka ide u rang „svastike s Poljuda“ i teško će međunarodno naštetiti Hrvatskoj u trenutcima kada nas čeka obilježavanje Holokausta. Zar nije indikativno da su  Židovske općine u Hravatskoj dan prije objave snimke dale  priopćenje o svom bojkotu obilježavanja Holokausta? Zar  nije indikativno da je snimka osvanula kao bomba na dan kada je Andrej Plenković otišao u posjetu Izraelu? Programirani i vjerojatno dogovoreni, ali fingirani napad na Mesića kako bi se naštetilo Hrvatskoj doći će upravo iz Židovske općine, jer Mesić po njima apsolutno relativizira žrtve Jasenovca, a Židove, najveće stradalnike Jasenovca uopće u toj snimci nije ni spomenuo. Hrvatski, Titovi, antifašistički Židovi ovo sigurno ne će prešutjeti i ova vijest će obići Svijet. Napad će doći iz Srbije, jer ovo im je melem na ranu o ovo predizborno vrijeme , krucijalni dokaz fašizacije Hrvatske koji dolazi iz usta predsjednika Mesića u dva mandata. Nitko u Svijetu, ma koliko dobronamjeran bio, Mesićevu obranu Artukovića i Jasenovca ne će i ne može svesti na njegovo šarlatanstvo. Ako netko misli da će ovo mentalno komunistički mediji prešutjeti grdno se vara. Naprotiv! Mesićeve izjave sa snimke iskoristit će kao krunski dokaz da je Hrvatska fašistička i ustaška država koja relativizira Holokaust! Razapet će Mesića kako bi razapeli Hrvatsku!

A Mesić, taj licemjer i veleizdajnik, u svom partizanskom predsjedničkom uredu debelo će se smijati, jer njegov je jedini motiv bio i ostao spriječiti jačanje , suverene, nacionalne Hrvatske države potpuno neovisne od regiona i Beograda! Zbog tog veleizdajničkog motiva Mesić je spreman otrpjeti i batine medija i batine međunarodne zajednice i batine Židovske općine, jer na kraju bit će to za  njega slatke batine.

Hrvatski domoljubi, neumorni istraživači istine o Jasenovcu, gospoda Igor Vukić i Stjepan Razum, ne će nasjesti na ovaj Mesićev spin, ne će Mesićeve eskapade uzeti kao vjerodostojan povijesni iskaz, jer ono što je iskazivao Mesić tek je djelić povijesne istine o nametnutim mitovima koji teško opterećuju hrvatsko društvo i državu.

Hrvatskim domoljubima koji ionako znaju sve o mitu o Jasenovcu, lažima o  Stepincu, o istini o Bleiburgu nije potreban đavolji odvjetnik Mesić i bilo bi ponižavajuće pozivati se na iskaze iz njegove snimke. Znanstveni povijesni pristup tim temama jedini je put izlaska Hrvatske iz mračnih okova mentalno komunističkih laži.

Hrvatski domoljubi moraju izvršiti snažan pritisak na ministra Orepića da konačno riješi krucijalno kazneno djelo „crtača poljudske svastike“, jer rješavanjem tog slučaja doznali bi tko su kreatori i proizvođači fašizma i ustaštva u Hrvatskoj. Dok Nikola Grmoja na sva usta hvali Orepića kao najuspješnijeg ministra treba se upitati!? Ne skriva li možda i Orepić ovaj slučaj kao što je to činio Ostojić radi svojih sebičnih, veleizdajničkih  partitokratskih interesa, kako istina ne bi naštetila njihovim partijama.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

>mesic-hvali-andriju-artukovica-negira-komunisticku-istinu-jasenovcu-video

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

5. studenog 1990. – Osnovana 1. gardijska brigada “Tigrovi”

Objavljeno

na

Objavio

Na današnji dan 1990. godine formirana je Jedinica za posebne namjene MUP-a Republike Hrvatske u Rakitju, koja je kasnije prerasla u 1. gardijsku brigadu “Tigrove”.

Bila je formirana od dragovoljaca i dijelova Hrvatske policije. U prvoj fazi svoga djelovanja, kao Jedinica za posebne namjene MUP-a “Rakitje”, izvršavali su delikatne vojno-redarstvene zadaće.

Iza njih su ostale briljantno provedene akcije poput hvatanja Arkana i drugih terorista.

U suradnji sa drugim jedninicama za posebne namjene MUP-a RH proveli su povijesnu akciju na Plitvicama koja je u historiografiji zapamčena kao “Krvavi Uskrs”.

Daljnjim rastom snaga i postupnim formiranjem Hrvatske vojske uvjetovanim stupnjem agresije na Republiku Hrvatsku, “Tigrovi” postaju 1. A brigada ZNG-a, koju čini šest bataljuna (bojni).

Tada su se bojne nazivale prema bazama ili kodnim nazivima i to: 1. bojna-Vrapče (ćukovi), 2. bojna-Rakitje (kosovi), 3. bojna-Pionirac, po Pionirskom gradu (žune), 4. bojna -Kumrovec pa Petruševac (gavranovi), 5. bojna -Vinica kod Varaždina (oblaci) i 6. bojna – Tomislavac po planinarskom domu na Sljemenu (orlovi).

Tijekom ljeta 1991. godine, dio “Tigrova” držao je položaje u Novim Čakovcima, Vukovaru, Dalju, Erdutu, Iloku, Đeletovcima i Tenji.

Tijekom 1991. godine “Tigrovi” su sudjelovali i u borbama na novogradiškom i novljanskom ratištu, te su spriječili namjere banjalučkog da se spoji s bjelovarskim korpusom JNA. Štoviše u operaciji “Orkan ’91” brigada je imala zapaženu ulogu u oslobađanju okupiranog područja. Sredinom 1992. godine brigada je poslana u deblokadu opkoljenog Dubrovnika.

Sve zadatke uspješno su obavili i najjužniji dio Hrvatske je potpuno oslobođen do kraja godine. Godine 1993. dijelovi brigade sudjeluju u operaciji “Maselnica”, a 1994. godine brigada je uglavnom neaktivna te je taj period provela u treningu i opremanju.

Ipak ta godina ostat će upamćena kao ona u kojoj je život izgubio jedan od simbola “Tigrova” – heroj Domovinskog rata Damir Tomljanović Gavran. U operaciji “Bljesak”, “Tigrovi” su bljesnuli na njima poznatom terenu zapadne Slavonije, a kruna njihova djelovanja bila je operacija “Oluja”.

Važno je napomenuti činjenicu koja se se često zaboravlja, a to je da je brigada sudjelovala i u ratnim operacijama u BiH, od operacije “Ljeto ’95” do “Južni potez“. Tijekom Domovinskog rata ime i važnost “Tigrova” gradilo je oko 11 tisuća pripadnika.

U ratnim akcijama Domovinskog rata poginulo je 367 pripadnika Tigrova dok je 1711 ranjeno, a 201 pripadnik je prošao torture logora. Šestorica se još uvijek vode kao nestali, piše vojna povijest

 

Ministar Krstičević čestitao obljetnicu Tigrovima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari